ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2016-2017

«Μου αρέσουν οι αληθινοί άνθρωποι»

Ο νέος ταλαντούχος ηθοποιός, συγγραφές και σκηνοθέτης Αλέξανδρος Χούντας μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή  για το θέατρο, την συγγραφή , την σκηνοθεσία, την παράσταση “Κακά τα Ψέματα” , στην οποία πρωταγωνιστεί και υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, την αλήθεια, την ειλικρίνεια, το ψέμα, το χιούμορ και τα επόμενα σχέδια του.

Δεύτερη χρονιά για την παράσταση «Κακά τα ψέματα». Πες λίγα λόγια για το έργο.
Δεύτερη και πραγματικά ευτυχισμένη χρονιά!! Είναι μια κωμωδία που κερδίζει τους θεατές της! Κεντρικός της ήρωας είναι ο Στράτος, ένας μοναχικός από επιλογή άνθρωπος,ο οποίος έχει το ”κακό συνήθειο” να λέει πάντα την αλήθεια σε όλους χωρίς κανένα δισταγμό. Βλέπουμε, λοιπόν, επί σκηνής τη ζωή του σε κεφάλαια και πολλά διαφορετικά πρόσωπα να ”γειώνονται” απ’ την αλήθεια του. Και κάπως έτσι, η ειλικρίνεια του Στράτου γίνεται το μεγάλο του πρόβλημα και οδηγείται σε ”εφιάλτες”…

Γράφεις , σκηνοθετείς και ερμηνεύεις. Είναι πάντοτε στόχος να τα συνδυάζεις και τα τρία;
Όχι! Από δική μου εσωτερική ανάγκη και κλίση ξεκινάει! Εφόσον είμαι ηθοποιός, χαίρομαι και θέλω να συμμετέχω και σε παραγωγές άλλων καλλιτεχνών, να εμπιστεύομαι το όραμα του εκάστοτε σκηνοθέτη μου και να διεισδύω σε κείμενα άγνωστα ή και γνωστά (τα οποία,όμως,δεν προέρχονται από το δικό μου χέρι) ψάχνοντας και δημιουργώντας απ’ την αρχή τους ρόλους και καταστάσεις.  Δεν ήταν στόχος μου να κάνω και τα τρία και ειδικά τη σκηνοθεσία! Κάτι, όμως, με ωθούσε πάντα προς αυτό δρόμο και τελικά ήταν σωστό! Είναι πολύ δημιουργικό παρότι πάρα πολύ δύσκολο σαν διαδικασία αλλά παίρνω πολλά πράγματα και είμαι ευτυχισμένος που έχω αυτή την επιλογή!

Από πού εμπνεύστηκες το συγκεκριμένο έργο;
Από την ανθρώπινη αδυναμία μας να πούμε μερικές φορές αυτό που πραγματικά νιώθουμε, πιστεύουμε και μας βγαίνει. Είτε από διακριτικότητα είτε από ευγένεια είτε επειδή δεν έχουμε το σθένος, αποκρύπτουν την αλήθεια μας. Έτσι έπλασα το ”Στράτο”
.
Πόσο σημαντική είναι για σένα η ειλικρίνεια;
Πολύ! Βέβαια, δεν είναι εύκολο πράγμα η ειλικρίνεια αλλά όπως και να ‘χει είναι πολύ πιο παραγωγική από το ψέμα. Μου αρέσουν οι αληθινοί άνθρωποι.. Αυτούς θέλω. Μαζί με τις αδυναμίες τους και τα στραβά τους!

Υπάρχουν περιπτώσεις που το ψέμα μπορεί να είναι απαραίτητο;
Απαραίτητο δε νομίζω. Δικαιολογημένο, όμως, ναι υπό πολύ ειδικές συνθήκες!

Πως αντιμετωπίζουν οι ήρωες της παράστασης την αλήθεια;
Όπως όλοι μας. Συχνά εθελοτυφλούμε, αρνούμαστε, φοβόμαστε την αλήθεια. Μας ξεβολεύει και μας ενοχλεί.

Υποδύεσαι διάφορους ρόλους κατά τη διάρκεια της παράστασης. Σου
αρέσουν αυτές οι εναλλαγές;
Πάρα πολύ! Το απολαμβάνω! Όπως και όλοι οι συνάδελφοι που παίζουν στην παράσταση αλλά και οι θεατές! Έχει τεράστιο ενδιαφέρον  να κάνεις άλμα από τον ένα ρόλο στον άλλο και τους δικούς μου σ’ αυτό το έργο τους αγαπάω πολύ!! Ιδιαίτερα τον δάσκαλο χορού, ο οποίος είναι αμείλικτος και γεμάτος κακία! Είναι από τους τύπους που στη ζωή μου δε θέλω ούτε να τους ξέρω ! Από την άλλη, έχει απίστευτο ενδιαφέρον να τον μεταφέρω στη σκηνή! Η μεγάλη μου αδυναμία, όμως, είναι ο ρόλος μου στο τελευταίο κομμάτι της παράστασης, για τον οποίο μου μιλάνε πάντα οι θεατές μετά την παράσταση με πολύ ενθουσιασμό. Ένας νεαρός, κατεστραμένος από τα ναρκωτικά, αισιόδοξος αλλά εντελώς αδύναμος, καλόψυχος αλλά τελείως μόνος. Νιώθω ευλογημένος κάθε φορά που είμαι στη σκηνή και υποδύομαι αυτό το ”πλάσμα”!

Τα κείμενα που γράφεις έχουν το χιούμορ ως επίκεντρο;
Συνήθως ναι. Όχι πάντα! Προκύπτει το χιούμορ και το αγαπάω πολύ! Είναι για μένα ο καλύτερος τρόπος για να εκθέσω πολύ σοβαρά ζητήματα. Την περίοδο που έγραφα το ”Κακά τα ψέματα”, Ξενυχτούσα και γελούσα πολύ με τους χαρακτήρες την ώρα που τους δημιουργούσα. Το ένιωθα ότι οι θεατές του θα το αγαπήσουν και δικαιώθηκα!

Με τι κριτήρια επιλέγεις την ομάδα που θα πλαισιώνει την παράσταση σου;
Το πρώτο που σκέφτομαι είναι ποιός ταιριάζει και θα μπορέσει με το ταλέντο του να φέρεις εις πέρας αυτό που έχω οραματιστεί, όπως το έχω φανταστεί! Βασικό κριτήριο, όμως, για μένα είναι ο χαρακτήρας  των συνεργατών μου, η όρεξη και η αγάπη τους γι’ αυτό που καλούνται να κάνουν. Θέλω στη δουλειά να περνάμε καλά πάντα σεβόμενοι αυτό που μας ενώνει. Την ίδια την παράσταση.

Υπάρχουν σχέδια για τη συνέχεια;
Υπάρχουν όνειρα και εύχομαι να υλοποιηθούν!! Ναί ,συζητάω κάποια πράγματα για τον ερχόμενο χειμώνα. Υγεία να έχουμε και τα υπόλοιπα έρχονται. Προς το παρόν, λέμε ”Κακά τα ψέματα” τα Δευτερότριτα στο θέατρο Αλκμήνη!!

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *