ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2016-2017

“ΚΑΘΕ ΡΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ”

Η μοναδική και ταλαντούχα ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για το θέατρο, την τηλεοπτική επιτυχημένη σειρά “Εγκλήματα“, την παράσταση “Ριχάρδος ο Γ‘” στην οποία πρωταγωνιστεί για 2η συνεχόμενη χρονιά, την δύναμη της εξουσίας, την τηλεοπτική σειρά του StarΗ μαμά λείπει ταξίδι για δουλειές” στην οποία συμμετέχει και τα νέα της σχέδια.

Ποια η προϋπόθεση για να ερμηνεύσετε έναν ρόλο;
Το πρώτο πράγμα που με απασχολεί είναι το έργο. Πόσο βαθύ και σημαντικό είναι. Μετά είναι ο ρόλος.  Κατά πόσο με αφορά , με συγκινεί , και με εκφράζει. 

Είστε επιλεκτική στη δουλειά σας;
Νομίζω ναι. Όχι όμως με την έννοια της ακριβής παραγωγής, αλλά με την έννοια της σοβαρής  δουλειάς. Εχει μεγάλη σημασία για μένα οι συντελεστές της παράστασης.
           
Ο ρόλος σας στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Εγκλήματα» ήταν καθοριστικός για τη μέχρι τώρα πορεία σας στο χώρο;

Κατ’αρχάς ήταν μια δουλειά πολύ προσεγμένη  και ένας ρόλος που μου άρεσε πολύ. Μέσα από αυτήν με γνώρισε πολύ περισσότερος κόσμος  και προφανώς αυτό επηρέασε και την πορεία μου στο χώρο.

Η απομάκρυνση τα τελευταία χρόνια από την τηλεόραση είναι επιλογή σας;
Αναγκαστική επιλογή θα έλεγα.

Φέτος πρωταγωνιστείτε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην παράσταση «Ριχάρδος Γ». Η ενσάρκωση του Ριχάρδου κατά πόσο σας δυσκόλεψε;
Κάθε ρόλος έχει τις δικές του ιδιομορφίες και δυσκολίες . Όταν δεν  έχεις να κάνεις με τόσο μεγάλα κείμενα και τέτοιους ρόλους η δουλειά που χρειάζεται είναι υποχρεωτικά μεγαλύτερη και σοβαρότερη.

Ήταν πρόκληση για εσάς αυτός ο ρόλος;
Νομίζω ότι ο Ριχάρδος ο  Γ’  είναι ένας ρόλος πρόκληση για οποιονδήποτε ηθοποιό  γιατί  είναι ένας  χαρακτήρας  πολυσύνθετος που όσο και να τον δουλεύεις  βρίσκεις πάντα καινούρια πράγματα.

Ένα έργο για την εξουσία και τη δύναμη της. Κατά πόσο μπορεί να αλλάξει έναν άνθρωπο μία υψηλόβαθμη θέση;
Εξαρτάται από τον χαρακτήρα του ατόμου και από το πόσο πολύ θέλει αυτή τη θέση.

Υπάρχει κάτι που να ξεχωρίζετε στο συγκεκριμένο έργο;
Η σκηνή της σαγήνης μεταξύ του Ριχάρδου και της  Λαίδης  Άννας  είναι από τις ωραιότερες σκηνές της παγκόσμιας θεατρικής δραματουργίας. Εκεί φαίνεται σε όλο της το μεγαλείο η οξύτητα του πνεύματος του και η γοητεία του , στοιχεία σημαντικά που τον βοήθησαν στο δρόμο για την κατάκτηση της εξουσίας

Είστε από τις ηθοποιούς που προτιμούν τα κλασικά έργα;
Προτιμώ τα ωραία θεατρικά έργα.

Τι είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε κάθε βράδυ που τελειώνει η παράσταση;
Αν άρεσε στον κόσμο….

Είστε ανοιχτή στο ενδεχόμενο ενός τηλεοπτικού ρόλου;
Ήδη  συμμετέχω σε μια καινούρια τηλεοπτική παραγωγή που θα προβληθεί στο STAR μέσα στον επόμενο μήνα . ο τίτλος είναι ” η μαμά λείπει ταξίδι για δουλειές”

Υπάρχει στο μυαλό σας κάτι καινούργιο για τη συνέχεια της σεζόν;
Υπάρχουν πολλά στο μυαλό μου αλλά είναι νωρίς ακόμη για να σας πω…

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *