ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2016-2017

«Ό,τι δίνουμε μας επιστρέφεται πολλαπλασιασμένο»

Η εξαιρετική και επιτυχημένη ηθοποιός μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για τη νέα θεατρική παράσταση “Ω θεέ μου” σε σκηνοθεσία “Λίνας Ζαρκαδούλα” στην οποία πρωταγωνιστεί , ξεχωρίζοντας με την ερμηνεία της, τον ρόλο της, τη θρησκεία, τον θεό, την πίστη, τα θαύματα και στην σκληρότητα των ανθρώπων!

Αρχικά, πείτε μας μετά από δύο επιτυχημένους μονολόγους πως προέκυψε αυτή η συνεργασία και η επιλογή του έργου;
Μετά από μια παράσταση της “Απολυμένης” ήρθε και με βρήκε στο Θέατρο “Βρετάνια” η σκηνοθέτις μας Λίνα Ζαρκαδούλα με το έργο στα αγγλικά. Το διάβασα την ίδια νύχτα! Οι καλές συγκυρίες συνεχίστηκαν και φτάσαμε στην εξαιρετική συνεργασία με τον Γρηγόρη Βαλτινό και το νεαρό συνάδελφο Μίλτο Τσιάντο σ´ένα ρόλο έκπληξη.  

​Ερμηνεύετε μία ψυχολόγο η οποία δηλώνει άθεη. Τι την ωθεί σε αυτή την επιλογή;
Το γεγονός ότι είναι ορθολογίστρια, το ότι έχει δοκιμαστεί με πολλούς τρόπους στη ζωή της και έχει μάθει να αντιμετωπίζει μόνη της τις δυσκολίες.  Βέβαια , όπως συνήθως συμβαίνει είναι στην ουσία “θεοσεβούμενη” και όχι στους τύπους. 

Πως αντιμετωπίζει αυτόν τον μυστηριώδη ασθενή;
Αρχικά με επιφύλαξη μετά όμως…

Ποια η σημασία αυτής της συνεδρίας που εκτυλίσσεται στο έργο;
Ο βαθύς συμβολισμός αυτής της συνεύρεσης του ανθρώπου με το Θεό όπου ο άνθρωπος έχει τη θέση του θεραπευτή είναι μια ευκαιρία να ακούσει ο καθένας από μας και ν´αναγνωρίσει μέσα του αυτά που θα ήθελε να προσάψει στο Θεό Δηλαδή στον εαυτό του!

Η επιλογή της συγκεκριμένης ψυχολόγου από τον «θεό» είναι τυχαία;
Όχι . Όπως ο ίδιος της λέει στην αρχή τον κεντρίζει το ότι δηλώνει άθεη και αποχωρώντας ανακουφισμένος ύστερα από πολλές εκπλήξεις και σκαμπανεβάσματα της “εξομολογείται.”: “Σπάνια συναντάς ανθρώπους που το βρίσκουν φυσικό να είναι καλοί”

Οι δύσκολες καταστάσεις καθώς και τα βιώματα πολλές φορές κάνουν πιο δυνατό έναν άνθρωπο;
Σίγουρα προσθέτει στην εξέλιξή μας η εμπειρία αρκεί να κρατάμε ανοιχτά τα μάτια και τ´αυτιά μας!

Τι κάνει τους ανθρώπους σκληρούς ώστε να χάσουν την πίστη τους;
Ουσιαστικά χάνω την πίστη μου σημαίνει χάνω την πίστη στον εαυτό μου. Όταν θεωρούμε όλους τους άλλους υπεύθυνους για αυτά που μας συμβαίνουν τότε χάνουμε την πίστη στον εαυτό μας. Γιατί από μέσα μας αρχίζει η πίστη. 

Τι σημαίνει «θεός» για εσάς;
ΑΓΑΠΗ, ΑΡΜΟΝΙΑ. Η νομοτέλεια που διέπει το σύμπαν. 

Υπάρχει η δικαιοσύνη της ζωής κατά τη γνώμη σας;
Φυσικά! Πιστεύω ότι ο,τι δίνουμε  μας επιστρέφεται πολλαπλασιασμένο!

Πιστεύετε στα θαύματα;
Εννοείται!! Στα μικρά καθημερινά θαύματα και στα μεγάλα καθοριστικά!!
Και  στις δυο περιπτώσεις η πηγή είμαστε εμείς οι ίδιοι!

Η πίστη δίνει δύναμη στον άνθρωπο;
Φυσικά. πίστη απαλλαγμένη από το φόβο. 

Πόσο σημαντικό ρόλο πιστεύετε ότι διαδραματίζει η θρησκεία στη ζωή του ανθρώπου;
Τον σημαντικότερο μπορεί να τον εξελίξει ή να τον καταστρέψει. Η θρησκεία όταν ξεφεύγει από την πίστη και γίνεται στενά φανατισμός και αποτέλεσμα φόβου φτάνει στον εκφυλισμό που είναι και η αφορμή της κατάθλιψης που έχει  πέσει ο Θεός και “κατεβαίνει” για θεραπεία για να επανέλθω στο τόσο επίκαιρο θέμα που πραγματεύεται το ιδιοφυές κείμενο του “Ω ΘΕΕ ΜΟΥ” με τόσο χιούμορ!

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *