ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2015-2016

“ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΟ”

Η μοναδική, επιτυχημένη και ταλαντούχα ηθοποιός Ειρήνη Μπαλτά μίλησε στην Άννα Χατζή και στο Athens Art Theater για την υποκριτική , το θέατρο, την τηλεόραση, τους ρόλους και τις εμπειρίες της, το ραδιόφωνο, την εκπομπή της στο “ΜΕΝΤΑ 88″και τη νέα θεατρική παράσταση “Οι Σύντροφοι;” στην οποία πρωταγωνιστεί .

Με την υποκριτική πότε αποφάσισες να ασχοληθείς;
Το έλεγα από πολύ μικρή αλλά το αποφάσισα τελειωτικά στην πρώτη τάξη του Λυκείου.

Ποιά ήταν η πρώτη σου εμπειρία στο θέατρο;
Η πρώτη ήταν στην έκτη δημοτικού όταν έπαιξα στη σχολική παράσταση , “ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ” του Ευγένιου Τριβιζά. Ενώ επαγγελματικά ήταν στο Εθνικό Θέατρο στην “ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ” του Τζιάνι Ροντάρι σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.

Το ραδιόφωνο πως προέκυψε στη ζωή σου;
Πάντα μου άρεσε και ήθελα να ασχοληθώ. Πριν από 4-5 χρόνια περίπου ξεκίνησα με δική μου εκπομπή στον “karma radio” που ήταν διαδικτυακός σταθμός. Μερικά χρόνια αργότερα ήρθε η Μέντα στη ζωή μου!

Είσαι από τις ηθοποιούς τις οποίες έχουμε δει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές. Τι έχεις ξεχωρίσει από την τηλεόραση;
Όλες τις δουλειές που έχω κάνει τις αγαπώ, ίσως να ξεχώριζα περισσότερο τις σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου “Κόκκινος Κύκλος”, “Δέκατη Εντολή” και “Τρίτος Νόμος”.Οι σειρές αυτές μου έδωσαν τη δυνατότητα να παίξω πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες.

Πως θα χαρακτήριζες τους ρόλους σου και τις εμπειρίες σου από τα έργα του Πάνου Κοκκινόπουλου;
Επειδή έπαιξα αρκετά διαφορετικούς χαρακτήρες μεταξύ τους μου δόθηκε η ευκαιρία να εξερευνήσω όσο περισσότερο γινόταν τα εκφραστικά μου μέσα.

Τι είδος ρόλου πιστεύεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο;
Δεν ξέρω πραγματικά, ότι έχω παίξει μέχρι τώρα μου άρεσε πολύ γι’ αυτό άλλωστε και το έκανα.

Η απουσία σου από την τηλεόραση και το θέατρο τα τελευταία χρόνια ήταν δική σου επιλογή;
Όχι, οι εποχές και οι καιροί τα έφεραν έτσι, αλλά μπόρεσα να ασχοληθώ με πράγματα που πάντα ήθελα και που ποτέ πριν δεν είχα τον χρόνο.

Επιστρέφεις μετά από ένα διάστημα αποχής στους τηλεοπτικούς μας δέκτες στο σήριαλ «Μπρούσκο». Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Ο Κούλης Νικολάου που είναι ένας από τους παραγωγούς και η σεναριογράφος της σειράς η Βάνα Δημητρίου μου έκαναν την πρόταση και δέχτηκα με χαρά.

Είσαι ραδιοφωνικός παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό «Μέντα». Τι σε ελκύει στο ραδιόφωνο;
Αγαπώ πολύ τη μουσική και ταυτόχρονα μου αρέσει πολύ η ζωντανή επικοινωνία με τον κόσμο.

Τι είδη μουσική προτιμάς;
Αυτή που παίζει η ΜΕΝΤΑ 88. Δηλαδή καλό διαχρονικό ελληνικό τραγούδι και Jazz.

Τι ώρες μπορούμε να σε ακούμε;
Καθημερινά 12 με 2 το μεσημέρι στην ΜΕΝΤΑ 88!

Επιστρέφεις στο θεατρικό σανίδι στο έργο “ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ;”. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Έχω συνεργαστεί και παλιότερα με τον Νίκο Καμτσή τον σκηνοθέτη της παράστασης και σε άλλες παραστάσεις. Στο “ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΈΡΥΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ” του Τενεσί Ουίλιαμς και στη “ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ” του Σέξπιρ. Έχουμε πολύ καλή θεατρική χημεία με τον Νίκο και συμφωνούμε σε πολλά πράγματα πάνω στη δουλειά οπότε νομίζω ότι ήταν θέμα χρόνου να συνεργαστούμε ξανά. Χαίρομαι πολύ που συναντηθήκαμε πάλι στη σκηνή ο καθένας από την ιδιότητα του.

Ποιό είναι το δυνατό σημείο του έργου κατά τη γνώμη σου;
Πέρα απο το ότι είναι ένα πάρα πολύ δυνατό κλασσικό έργο με πολύ ωραίους διαλόγους, εμπεριέχει επίσης το στοιχείο της αγωνίας για το ποιο θα είναι το τέλος.

Στο έργο βλέπουμε ανάμεικτα συναισθήματα , τα οποία εναλλάσσονται. Ποιο επικρατεί στο τέλος;
Δεν ξέρω πραγματικά. Αυτό θα μπορούσαν να μας το απαντήσουν οι θεατές και φαντάζομαι ο καθένας μέσα από τη δική του οπτική γωνία και από το πως το βίωσε ο καθένας αυτό που είδε.

Η Μπέρτα προσπαθει να αναδειχθεί μέσα από το όνομα και το ταλέντο του συζύγου της. Ποιος είναι ο στόχος της;
Η επαγγελματική της καταξίωση, η οικονομική της ανεξαρτησία, η ανάγκη της να αισθανθεί ίση με τον άντρα της σε όλα τα επίπεδα. Η προσωπική της ελευθερία όπως την αντιλαμβάνεται η ίδια.

Είναι ερωτευμένη η πρωταγωνίστρια ή προσπαθεί να κερδίσει τη δόξα από αυτή τη σχέση;
Είναι ερωτευμένη αλλά παράλληλα φιλόδοξη και τολμηρή.

Το κείμενο δείχνει την επιρροή και την δύναμη του γυναικείου μυαλού. Πιστεύεις σε αυτή την δύναμη;
Πιστεύω στη δύναμη του μυαλού γενικώς ανεξάρτητα από το φύλλο.

Μετά από αυτό τον διαγωνισμό και τη σύγκρουση των δύο φύλων, υπάρχει νικητής;
Όταν μια σύγκρουση είναι τόσο ανελέητη και ακραία όπως αυτή που περιγράφεται στο θεατρικό έργο του Στρίντμπεργκ “ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ?” νομίζω ότι και τα δύο μέλη της σχέσης στο τέλος θα βρεθούν χαμένα.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *