ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2015-2016

“ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΩ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ”

Ο αγαπημένος και ταλαντούχος ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης μίλησε στο Athena Art Theater και στην Άννα Χατζή για το θέατρο ,την υποκριτική, Την τηλεόραση, τους ρόλους και τις εμπειρίες του, την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Εγκλήματα” , το σήμερα και τα νέα του σχέδια.

Πότε μπήκε η ιδέα του ηθοποιού στο μυαλό σας;
Από το γυμνάσιο ακόμα που συμμετείχα σε ερασιτεχνικό θίασο με συμμαθητές, με τον οποίο πήραμε και 1ο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Αλλά κι από πιο μικρός όμως είχα καλλιτεχνικές τάσεις κυρίως όμως, στο τραγούδι και τον χορό

Υπήρχαν άλλα επαγγέλματα που να σας ενδιέφεραν;
Ουσιαστικά όχι, αλλά αν είχα μια πραγματικά καλή φωνή, θα ήθελα να ασχοληθώ με το τραγούδι. Επίσης, αρκετά μεγάλος ανακάλυψα έφεση στην διακόσμηση.

Ο ρόλος σας στην επιτυχημένη σειρά «Εγκλήματα» πως προέκυψε;
Όσο ρηχό και να φαίνεται, από κλειστή ακρόαση. Κλειστή εννοώ, μεταξύ 10-15 συναδέλφων που οι δημιουργοί είχαν σταμπάρει σε κάποια παράσταση. Εμένα με είχαν δει στην παράσταση του Γιάννη Κακλέα: “Ο καθένας έχει τον παράδεισο που του αξίζει”.

Πιστεύατε ότι αυτό το σήριαλ θα σας έκανε ιδιαίτερα γνωστό στο τηλεοπτικό κοινό;
Όχι, δεν είχα ιδέα τότε τι θα συμβεί. Ούτε περιμέναμε ότι θα έχει τέτοια επιτυχία, ώστε να γίνει κλασσικό. Αρκεί να σου πω, ότι αρχικά είχε απορριφθεί από το άλλο μεγάλο κανάλι.

Σας βλέπουμε συνήθως σε κωμικούς ρόλους. Είναι στοιχείο του χαρακτήρα σας το χιούμορ;
Από τα βασικότερα. Τις πιο δύσκολες καταστάσεις προσπαθώ να τις αντιμετωπίσω με χιούμορ. Και κάποιες φορές με παίρνουν φίλοι για να τους φτιάξω τη διάθεση. Μου αρέσουν όμως πολύ και οι δραματικοί ρόλοι.

Μετά από τόσα χρόνια στο θέατρο και την τηλεόραση , τι έχετε αποκομίσει;
​Οτι κάνουμε ένα πανέμορφο επάγγελμα στην χειρότερη χώρα που θα μπορούσαμε. Δυστυχώς, στην χώρα που γέννησε το θέατρο, το επάγγελμα αντιμετωπίζεται ως χόμπι. Παρ´ολα αυτά είναι δεύτερη φύση, που δεν μπορείς χωρίς αυτό, όταν το αγαπάς αληθινά και δεν το κάνεις για την προβολή.

Αντιμετωπίσατε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Κατά πόσο σας έχει επηρεάσει στην καθημερινότητα σας;
Καθόλου, γιατί δεν ήταν σοβαρό πρόβλημα. Υπερέβαλαν οι δημοσιογράφοι. Τις πρώτες ώρες που το έβγαλαν έτσι φάνηκε, αλλά μετά κανείς δεν φρόντισε να ενημερωθεί για το τι ακριβώς ήταν. 

Παράλληλα διατηρείτε ένα κατάστημα οπτικών. Πως πήρατε αυτή την απόφαση;
Στην Ελλάδα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δεν έχεις καμία επαγγελματική ασφάλεια, γιαυτό και οι περισσότεροι συνάδελφοι μοιράζουν τον εαυτό τους και σε άλλες δραστηριότητες. Πόσο μάλλον στα χρόνια της κρίσης. 

Είστε αισιόδοξος;
Μικρότερος ήμουν πολύ. Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ,αλλά δυσκολεύομαι όλο και περισσότερο. 

Είστε επιλεκτικός στη δουλειά σας;
Φυσικά. Παίζω μόνο σε χολιγουντιανές παραγωγές και ο σκηνοθέτης  πρέπει να έχει τουλάχιστον προταθεί για Όσκαρ. 

Με το stand up comedy πότε αρχίσατε να ασχολείστε;
Πριν 3 περίπου χρόνια. 

Ένα ιδιαίτερο είδος θεάτρου. Είναι πιο δύσκολο από μία κλασσική παράσταση;
Για μένα τουλάχιστον είναι πιο δύσκολο από θεατρική παράσταση, όπου το κοινό δεν μπορεί να συμμετέχει. Η συμμετοχή του κοινού καθώς και ο μη θεατρικός χώρος προϋποθέτει απίστευτη ετοιμότητα και τεράστια ενέργεια. Δεν έχεις δικαίωμα να ξεχαστείς ή να χαλαρώσεις ούτε δευτερόλεπτο. 

Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο;
Κάτι που περιμένω με τεράστια ανυπομονησία. Το μόνο όμως που μπορώ  να προδώσω αυτή τη στιγμή είναι η συνεργασία μου μ´έναν ηθοποιό που πάντα θαύμαζα πολύ και τον θεωρώ απ´τους σημαντικότερους που έχουμε αυτή την στιγμή, τον Γιάννη Μπέζο.

1η Δημοσίευση Συνέντευξης : 19-01-20216

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *