ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2016-2017

«Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Ο αγαπημένος και ταλαντούχος ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης μίλησε στο Athens Art Theater και στην  Άννα Χατζή για την παράσταση «Ζητάτε να σας πω» στην οποία πρωταγωνιστεί και ερμηνεύει τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, τη συνεργασία του με την μαέστρο της ορχήστρας Κατερίνα Βαφειάδου, τη μουσική, το τραγούδι, τη σκηνοθεσία , την επιτυχημένη σειρά « Το Σόι σου » στην οποία πρωταγωνιστεί  και συνεχίζει για 4η συνεχόμενη σεζόν και τα επόμενα του σχέδια για την ερχόμενη σεζόν.

Πρωταγωνιστείτε στην παράσταση «Ζητάτε να σας πω». Μια μουσική παράσταση στην οποία ακούγονται μελωδίες μεγάλων Ελλήνων Συνθετών. Αρχικά πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Η συνεργασία προέκυψε μετά από ένα κάλεσμα της Κατερίνας Βαφειάδου, της μαέστρου της συγκεκριμένης ορχήστρας “Brillante Classical Orchestra”, για να συνεργαστούμε φέτος το καλοκαίρι σε μία μουσική παράσταση. Μου έδωσε το ελεύθερο να στήσω αυτή την παράσταση, βασισμένη στη δική της ιδέα με μια κλασική ορχήστρα που θα ερμηνεύσει τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών. Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μας και στην παρέα μας προστέθηκε η Ντέπη Σακελλαρίου, μια πάρα πολύ καλή τραγουδίστρια – performer. Ας πούμε ότι επιμελήθηκα σκηνοθετικά την όλη παράσταση με κάποια κείμενα καθώς και την σύνδεση των τραγουδιών με έναν τρόπο βασισμένο στον στίχο του Αττίκ «Ζητάτε να σας πω». Ζητώντας ουσιαστικά από τον κόσμο να τους πω αυτό που θα ήθελαν να ακούσουν, που θα φανταζόντουσαν, τα πιο βαθιά τους μυστικά ίσως μέσα από τα τραγούδια, τα κείμενα τα οποία διάλεξα και κάποια τα οποία έγραψα και εγώ παράλληλα. Είναι λοιπόν ένα μουσικό ταξίδι μιάμισης ώρας και χαίρομαι πάρα πολύ για αυτή τη συνεργασία.

Είπατε πως αναλάβατε την σκηνοθεσία του έργου. Με τη σκηνοθεσία ασχολείστε ;
Όχι. Άλλωστε δεν υπογράφω σα σκηνοθέτης την παράσταση, γράφουμε σκηνοθετική επιμέλεια. Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα έργο σε αυτή την παράσταση αλλά κυρίως με τραγούδια. Απλώς τα τραγούδια με οδήγησαν να τα συνδέσω με κάποια κείμενα , με συνθέτες,  εποχές , ιστορίες πάντα βέβαια με τον δικό μου τρόπο ως ηθοποιός. Οπότε δεν έχω τέτοιες βλέψεις. Ήταν απλά ένα βήμα όσον αφορά το να βρίσκομαι απέξω από μία παράσταση και να την φτιάχνω κομμάτι, κομμάτι. Ήταν κάτι διαφορετικό. Αλλά προς το παρόν δεν έχω κάτι τέτοιο στο μυαλό μου.

Αναφέρατε τον Αττικ και τον στίχο «Ζητάτε να σας πω» ο οποίος είναι και ο τίτλος της παράστασης. Σας είχαμε δει το 2012 στην παράσταση «Αναζητώντας τον Αττικ». Ο ρόλος σας σε εκείνη τη παράσταση ήταν ένας σημαντικός παράγωντας για τη φετινή καλοκαιρινή δουλειά «Ζητάτε να σας πω»;
Ήταν μία καλή αφορμή για να ξεδιπλωθεί η ιστορία της παράστασης. Εμπνεύστηκα τον στίχο αυτό από εκείνη την παράσταση. Ο Αττικ και η συγκεκριμένη παράσταση είναι από τις πολύ αγαπημένες μου για διάφορους λόγους. Ήταν η σύμπνοια των καλλιτεχνών, ζήσαμε μαγικές στιγμές μια ολόκληρη χρονιά, χειμώνα και καλοκαίρι σε περιοδεία. Δεν περιμέναμε εκείνη την ανταπόκριση του κόσμου για έναν καλλιτέχνη που ίσως νομίζαμε πως δεν τον ξέρει ο κόσμος. Πιστεύαμε πως παρά ήταν ρετρό για μια εποχή σύγχρονη όπως είναι η δική μας. Σίγουρα υπήρξε ένας καλλιτέχνης ο οποίος εμένα με είχε εμπνεύσει από τότε, τον μελέτησα και θεωρώ ότι ήταν πολύ προχωρημένος από την εποχή του. Εξού και πολλά πράγματα τα οποία έκανε ο Αττικ τότε και τα κάνουμε εμείς τώρα σε παραστάσεις , σε μουσικές σκηνές ακόμα και σε μεγάλα τηλεοπτικά shows . Η ιστορία του Αττικ θα με συντροφεύει σε πολλά πράγματα πιστεύωΣε οτιδήποτε καταπιάνομαι. Με συγκινεί βαθιά, τόσο η ιστορία όσο και τα τραγούδια του.

Είστε από τους ηθοποιούς τους οποίους παρακολουθούμε σε αρκετά μιούζικαλ . Είναι στους στόχους σας ο συνδυασμός της υποκριτικής με το τραγούδι σε μία παράσταση;
Προκύπτει, αναλόγως τις προτάσεις. Φέτος θα επαναλάβουμε την παράσταση «Mama Mia» η οποία είχε πάει εξαιρετικά καλά πέρυσι Ένα μιούζικαλ που ανέβηκε στο θέατρο Ακροπόλ με μεγάλη επιτυχία και παράλληλα θα πρωταγωνιστήσω στην παράσταση «Ράφτη Κυριών» στο θέατρο «Από μηχανής Θέατρο». Μία κλασική κωμωδία του Ζωρζ Φεντώ. Είναι μεγάλη χαρά για μένα να ερμηνεύσω έναν τόσο σπουδαίο ρόλο από έναν νέο ταλαντούχο σκηνοθέτη τον Δημήτρη Μυλωνά. Συνεπώς δεν έχω συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου. Με ελκύουν οι συνεργασίες κυρίως και να συναντώ ανθρώπους. Τα είδη δεν έχω πρόβλημα να τα υπηρετήσω. Είμαι αρκετά τυχερός στη δουλειά τα τελευταία 21 χρόνια που δουλεύω στο θέατρο. Έχω υπηρετήσει πολλά και διαφορετικά είδη από κλασικό ρεπερτόριο , αρχαίο δράμα , μοντέρνο ρεπερτόριο , κωμωδία κτλ. Είμαι πολύ τυχερός σε αυτό το κομμάτι γιατί έχω εικόνες και εμπειρίες από διαφορετικά είδη. Μόνο η επιθεώρηση μου λείπει, την οποία την αγαπώ πολύ σαν θεατής. Οπότε αγαπώ να κάνω διαφορετικά πράγματα και να βάζω δύσκολα στον εαυτό μου.

Στην παράσταση ακούμε τραγούδια διαχρονικά και μουσικές που συντροφεύουν και θα συντροφεύουν κάθε γενιά. Τι πιστεύετε ότι τις διατηρεί αναλλοίωτες στο χρόνο;
Νομίζω ότι βασικό συστατικό αυτών των τραγουδιών και των μελωδιών είναι ότι χτυπάνε κατευθείαν στο κέντρο της ψυχής και της καρδιάς κάθε ανθρώπου. Μεγάλες μελωδίες, σπουδαίοι στιχουργοί και ποιητές. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει όσο και αν περάσουν οι εποχές και τα πράγματα εξελίσσονται. Πάντα ο άνθρωπος θα θέλει να ταξιδεύει με ένα τραγούδι, με μία παράσταση, να βρεθεί με έναν τρόπο μαγικό σε ένα άλλο μέρος και να συνδεθεί με την ίδια του την ψυχή. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρίσκουμε αυτούς τους διαδρόμους, αυτά τα μονοπάτια, να ερχόμαστε κοντά στο κοινό φέροντας το λόγο και πόσο μάλλον το τραγούδι. Είναι διαχρονικά γιατί πολύ απλά είναι μπολιασμένα με πολύ συναίσθημα , με μεγάλα ταλέντα της τέχνης και τρομαχτική αμεσότητα. Αυτή την αμεσότητα έχουμε χάσει και στην εποχή μας , έχουμε χάσει το κέντρο βάρος μας και το ψάχνουμε.

Picture

Είναι πρόκληση για έναν ηθοποιό η ερμηνεία τραγουδιών από συνθέτες τέτοιου βεληνεκούς;
Σαφώς είναι πρόκληση, είναι μεγάλη ευθύνη αλλά δεν μπαίνω στη διαδικασία να παριστάνω τον τραγουδιστή. Προσπαθώ με τον δικό μου τρόπο και με την βοήθεια της Κατερίνας Βαφειάδου η οποία έχει την εποπτεία της ορχήστρας να ερμηνεύσω σωστά αλλά πάντα με έναν δικό μου τρόπο, θέλοντας και μη πιο θεατρικό και με μία αυστηρότητα. Διότι σε πολλά από αυτά τα τραγούδια δεν μπορείς να ξεφύγεις. Έχουν ένα χαρακτήρα και πρέπει να τον υπηρετήσεις. Οπότε θέλει μία ισορροπία. Είναι συνεπώς μία μεγάλη πρόκληση και χαίρομαι που είχα αυτή την εμπειρία αυτό το καλοκαίρι.

Πως πήγε η παράσταση το καλοκαίρι; Ανταποκρίθηκε ο κόσμος ;
Η παράσταση πήγε αρκετά καλά. Ταξιδέψαμε σε περίπου δέκα φεστιβάλ. Ο κόσμος ανταποκρινόταν στο κάλεσμα μας. Υπάρχουν συγκινητικές στιγμές στην παράσταση, υπάρχουν στιγμές που με ένα τρόπο μιλάω για αυτούς τους καλλιτέχνες μέσα από τις ιστορίες της ζωής τους οι οποίες είναι και κωμικές. Αναφέρομαι στα τραγούδια και στο πως γράφτηκαν. Νομίζω ότι αρέσει πολύ στον κόσμο , να μαθαίνει το πως μερικοί άνθρωποι βγήκαν στην σκηνή όπως επίσης και να βλέπει αυτό που λέμε εμείς στη δική μας δουλειά «κουΐντα» και όχι το προσκήνιο. Πάντα με σεβασμό και πολλή αγάπη σε αυτούς τους καλλιτέχνες.

​Τα τελευταία χρόνια σας βλέπουμε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Το Σόι σου». Που οφείλεται κατά τη γνώμη σας η αγάπη και ανταπόκριση του κόσμου για αυτή τη σειρά;

Δεν έχω ακριβή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Νομίζω το κυρίαρχο στοιχείο μιας επιτυχίας δεν το ξέρει κανείς. Σίγουρα ξεκινήσαμε πολύ δειλά. Ήμασταν πολύ τυχεροί γιατί δέσαμε σαν ομάδα. Ένα αρκετά μεγάλο καστ ηθοποιών με πολλούς και σπουδαίους σκηνοθέτες οι οποίοι έχουν έρθει στη σειρά να μας σκηνοθετήσουν . Αυτό το οποίο νομίζω ότι πέτυχε η σειρά και όλοι οι συντελεστές της είναι η δημιουργία ενός υπέροχου κλίματος και χημείας μεταξύ μας. Επίσης φτιάξαμε χαρακτήρες που όντως θυμίζουν τα δικά μας σόγια και δεν είναι φερμένα από άλλες τηλεοράσεις. Ιστορίες με ευχάριστη ατμόσφαιρα, πάντα με χιούμορ και στο τέλος κερδίζει πάντα το καλό. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που ερμηνεύω τον Κωνσταντίνο – Ζουζουνέλ. Είναι δώρο αυτός ο ρόλος για μένα. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι βλέπω την αγάπη των ανθρώπων που βλέπουν τη σειρά είναι όλων των ενηλικιών.

Είναι μία σειρά ευχάριστη, με ωραίο χιουμορ και με αισιόδοξα μηνύματα. Έχετε την αισιοδοξία μέσα στην καθημερινότητα σας ;
Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος. Κάνω μία δουλειά που όπως όλες έχουν τις δυσκολίες τους. Όταν βρίσκομαι κάπου και βλέπω ανθρώπους οι οποίοι μου λένε ότι με βλέπουν στο θέατρο και στη τηλεόραση και ταξιδεύουν μέσα από τη δουλειά μου , μου δίνει μεγάλη δύναμη να συνεχίσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και να προχωράω. Αν θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε η βιτρίνα σε ένα μαγαζί , τουλάχιστον αυτή η βιτρίνα να είναι λαμπερή, όμορφη όχι ψεύτικη αλλά αληθινή. Την τηλεόραση δεν πρέπει να την χτυπάμε κάτω. Πολλές φορές μπορεί να έχει προγράμματα που να είναι «φθηνά» αλλά μπορεί να κάνει και θαύματα , όπως είναι και η ζωή.  Έτσι είναι και η τηλεόραση, ένας καθρέφτης της ζωής μας, της κοινωνίας μας. Το θέμα είναι να προχωράς και να κάνεις τις επιλογές σου.

Κάνοντας λοιπόν μία ανακεφαλαίωση φέτος που σας βλέπουμε;
Φέτος λοιπόν για 4η χρόνια στην τηλεοπτική  σειρά « Το Σόι σου», στο θέατρο «Ακροπόλ» συνεχίζουμε για 2η χρονιά τη παράσταση «Mama Mia» μέχρι τέλη Γενάρη, διότι θα ταξιδέψει η παράσταση Θεσσαλονίκη και από 31 Οκτωβρίου κάθε Δευτερότριτο θα βρίσκομαι στο ανακαινισμένο θέατρο «Από μηχανής θέατρο» στο πολύ σπουδαίο έργο «Ράφτης κυριών» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *