ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2016-2017

​”ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΑ”

Η μοναδική, ξεχωριστή και ταλαντούχα τραγουδίστρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την φετινή καλοκαιρινή περιοδεία “Love Tour 2017″ σε όλη την Ελλάδα, τη μουσική, το τραγούδι, τη συναυλία “Όλοι μαζί μπορούμε” με τον Διονύση Σαββόπουλο στο Καλλιμάρμαρο στην οποία συμμετείχε, τη συνεργασία της με το καλοκαιρινό φεστιβάλ “Rhodes Summer Festival” τα τελευταία τέσσερα χρόνια, την Ρόδο και τη μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26/7 στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου.

Καλοκαιρινή συναυλία (Love Tour) σε όλη την Ελλάδα. Πως προέκυψε αυτό το όνομα αγάπης;
Καθώς ο καιρός περνάει και εγώ έχω την τύχη να συνεχίζω να κάνω αυτό που τόσο πολύ αγαπώ, συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο την ανάγκη που έχω την αγάπη. Έχω ανάγκη να συνεργάζομαι με ανθρώπους που με αγαπούν, έχω ανάγκη να βρίσκομαι με ανθρώπους που συνεχώς ξυπνάνε το αίσθημα της αγάπης μέσα μου. Η καλοκαιρινή περιοδεία, εκτός από τη μεγάλη ομορφιά και χαρά που μας προσφέρει, έχει μαζί της και δύσκολες συνθήκες, αγωνία στρες, ρίσκο. Για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε όλα αυτά, χρειάζεται να είσαι με ανθρώπους που αγαπάς και ανθρώπους που αγαπούν πολύ το να γυρίζουν στο δρόμο και να εκθέτουν κομμάτια του εαυτού τους παίζοντας μουσική.

Είναι η 4η χρονιά που μας τιμάς με την παρουσία σου στο καλοκαιρινό μας φεστιβάλ. Πως προέκυψε η συνεργασία σου με το Rhodes Summer Festival;
Ναι, είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια συνεργάζομαι με το Rhodes Summer Festival για να πραγματοποιήσω τις συναυλίες μου στο νησί σας. Είμαι πολύ ευτυχής που συμμετέχω σε αυτό. Υπάρχουν μέσα στα χρόνια συνεργάτες που στηρίζουν αυτό που κάνω και τον τρόπο που το κάνω και αυτό είναι πολύ όμορφο τελικά. Μέσα από τις συναντήσεις τις καλοκαιρινές να μένουν κάποιοι άνθρωποι που στηρίζουν την δουλειά σου και την προσωπικότητά σου και να αρχίζουν να δημιουργούνται κάποιες σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνης. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που θέλουν να υποστηρίζουν τα όνειρά μου.

Ποιες οι εντυπώσεις σου από την Ρόδο και τον κόσμο της τα τελευταία χρόνια που έρχεσαι;
Με τη Ρόδο έχω μια ιδιαίτερη σχέση που προκύπτει ίσως από το ότι η μητέρα μου τραγουδούσε  πολλά χρόνια  εκεί. Έχει φίλους, γνωστούς που τώρα πια έρχονται και με συναντάμε στα δικά μου live και νιώθω μια συγκίνηση δε σου κρύβω. Επίσης, στη Ρόδο ήτανε οι πρώτες διακοπές μου,  καθώς ερχόμουν να δω την μητέρα μου, οπότε νιώθω ότι με δένει κάτι με το νησί χωρίς να μπορώ απόλυτα λογικά να το εξηγήσω. Άσχετα όμως με αυτό, που είναι ένα προσωπικό βίωμα, με το κοινό της Ρόδου καταφέρνουμε και επικοινωνούμε όμορφα. Ανταλλάσσουμε συναισθήματα και σκέψεις,  πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για μένα.

Είσαι από τις τραγουδίστριες τις οποίες τραγουδούν διάφορα είδη μουσικής. Πιστεύεις ότι ένας καλλιτέχνης θα πρέπει να δοκιμάζετε σε πολλά στιλ μουσικής ή να ακολουθεί σε αυτό το οποίο ταιριάζει στη φωνή του περισσότερο;
Σχεδόν δεν ξέρω πώς να σου απαντήσω σε αυτή την ερώτηση.Καταρχάς γιατί δεν μ’αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου,δεν μου αρέσει να χαρακτηρίζω τι τραγούδια τραγουδάω και δεν μου αρέσει να εκφέρω γνώμη γενικότερα για το τι είναι όμορφο  και σωστό  για τη ζωή οποιοδήποτε.Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του και τραγουδάει τα τραγούδια που εκφράζουν την ψυχή του ανεξάρτητα από τα στυλ και το είδος.Δεν πιστεύω ότι η φωνή  των ανθρώπων ταιριάζει ή δεν ταιριάζει κάπου.Πιστεύω ότι η ψυχή των ανθρώπων ταιριάζει ή δεν ταιριάζει κάπου και αυτό το ορίζει ο καθένας μόνος του για τον εαυτό του.

Πολλές φορές ακούμε στον χώρο της μουσικής αλλά και της τέχνης γενικότερα τον όρο «Ποιότητα». Ποιος ο δικός σου ορισμός στον τομέα την μουσικής;
Όπως καταλαβαίνεις αν δεν μπορούσα να σου απαντήσω στην προηγούμενη ερώτηση, φαντάσου πόσο δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Λυπάμαι αλλά δεν θα σε ευχαριστήσω, λέγοντας σου πως για μένα οι ορισμοί δεν ταιριάζουν με τη φιλοσοφία μου απέναντι στη ζωή πόσο μάλλον απέναντι στη μουσική που με ελευθερώνει και με ζωντανεύει. Ποιότητες έχουμε όλοι άνθρωποι ευτυχώς, διαφορετικές ποιότητες. Μέσα από την τέχνη αναζητάω να ανακαλύψω τις όμορφες ποιότητες στη ζωή μου, να τις εξελίξω και να μπορέσω να ζήσω με αυτές μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μου.

Πως εισπράττεις την αγάπη του κόσμου στην καθημερινότητα σου;
Όμορφα!!!!!!!!Είναι από τα μεγάλα δώρα της ζωής μου, να μπορώ να έχω αποδέκτες σε αυτό που κάνω και να εισπράττω αποδοχή. Είναι ότι πιο σημαντικό μου έχει χαρίσει αυτή ζωή προς το παρόν.

Πριν λίγες μέρες ήσουν και εσύ στην μεγάλη συναυλία «Όλοι μαζί μπορούμε» με τον Διονύση Σαββόπουλο στο Καλλιμάρμαρο. Αρχικά πως ήταν σαν εμπειρία αυτή η βραδιά;
Σπουδαία. Πέρασα ένα βράδυ με ουσία, μουσική που αγαπώ, που με έχει φέρει στο σήμερα, με ανθρώπους που έχω θαυμάσει, με συνοδοιπόρους, συνεργάτες και φίλους του σήμερα και όλα αυτά συνυπήρχαν σε ένα υπέροχο ζεστό καλοκαιρινό βράδυ με πολλή μουσική.

Αναμφισβήτητα καλλιτέχνες τέτοιου βεληνεκούς όπως ο Θεοδωράκης , ο Σαββόπουλος, Ο Χατζιδακις κλπ, αποτελούν και θα αποτελούν ιστορία για τον ελληνικό πολιτισμό. Το έργο τους μπορεί να είναι καθοριστικό για ένα καλύτερο αύριο;
Προφανώς το έργο τους μπορεί να εμπνεύσει ,να είναι υποστηρικτής καινούργιων ονείρων και νέων ιδεών η ιστορία  και οι εμπειρίες  που είναι καταγραμμένα στο έργο τους μπορούν να στηρίξουν το παρόν και το μέλλον, όλα να συνυπάρχουν και το ένα να ενδυναμώνει το άλλο.

Πιστεύεις ότι κάποια στιγμή τα πράγματα για τη χώρα μας αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο θα αλλάξουν;
Αν θέλω να πιστεύω στην εξέλιξη της ζωής ναι, χωρίς να πιστεύω σε θαύματα, θεωρώ ότι τα πράγματα θα αλλάξουν για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει ζωή ή κάποια μορφή ζωής, ακόμα κι αν δεν είναι αυτή που τώρα εμείς γνωρίζουμε.

Θα ανέβαινες στο θεατρικό σανίδι σε ρόλο ο οποίος δε θα απαιτούσε μουσική ερμηνεία;
Με πάρα πολύ μεγάλη χαρά

Πλησιάζει η μέρα της συναυλίας σου στην Τάφρο τι λες στον κόσμο;
Τους προσκαλώ να έρθουν να περάσουμε ένα βράδυ μαζί με τραγούδια που αγαπάμε ή τραγούδια που περιμένω να ανακαλύψουμε παρέα.
​​​Πληροφορίες συναυλίας:
RHODES SUMMER FESTIVAL
ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ 

Τετάρτη 26 Ιουλίου – Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου 

Μαζί της επί σκηνής σε αυτές τις εμφανίσεις, οι εξαιρετικοί συνεργάτες μουσικοί: 

Bαχάν Γκαλστιάν – κλαρίνο, φλογέρα, ντουντούκ και ζουρνάς, Μιχάλης Καπηλίδης –Τύμπανα και κρουστά, Παρασκευάς Κίτσος – ακουστικό και ηλεκτρικό μπάσο, Δημήτρης Μπαρμπαγάλας – ακουστική, κλασσική και ηλεκτρική Κιθάρα, Γιάννης Οικονομίδης – Τρομπέτα, κρουστά και πιάνο, Νίκος Πασσαλίδης – Μπουζούκι, λαούτο, ούτι και ακουστική κιθάρα.

Πληροφορίες:
Ώρα έναρξης: 21:30
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30

Διοργάνωση: ART & LIFE EVENTS
Επιμέλεια: Fantasia Music

www.rodosfestival.gr
www.facebook.com/rhodessummerfestival

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *