ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2015-2016

“ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ”

Η σπουδαία και επιτυχημένη ηθοποιός Χριστίνα Παυλίδου η οποία μαγεύει με τις ερμηνείες της στο θέατρο και την τηλεόραση στην Κύπρο και στην Ελλάδα μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για τη νεαρή της ηλικία, την πρώτη της εμπειρία στο θέατρο, τους ρόλους της, το θέατρο “ΛΕΞΗΣ”,  τον σύζυγο της Γιώργο Τσιάκκα και την πολύχρονη συνεργασία τους ,την κρίση, την παράσταση “Λεωφορείον ο Πόθος ” στην οποία πρωταγωνιστεί, τη νέα τηλεοπτική σειρά “Δίδυμα Φεγγάρια” ,τη συνεργασία της με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τα επόμενα της σχέδια.

Ήταν όνειρο ζωής για σας η υποκριτική;
Ναι, ήταν μια απόφαση που πήρα σε πολύ μικρή ηλικία και δεν σήκωνε διαπραγμάτευση!! (γέλια)

Η πρώτη σας εμφάνιση στο θέατρο ήταν αρκετά νωρίς, μόλις στα 7 σας έτη. Πως την θυμάστε αυτή την εμπειρία;
Για μένα όλο αυτό ήταν κάτι μαγικό ,όπως για κάθε παιδάκι πιστεύω σε αυτή την ηλικία! Λόγω του ότι μεγάλωσα σε μια θεατρική οικογένεια, το θέατρο ήταν στην κυριολεξία το δεύτερο μου σπίτι…καθημερινά στις πρόβες ,στις παραστάσεις, στα καμαρίνια πολλές φόρες διάβαζα τα μαθήματα μου, έτρωγα, έπαιζα…πως να μην με μαγέψει λοιπόν το θέατρο!!

Όταν αποφοιτήσατε από την δραματική σχολή του εθνικού θεάτρου, τι είχατε ως πρώτο πράγμα στο μυαλό σας;
Να παίξω θέατρο, τι άλλο…και όπως κάθε φιλόδοξο παιδί που πρωτοξεκινάει, να κάνω μεγάλους ρόλους!! (γέλια)

Τελικά επιστρέψατε στη Κύπρο και χαράξατε μία επιτυχημένη καριέρα στο χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής. Σκεφτήκατε ποτέ να μετακομίσετε στην Αθήνα;
Τα πρώτα χρόνια ναι, σκεφτόμουν αυτό το ενδεχόμενο. Είχα μπει όμως στο δυναμικό του “ΘΟΚ” το οποίο είναι το κρατικό θέατρο της Κύπρου και ήταν δύσκολο να αφήσω κάτι σίγουρο και πολύ σημαντικό και να φύγω! Μετά παντρεύτηκα, έκανα 4 παιδάκια, οπότε τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο πολύπλοκα! Δεν μετανιώνω όμως. Δόξα τω Θεω, μου δόθηκαν εξαιρετικές ευκαιρίες όσον αφορά την πορεία μου στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση εδώ στην Κύπρο!

Με το σύζυγο σας συνεργάζεστε και δουλεύετε μαζί πολλά χρόνια. Πως αισθάνεστε που πορεύεστε μαζί στον ίδιο επαγγελματικό χώρο;
Είναι πολύ σπουδαίο και όμορφο με τον άνθρωπο που μοιράζεσαι τη ζωή σου,να πορεύεσαι μαζί και στο επαγγελματικό κομμάτι! Είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύομαι περισσότερο από τον καθένα και αυτός το ίδιο!

Έχετε αποσπάσει 2 σημαντικά βραβεία. Τι σημαίνει αυτό για σας; Ανεβαίνει ο πήχης της ευθύνης και της επιτυχίας μετά από ένα βραβείο;
Φυσικά και μου δίνει χαρά, η οποία επιβράβευση στη δουλειά μου και νοιώθω μεγαλύτερη ευθύνη για το επόμενο επαγγελματικό μου βήμα! Σίγουρα δεν θέλω να απογοητεύσω αυτούς που πιστεύουν σε μένα!

Οι ρόλοι σας στην τηλεόραση και το θέατρο είναι πολλοί και ποικίλοι. Σας αρέσει να εναλλάσσετε είδη ρόλων;
Ναι με ιντριγκάρει πολύ να κάνω εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα κάθε φορά…

Στο θέατρο, έχετε προτίμηση ανάμεσα στα κλασσικά και τα σύγχρονα ανεβάσματα;
Δεν μπορώ να το πω αυτό! Πάντα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υπάρχει απέναντι μου ένας σκηνοθέτης που θα με πάρει ένα βήμα παραπέρα, που θα με πείσει ότι αυτό που προτείνει είναι σημαντικό και ολοκληρωμένο και όχι πάντα το αναμενόμενο…

Πολλά κυπριακά σήριαλ πλέον μεταδίδονται στην ελληνική τηλεόραση και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Είναι σημαντική κατά την γνώμη σας αυτή η συνεργασία μεταξύ των καναλιών;
Φυσικά και είναι! Η Κύπρος ,όσο και να έχει σημαντικούς δημιουργούς, είναι μια μικρή αγορά…άρα με αυτές τις συνεργασίες ανοίγονται νέες προοπτικές για όλους!

Πως βιώσατε και αντιμετωπίσατε την κρίση; Κατά πόσο σας επηρέασε;
Στο δικό μας χώρο,η κρίση άφησε σε μεγάλο βαθμό τα “σημάδια” της…. Μειώθηκαν σε τραγικό βαθμό οι μισθοί, σταμάτησαν παράγωγες, πολλοί ηθοποιοί έμειναν άνεργοι! Όπως όλοι, έτσι και εμείς, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε στάση ζωής, να μειώσουμε στο ελάχιστο τα έξοδα άλλα και να επαναξιολογήσουμε το τι είναι οι πραγματικές μας ανάγκες… Στην τελική, ίσως και να μας έκανε καλό η κρίση, σε κάποιο βαθμό….

Πηγή φωτογραφίας: http://www.philenews.com/el-gr/politismos/518/177540/christina-pavlidou-to-theatro-kai-ta-koritsia-imerologiou

Έχετε Ιδρύσει μαζί με τον κύριο Τσιάκκα το θέατρο «ΛΕΞΗΣ». Πώς και γιατί πήρατε αυτή την απόφαση;
Φεύγοντας το 2004 από τον ΘΟΚ μετά από 14 συναπτά έτη, η ανάγκη να φτιάξουμε κάτι δικό μας, κάτι που να μας εκφράζει απόλυτα, μας ώθησε στο να δημιουργήσουμε με τον Γιώργο,το “ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΞΗ !Μια θεατρική στεγή που κινείται σε όλα σχεδόν τα Είδη θεάτρου. Από το θέατρο για παιδιά, κλασικό ρεπερτόριο, πρωτοποριακές προτάσεις , μέχρι και επιθεώρηση!!!

Υπήρξατε κριτής σε τηλεοπτικό σόου. Πιστεύεται ότι μέσα από αυτά δίνονται ευκαιρίες σε ανθρώπους που έχουν ταλέντο να το αναδείξουν;
Ναι το πιστεύω! Επίσης πιστεύω ότι χρειάζεται μεγάλη τόλμη να βγεις να εκθέσεις τον εαυτό σου σε κάτι που δεν ανήκει στη δουλειά σου… Για αυτό και “κατηγορήθηκα” ότι ήμουν επιεικής πολλές φόρες με τους διαγωνιζόμενους!!

Φέτος πρωταγωνιστείτε σε ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας «Λεωφορείο ο Πόθος». Ήταν δική σας η επιλογή αυτού του ανεβάσματος;
Αγαπώ πολύ τον Τένεσσυ Ουίλιαμς…Ο ρόλος της Μπλανς είναι ο αγαπημένος μου! Ήθελα χρόνια να κάνω αυτό τον ρόλο αλλά ηλικιακά δεν θα έπειθα… Τώρα βρίσκομαι στην κατάλληλη ηλικία! Το ήθελα πάρα πολύ και είμαι αφάνταστα χαρούμενη που έγινε τώρα, με τον τρόπο που έγινε και με την Αλίκη Κνουτσεν στην σκηνοθεσία!

Ο ρόλος της Μπλάνς δικαίως θεωρείται από τους πιο δύσκολους θεατρικούς ρόλους;
Η Μπλανς σε μια επιπόλαιη πρώτη ανάγνωση, μπορεί να θεωρηθεί μια ματαιόδοξη, κοινή γυναίκα…δεν είναι όμως καθόλου έτσι!!Πρόκειται για μια πολυσύνθετη, ταλαιπωρημένη ψυχή που αυτό που αποζητά απελπισμένα είναι να την αγαπήσουν και να της φερθούν με καλοσύνη και σεβασμό! Είναι από τις ηρωίδες που όσο προσπαθείς να την γνωρίσεις, να την καταλάβεις και να τη δικαιώσεις, διότι σου αποκαλύπτει αλήθειες που πονάνε!!

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τον κύριο Βαλτινό, στη νέα τηλεοπτική σειρά «Δίδυμα Φεγγάρια» η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο;
Είναι πραγματικά τιμή μου που παίζω δίπλα σε έναν τόσο μεγάλο ηθοποιό όπως ο κύριος Βαλτινός! Ήταν και ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που αποδέχτηκα να ενσαρκώσω αυτόν το ρόλο στην τηλεόραση! Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάποια στιγμή να μου δοθεί η ευκαιρία, να έχω έναν ρόλο δίπλα του και στο θέατρο!

Τι σας τράβηξε σε αυτό το έργο και δεχτήκατε τον ρόλο;
Όπως είπα ένας λόγος ήταν το όνομα του κυρίου Βαλτινού αλλά και το υπόλοιπο πολύ καλό καστ της σειράς! Επίσης εγγύηση για ένα ποιοτικό αποτέλεσμα, ήταν το γεγονός ότι η ιστορία είναι βασισμένη σε ένα βιβλίο που λάτρεψαν χιλιάδες αναγνώστες…

Τι να περιμένει το κοινό από τα επόμενα επεισόδια ;
Δεν μπορώ να πω πολλά, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα καλογυρισμένο σήριαλ με δυνατές ερμηνείες, σφιχτό, καλογραμμένο σενάριο και…πολλές ανατροπές!!

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλων των παραστάσεων , σκοπεύετε να ετοιμάσετε κάτι καινούργιο;
Με πολλή χαρά σας ανακοινώνω ότι η παράσταση μας θα ταξιδέψει στην Αθήνα περίπου κατά τα μέσα Μαΐου! Τώρα όσον αφορά το επόμενο θεατρικό μου βήμα, είναι νωρίς να πω κάτι….έχουμε πολλές και δυνατές ιδέες και υπόψιν κάποιες δυνατές συνεργασίες, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμα για τη νέα σεζόν!

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *