ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2013-2014

«ΔΙΨΑΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ»

Το Φεστιβάλ Αθηνών Άνοιξε σήμερα με τη παράσταση «Αβελάρδος και Ελοΐζα». Το Athens Art Theater μετά το τέλος της παράστασης βρήκε τη πρωταγωνίστρια του έργου Ελένη Κοκκίδου η οποία μίλησε στην Άννα Χατζή για τη πρεμιέρα , το έργο, τη φετινή σεζόν, τη συμμετοχή της στη σειρά «Μην αρχίζεις την Μουρμούρα» και τα επόμενα σχέδια της.

Σήμερα ξεκίνησε το «Φεστιβάλ Αθηνών» με τη δική σας παράσταση. Πως νιώθετε που κάνατε πρεμιέρα;

Νιώθω συγκινημένη , γιατί είχε πολύ καλή ανταπόκριση από τον κόσμο, πολλοί έφυγαν συγκινημένοι στο τέλος της παράστασης. Για αυτό αφηγηθήκαμε αυτή την ιστορία , γιατί είναι μια συγκινητική ιστορία ,αληθινή και βρήκε το στόχο της η παράσταση.

Ήταν τυχαία η επιλογή του έργου;

Κατά αρχάς το έργο το έγραψε ο Γιάννης Καλαβριανός ο Σκηνοθέτης , ο οποίος είχε πάει στο Παρίσι στο κοιμητήριο «Περ Λασαίζ» και είδε έναν τάφο με δύο ανθρώπους ξαπλωμένους , ένα γοτθικό ναό πάνω από το κεφάλι τους, με γύρω γύρω κάγκελα και βαλμένα λουλούδια ,κάρτες , καρδιές και αρκουδάκια. Έπειτα το έψαξε στο διαδίκτυο , είπε ότι είναι μια καταπληκτική ιστορία και έτσι έγραψε το κείμενο και την έκανε παράσταση. Εμένα μου άρεσε πολύ αυτή η παράσταση, ο Γιάννης Καλαβριανός, τα δύο παιδιά τα οποία παίζουν μαζί και είπα : « ναι με ενδιαφέρει να συμμετέχω».

Φέτος συμμετείχατε σε μία πετυχημένη τηλεοπτική σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Ήταν από τις καλές σεζόν για εσάς;

Πολύ! Γιατί τώρα κλείνω με αυτή τη παράσταση η οποία είναι αγαπημένη. Επίσης η «Μουρμούρα» πηγαίνει εξαιρετικά και θα συνεχιστεί και του χρόνου. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά.

Εσείς ασχολείστε χρόνια με το θέατρο. Ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα σας ακόμη και στους δύσκολους καιρούς;

Πάρα πολύ. Και τώρα με τη κρίση ακόμα περισσότερο. Διψάει η ψυχή των ανθρώπων. Γιατί οι άνθρωποι είναι συντεθλιμμένοι και η ψυχή τους ζητάει να συγκινηθεί ,να σκεφτεί, να υπάρξει με άλλους ανθρώπους, να έχει την εμπειρία του θεάτρου. Το θέατρο πάει πάρα πολύ καλά.

Ετοιμάζετε κάτι άλλο για το μέλλον;

Για τη νέα σεζόν θα παίξουμε αυτή τη παράσταση επί δύο μήνες στο θέατρο του «Νέου Κόσμου», η «Μουρμούρα θα συνεχιστεί και αργότερα θα κάνω και άλλα πράγματα. Θα τα δούμε!

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *