ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2016-2017

“ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ”

Ο αγαπημένος ηθοποιός Πέτρος Πέτρου μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την υποκριτική, τη σκηνοθεσία, την τηλεόραση, τις μέχρι τώρα εμπειρίες του στο χώρο της υποκριτικής, την παράσταση “Οι πρωταγωνίστριες” στην οποία πρωταγωνιστεί σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη στο θέατρο Ακάδημος, τον ρόλο του, τη δύναμη του χρήματος, τις ανθρώπινες σχέσεις και τα νέα του σχέδια.

Τι σε τράβηξε στο επάγγελμα του ηθοποιού;
Από πολύ μικρός ήθελα να γίνω ηθοποιός. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι το να ζείς άλλους χαρακτήρες έχει μαγεία και ενδιαφέρον!

Πέρα από την υποκριτική ασχολείσαι και με την σκηνοθεσία;
Ασχολούμαι μόνο με την υποκριτική και με γεμίζει στο έπακρο!

Έχεις αρκετές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές. Τι είδους εμπειρίες αποκόμισες από αυτές τις συνεργασίες;
Απο το 2001 που τελείωσα τη σχολή, είχα την τιμή και τη χαρά να συμμετέχω σε αξιόλογες σειρές όπως: Έρωτας, Λόλα, 7 θανάσιμες πεθερές και με πιό πρόσφατες “Kάτω Παρτάλι” και “Ελα στη θέση μου”. Η κάθε συνεργασία ήτανε πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερα τιμητική κυρίως με παλιούς αξιόλογους ηθοποιούς όπως η κα Μπέτυ Λιβανού!Είναι χαρά μου που το τηλεοπτικό κοινό αγαπησε και συνεχιζει να αγκαλιάζει τις σειρές αυτές!

Υπάρχουν στιγμές, ρόλοι, συνεργασίες ή παραστάσεις που έχεις   ξεχωρίσει μέχρι σήμερα;
Ξεχωριστές στιγμές και μεγάλη τιμή , η συνεργασία μου με τον Δημήτρη Ποταμίτη το 2001,  δίπλα στον κο Γιάννη Μόρτζο στην ‘Απολογία του Σωκράτη” (2012-2014) και οι συνεργασίες που είχα θεατρικά με Βασίλη Τσιβιλίκα, Γιωργο Κωνσταντίνου, Σωτήρη Μουστάκα.

Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση «Πρωταγωνίστριες» στην     οποία πρωταγωνιστείς;
Οι “Πρωταγωνίστριες” ειναι μια κωμωδία του Ken Ludwig (άπαιχτη στην Ελλάδα) που μετέφρασε η Τζούλια Κράλιοβιτς και σκηνοθέτησε ο Μανούσος Μανουσάκης. Δυο Σαιξπηρικοί ηθοποιοί ύστερα από μια αποτυχημένη περιοδεία καταλήγουν να υποδύονται τις χαμένες ανιψιες της κας Φλόρενς -Μαξιν και Στεφανι-  με σκοπο να πάρουν την περιουσία της. Τότε ξεκινούν οι ανατροπές και οι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μια την αλλη!

Τι ρόλο υποδύεσαι;
Υποδύομαι τον Πάτς, έναν όχι και τόσο εύστροφο νεαρό που θέλει να παντρευτεί από αγάπη τη νεαρή Όντρευ σε αντίθεση με τον πατέρα του     που θέλει ο γιός του να κάνει έναν πλούσιο γάμο!

Η παράσταση μας δείχνει τη σχέση αγάπης και χρήματος. Ποια από αυτές κερδίζει;
Δυστυχώς στις μέρες μας κερδίζει το χρήμα  με ελάχιστες εξαιρέσεις…

Που βασίζονται κατά τη γνώμη σου οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα;
Στο χρήμα και στο συμφέρον! Αυτο αποδεικνύεται απο την καθημερινοτητα μας σε παγκόσμιο επίπεδο!

Έχουν επηρεαστεί οι σχέσεις των ανθρώπων από την κρίση και τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας;
Σε μεγάλο βαθμό έχει επηρεαστεί.
 
Το έργο πραγματεύεται τις σχέσεις φιλίας, αγάπης, εκμετάλλευσης,   έρωτα και χρήματος. Κατά πόσο μπορούν λοιπόν αυτές οι σχέσεις να αλλάξουν αλλά και να επηρεάσουν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου;

Μπορούν να επηρεάσουν σε παρα πολυ ελαχιστο η μεγιστο βαθμο ανάλογα βέβαια το χαρακτηρα του καθενος και την περισταση που αντιμετωπίζει! Δυστυχώς, ανάμεσα σε υλικά αγαθά ή ηθικές αξίες , η   επιλογή για πολλούς είναι δύσκολη!

Το χιούμορ είναι το βασικό στοιχείο της παράστασης. Πόσο   απαραίτητο είναι στην καθημερινότητα μας;
Πολύ απαραίτητο και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια όλο και λιγοστεύει!

Τι θα έλεγες στον κόσμο για να έρθει να δει την παράσταση σας;
Υποσχόμαστε 2 ώρες καθαρής κωμωδίας  και άφθονου γέλιου για όλη την οικογένεια!

Ετοιμάζεις κάτι άλλο για τη συνέχεια της σεζόν;
Να έχουμε την υγεία μας και καλώς να έρθει ο,τι θέλει να ‘ρθει!

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *