ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2016-2017

​”ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ”

Η επιτυχημένη, αξιαγάπητη και ταλαντούχα ηθοποιός Ιζαμπέλα Κογεβίνα μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την παράσταση “Λάφυρα the show” της Μαρίας Μάζη σε σκηνοθεσία Μάνου Κανναβού στην οποία πρωταγωνιστεί στον Πολυχώρο “Vault”, το κείμενο, τον ρόλο της , τα reality shows , την επιρροή τους, τη δύναμη του χρήματος, την τηλεόραση και τα επόμενα σχέδια της.

«Λάφυρα the Show» ένα ριάλιτι σόου το οποίο έχει καθηλώσει τους τηλεθεατές. Ποιος ο σκοπός του;
Ο σκοπός του συγκεκριμένου ριάλιτι είναι να επιβραβεύσει τον εξυπνότερο σε θέματα επιβίωσης διαγωνιζόμενο, είτε με χρηματικό έπαθλο, είτε με το έπαθλο της απελευθέρωσης του.

Είναι η ανάγκη των χρημάτων τόσο μεγάλη για να ωθήσει τους δύο πρωταγωνιστές σε αυτές τις συνθήκες του παιχνιδιού;
Οι διαγωνιζόμενοι είναι άνθρωποι στερημένοι οπότε το χρηματικό έπαθλο έχει μεγάλη σημασία για αυτούς καθώς και το έπαθλο της ελευθερίας τους, που έχει ίσως ακόμα μεγαλύτερη.

Η ηρωίδα την οποία υποδύεσαι πως αντιμετωπίζει το παιχνίδι;
Είναι μια γυναικά κατατρεγμένη από τα παιδικά της χρόνια και η οποία από παιδί έχει σαν αυτοσκοπό την επιβίωση. Αυτό την έχει κάνει πιο σκληρή και πιο ρεαλίστρια. Ξεκινάει λοιπόν με άξονα τα χρήματα αλλά θεωρώ ότι αυτό που την κινητοποιεί είναι η ελευθερία της πράγμα που έχει στερηθεί.

Αναπτύσσονται αισθήματα στους δύο διαγωνιζόμενους του παιχνιδιού;
Οι διαγωνιζόμενοι ενώ αρχικά έχουν μια απόσταση και η σχέση διατηρείται σε εντελώς τυπικά επίπεδα, επειδή ακριβώς ζουν πολλές εμπειρίες μαζί, ενώ είναι αντίπαλοι. Αυτό τους φέρνει κοντά και τελικά ερωτεύονται.

Τα τελευταία χρόνια τα ριάλιτι σόου έχουν αυξηθεί. Τι οδηγεί τον κόσμο στη συμμετοχή τους σε αυτά;
Νομίζω ένας από τους λόγους της ανάπτυξης των ριάλιτι είναι η οικονομική κρίση Ο θεατής ταυτίζεται με τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας που τον βλέπει αληθινό και απροκάλυπτο. Υποθέτω ότι κάθε συμμετέχων έχει άλλο κίνητρο που τον οδήγησε στο ριάλιτι με κυρίαρχο θα έλεγα το εκάστοτε έπαθλο.

Η πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες κατά πόσο επηρεάζουν τον κόσμο και τις αποφάσεις τους;
Νομίζω ότι έστω και ασυναίσθητα παίζουν πρωταρχικό ρόλο στις αποφάσεις οι κοινωνικό πολιτικές συνθήκες.

Η προσωπική σου γνώμη για αυτά τα σόου ποια είναι;
Ότι αντικατοπτρίζουν την κοινωνία μας σε μεγάλο βαθμό.

Ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μπορεί να ξεπεράσει τον φόβο σε ορισμένες καταστάσεις;
Δυστυχώς βλέπουμε ότι το χρήμα κινεί νήματα, άλλα θεωρώ ότι στην ουσία έχει να κάνει με τον άνθρωπο και πόσο ψηλά το έχει στην ιεραρχία. Άρα θα έλεγα ότι κατά περίπτωση.

Ένα παιχνίδι τέτοιου είδους κατά ποσό μπορεί να επηρεάσει τον θεατή;
Νομίζω ότι με τέτοιου είδους παιχνίδια ο θεατής ταυτίζεται, γιατί βλέπει συνήθως την ανθρώπινη, αδύναμη, και «αμακιγιάριστη» πλευρά των παικτών το οποίο τον κερδίζει σα θεατή

Η δύναμη της τηλεόρασης τι αντίκτυπο έχει στους τηλεθεατές;
Πάλι θεωρώ ότι η τηλεόραση επηρεάζει διαφορετικά τον καθένα, άλλα στο σύνολο θα έλεγα ότι είναι ένα μέσο που ασκεί μεγάλη επιρροή.

Είσαι από τις ηθοποιούς που πρωταγωνίστησαν σε πολλές και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Τι έχεις αποκομίσει από αυτές;
Είμαι πολύ ευγνώμων που μου δόθηκαν ευκαιρίες να συνεργαστώ με τόσο σπουδαίους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και γενικότερα ανθρώπους ταλαντούχους του χώρου.

Πως θα χαρακτήριζες τη σημερινή τηλεόραση;
Θεωρώ πάντα την τηλεόραση καθρέφτη της κοινωνίας μας. Ακόμα και σήμερα με εντυπωσιάζουν θετικά κάποιες σειρές και είμαι πολύ ευτυχής που γίνονται ωραίες δουλειές ακόμα και μέσα στην κρίση.

Μετά από αυτή την παράσταση, υπάρχουν σχέδια για την συνέχεια της σεζόν;
Υπάρχουν κάποια σχέδια, απλώς όχι κάτι προς ανακοίνωση ακόμα.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *