Δηλώσεις - Ρεπορτάζ Παραστάσεων

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ “ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ”

10/10/2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «Δάφνες και Πικροδάφνες» στο θέατρο «Μουσούρη». Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι τέσσερις ηθοποιοί με τις υπέροχες ερμηνείες τους, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από το κατάμεστο θέατρο. Μάγεψε το φοβερό δίδυμο Φιλιππίδη- Κιμούλη καθώς ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης με το νεανικό του αέρα και ο Θανάσης Παπαγεωργίου με την απλότητα του στη σκηνή. Την Πρεμιέρα τίμησαν μεγάλα και σπουδαία ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου.

Στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή μίλησαν για το έργο, την παράσταση και τους πρωταγωνιστές οι : Μαρία Κασανδρή, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Άννα Φόνσου, Παντελής Βούλγαρης, Κώστας Μαρτάκης, Μπουρδούμης Αλέξανδρος, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κόρα Καρβούνη, Βασίλης Ρίσβας, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Ελένη Καστάνη, Σοφία Φαραζή, Γιάννης Βογιατζής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αλλά και οι πρωταγωνιστές της παράστασης οι : Θανάσης Παπαγεωργίου και Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Δείτε τι είπαν αναλυτικά: 

Μαρία Κασανδρή: Είναι εξαιρετική η παράστασηΌλοι οι ηθοποιοί δίνουν ρεσιτάλ. Είναι ένα πάρα πολύ σπουδαίο έργο του νεοελληνικού θεάτρου και είναι μεγάλη χαρά που παίζεται από αυτούς τους ηθοποιούς. Γιατί είναι πραγματικά και οι τέσσερις καταπληκτικοί. Αυτό είναι μεγάλη τύχη να ενώνονται αυτά τα δύο.

Δημήτρης Μαυρόπουλος: Είναι μία σπουδαία παράσταση σε ένα σπουδαίο θεατρικό έργο. Είναι ό,τι καλύτερο. Μία συγκυρία με τέσσερις καταπληκτικούς ηθοποιούς σε ένα εξαιρετικό έργο. Βλέπεις μία παράσταση η οποία δεν έχει μουσειακή  αλλά μνημειακή αξία. Ευτύχισα κάποτε να παίξω τον ρόλο που υποδύθηκε ο Κιμούλης (Τάσος) και ήξερα τι ήρθα να δω. Παρόλα αυτά είδα πράγματα τα οποία δεν τα φανταζόμουν και για αυτό χάρηκα περισσότερο.

Άννα Φόνσου: Καταρχάς ξανά έζησα τις εποχές που θαυμάζεις τους ηθοποιούς στη σκηνή και δεν ξέρεις ποιον να ξεχωρίσεις. Ένα ελληνικό έργο το οποίο όποτε παίζεται πηγαίνω να και το βλέπω και κάθε φορά μου αρέσει περισσότερο. Αυτή την φορά μου άρεσε ο Θανάσης Παπαγεωργίου για αυτή την απλότητα την οποία είχε και είναι ένα μάθημα για όλους τους ηθοποιούς. Ο Κιμούλης με τον οποίο τρελάθηκα. και μου αρέσει πάντοτε ο Γιώργος σε ό,τι κάνει. Ο Πυγμαλίωνας ως νέος ηθοποιός μπόρεσε και μπήκε σε αυτό κλίμα των τριών άλλων ηθοποιών και όσο αφορά τον Πέτρο τα λόγια είναι περιττά.

Παντελής Βούλγαρης: Με δύο λόγια,  το έργο είναι αγέραστο. Το ξέρω απέξω και ανακατωτά. Είχα δει την πρώτη παράσταση στο θέατρο Τέχνης. Οι τέσσερις ηθοποιοί είναι υπέροχοι και η παράσταση καταπληκτική.

Κώστας Μαρτάκης: Πέρασα πάρα πολύ ωραία. Σατιρίζεται η πολιτική και βλέπουμε μέσα από την παράσταση δεν έχει περάσει μία μέρα από τότε που γράφτηκε το έργο. Είναι ακριβώς τα ίδια πράγματα και σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Υπήρχαν και κάποια ευτράπελα τα οποία έδωσαν τρομερές πινελιές. Είναι όλοι τους πολύ σπουδαίοι ηθοποιοί και με τρομερή ενέργεια.

Μπουρδούμης Αλέξανδρος: Η παράσταση είναι καταπληκτική, το έργο επίσης και πραγματικά είναι όλοι τους  ένας και ένας . Η ενέργεια στη σκηνή ήταν απίστευτη και την απόλαυσα .

Λάζαρος Γεωργακόπουλος: Πέρασα πάρα πολύ ωραία. Είναι μία πάρα πολύ σπουδαία παράσταση. Ξέροντας τους ηθοποιούς περιμένεις να γελάσεις διότι είναι άνθρωποι με πολύ χιούμορ. Ούτως η άλλως και το έργο από μόνο του βγάζει γέλιο. Συνεπώς φαντάζεσαι ότι θα γίνει ένας συνδυασμός εκρηκτικός.

Κόρα Καρβούνη: Μου άρεσε πάρα πολύ η παράσταση. Το έργο δεν το είχα διαβάσει. Είναι εξαιρετικά επίκαιρο και ειλικρινά  δεν το περίμενα γιατί έχει γραφτεί πριν τόσα χρόνια . Επίσης  οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών είναι εξαιρετικές.

Πέτρος Ζούλιας: Είναι πάρα πολύ ωραίο το γεγονός ότι ένα σημαντικό ελληνικό έργο έχει πέσει στα χέρια τεσσάρων τόσο άξιων ηθοποιών και είναι ευτυχής συγκυρία για το θέατρο αυτές οι ενώσεις. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό που ενώθηκαν αυτές οι τέσσερις δυνάμεις και έχουμε ένα έργο που λάμπει. Αυτό είναι μεγάλη χαρά.

Βασίλης Ρίσβας: Είναι μία παράσταση η οποία ήρθε και κάθισε πάνω στην σημερινή περίοδο. Αποδεικνύεται  ότι έχει μία διαχρονικότητα. Εξαιρετικό το δέσιμο των ηθοποιών .  Είναι όλοι τους απίστευτοι. Ο καθένας τους είναι αποτελεί ένα μεγάλο  μέγεθος . Το βρήκα εξαιρετικό.

Βασίλης Χαλακατεβάκης: Πέρασα πάρα πολύ καλά .Τα παιδιά έδωσαν ρεσιτάλ. Νομίζω ότι σε δέκα μέρες το έργο θα απογειωθεί.

Ελένη Καστανη: Είναι ένα εξαιρετικό έργο. Είχα πάρα πολλά χρόνια να το δω. Είχε αρκετά χρόνια να ανέβει στο κέντρο της Αθήνας. Το χάρηκα πάρα πολύ. Εξαιρετικές ερμηνείες. Δε θα ξεχωρίσω κανένα από τους ηθοποιούς, ήταν όλοι τους συγκλονιστικοί. Αυτά τα έργα είναι εξαιρετικά.

Σοφία Φαραζή: Η παράσταση ήταν καταπληκτική. Η συνάντηση αυτών των τεσσάρων , υπέροχων ηθοποιών είναι μία πολύ όμορφη στιγμή για το ελληνικό θέατρο. Μιλάμε για τέσσερις κορυφαίους ηθοποιούς. Ήταν πολύ ευχάριστη παράσταση και επειδή το έργο είναι επίκαιρο , βλέπεται ευχάριστα. Είναι ένα έργο για όλες τις εποχές.

Γιάννης Βογιατζής: Είναι μία εξαιρετική  παράσταση από τέσσερις υπέροχους ανθρώπους . Έχω δουλέψει με όλους. Με τον Παπαγεωργίου όχι , αλλά τον ξέρω πάρα πολύ καλά. Είναι μία σπουδαία παράσταση. Ένα έργο πολύ σημαντικό και μάλιστα έχει την ευφυΐα ο Πέτρος να βάλει σε σημεία κορυφαία  όπου χρειάζεται ένα ιδιαίτερο χιούμορ που το ξέρω καλά. Βάζει στις στιγμές όπου χρειάζεται ένα απίστευτο χιούμορ. Το οποίο δεν είναι πρόσθετο, αλλά μέσα από το έργο και την ψυχή του.  Ο Κιμούλης είναι πάντα φανταστικός. Η λιτότητα του Παπαγεωργίου είναι θαύμα. Στον  Πυγμαλίων δίκαια του άφησα την περιουσία μου σε ένα σήριαλ και τελείωσε με αυτό τον τρόπο. Επομένως είναι ένα θέατρο το οποίο έχω υπηρετήσει εφτά χρόνια. Μία με τον Κιμούλη σε θίασο της Βάσιας Παναγοπούλου και είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι σε αυτό τον χώρο αλλά ακόμα περισσότερο που σε αυτό το θέατρο έχουν ανεβάσει σπουδαίες παραστάσεις.

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: Είναι πολύ ωραίο τόσο σπουδαίοι ηθοποιοί να λειτουργούν σαν ομάδα. Το χρειάζεται αυτό το θέατρο. Είναι μία πολύ όμορφη παράσταση και ένα σημαντικό έργο.. Πέρα από το δίδυμο Φιλιππίδη- Κιμούλη , εμένα μου αρέσει που έχει δημιουργηθεί μία ωραία ομάδα.

Picture

Από τους πρωταγωνιστές μίλησαν οι :

Θανάσης Παπαγεωργίου: Σήμερα ξεκινήσαμε πολύ καλά. Προσπαθούμε  ενάμιση μήνα εδώ να προσεγγίζουμε τον ρόλο. Η επιλογή του έργου δεν είναι τυχαία. Όλα έχουν μία σχέση και μία συνάφεια μεταξύ τους. Είναι μία πικρή κωμωδία η οποία βγάζει χιούμορ. Αυτό που είδαμε σήμερα στη σκηνή είναι η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Είναι η Ελλάδα, η πολιτική και το μέλλον μας δυστυχώς.

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Αισθάνομαι υπέροχα για αυτή την συνεργασία. Έχουμε ξανά συνεργαστεί  με τον Πέτρο τηλεοπτικά και σκηνοθετικά. Είναι μία ευτυχής συγκυρία γιατί το έργο είναι πολύ αγαπημένο. Το κείμενο έχει πολλά μηνύματα και πολύ χιούμορ .Ουσιαστικά το  γέλιο επιδρά παντού σε όλα τα δράματα. Αν η πολιτική είναι δραματική στη χώρα μας είναι ένας τρόπος αυτός να το απομυθοποιήσουμε και να γελάμε. Ως ηθοποιός αντιμετωπίζω την σημερινή κατάσταση παίζοντας αυτό τον ρόλο.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *