Δηλώσεις - Ρεπορτάζ Παραστάσεων

ΛΑΜΠΕΡΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΒΙΣ”

21/12/2014

Την Δευτέρα 15/12 πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα του έργου  
«Μαγειρεύοντας με τον Έλβις». Πολλοί φίλοι, συνάδελφοι και γνωστοί του χώρου βρέθηκαν στο καινούργιο μέρος «Σταθμός» για να απολαύσουν την παράσταση. Ενθουσιασμένοι ήταν όλοι  μετά το τέλος του έργου. Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για το κείμενο, τις ερμηνείες, τους ηθοποιούς, την σκηνοθεσία, τον καινούργιο χώρο «Σταθμός» και τον μοναδικό Έλβις οι: Θοδωρής Κατσαφάδος, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Λεωνίδας Καλφαγιάννης , Τάκης Σπυριδάκης, Ιωσήφ Μαρινάκης, Μαίρη Μαραγκάκη, Βάνα Ραμπότα, Πωλίνα, Μαίρη Σαουσοπούλου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Έλενα Κρίτα. Επίσης δηλώσεις έδωσαν Ο σκηνοθέτης Βασίλης Μυριανθόπουλος και οι πρωταγωνιστές: Νικολέτα Βλαβιανού, Πέτρος Μπουσουλόπουλος και Ιωάννα Πηλυχού.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπαν:

Θοδωρής Κατσαφάδος: 

Είναι εξαιρετική παράσταση. Το έχω ξανά δει πριν από χρόνια και  πολλές φορές , όταν βλέπεις κάτι για δεύτερη φορά και ξέρεις την ιστορία , ή έχεις δει μια καταπληκτική παράσταση  και πας να την δεις πάλι μετά από καιρό  είσαι λίγο κακός θεατής. Σας ομολογώ ότι η παράσταση είναι υπέροχη όπως και όλοι οι ηθοποιοί. Είναι μία άλλη ανάγνωση, μία άλλη ματιά. Τα καλά έργα αυτό έχουν, μπορούν να παιχτούν με διάφορους τρόπους. Οι ερμηνείες εξαιρετικές και η σκηνοθεσία του Μυριανθόπουλου άψογη.

Ο χώρος «Σταθμός» είναι καινούργιος. Αυτό είναι μία ελπίδα για μας τους ανθρώπους του θεάτρου. Εδώ δημιουργείται μια νέα γειτονιά. Υπάρχουν πολλά θέατρα στην περιοχή και πραγματικά χαίρομαι όταν γίνονται τέτοιες προσπάθειες σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Να τολμούν άνθρωποι και εδώ οι άνθρωποι έχουν τολμήσει. Η παραγωγή είναι άρτια καθώς και το ανέβασμα της παράστασης.

Τα τραγούδια που ακούμε στην παράσταση τα άκουγα στα νεανικά μου χρόνια. Ο Έλβις ήταν ο βασιλιάς μας. Τότε αγοράζαμε τους δίσκους του , βλέπαμε τις ταινίες του στο σινεμά οι οποίες ήταν υπερπαραγωγή για τις δεκαετίες  ’60 , ’70. Οι ταινίες του ήταν πολύ μπροστά για την εποχή εκείνη. Ο Κώστας τον μιμείται πολύ καλά και γενικά είμαι ενθουσιασμένος.

Ανδρέας Κωνσταντινίδης:

Η παράσταση είναι πάρα πολύ ευχάριστη. Έχει γίνει μία πολύ καλή διανομή στο καστ και η σκηνοθεσία του είναι πολύ ωραία. Το πιο ευχάριστο από όλα είναι ότι ανοίγονται καινούργιοι χώροι θεατρικοί και γίνονται παραστάσεις τέτοιου είδους. Είναι μία νότα αισιοδοξίας, ιδιαίτερα σε αυτόν τον καιρό τον οποίο ζούμε.

Τον Κώστα τον είχαμε δει ως Έλβις από το γνωστό τηλεοπτικό σόου «YOUR FACE SOUNDS FAMILIAR” όπου του πήγαινε. Νομίζω ότι ήταν μια εξαιρετική επιλογή για αυτόν. Μέχρι στιγμής περνάω υπέροχα, γελάω συνέχεια και όχι μόνο αυτό νομίζω ότι βγαίνουν συναισθήματα πολύ συγκινητικά , μηνύματα αλλά και αλήθειες .

Λεωνίδας Καλφαγιάννης :

Περνάμε πάρα πολύ ωραία και γελάμε πολύ. Νομίζω πως φαίνεται κιόλας γιατί βγαίνουμε έξω χαρούμενοι και χαμογελαστοί.  Πραγματικά  όλοι τους είναι άψογοι ,πολύ καλό κουρδισμένο όλο το έργο ,ο χώρος υπέροχος και περνάμε τέλεια.

Τάκης Σπυριδάκης: 

Μου αρέσει πάρα πολύ η παράσταση. Όλοι οι ηθοποιοί παίζουν εξαιρετικά. Ο Έλβις ξεχωρίζει.  Χωρίς να κάνει τίποτα το υπερβολικό ο Κώστας του μοιάζει εξαιρετικά. Αφού νομίζω ότι είναι ο Έλβις να φανταστείς. Είναι ο ρόλος τέτοιος,  ιδιαίτερα δύσκολος  και το κάνει πάρα πολύ καλά. Αλλά ο καθένας είναι απόλυτα συνεπής με τον ρόλο του. Επίσης η σκηνοθεσία είναι πάρα πολύ καλή, μου αρέσουν τα κοστούμια και σαν σύνολο η παράσταση είναι αρκετά ωραία. Η αλήθεια είναι ότι δεν το ήξερα το έργο και μου αρέσει πολύ. Περνάω καταπληκτικά.

Ιωσήφ Μαρινάκης:

Είναι μία καταπληκτική παράσταση. Όλοι οι πρωταγωνιστές είναι εκπληκτικοί. Ο Κώστας μου θυμίζει εξαιρετικά τον Έλβις. Γενικά όλη η παράσταση και η σκηνοθεσία του κυρίου Μυριανθόπουλου είναι υπέροχη. Επίσης ο χώρος είναι μαγικός και εύχομαι να πάει καλά η παράσταση.  Αξίζει ένα τεράστιο μπράβο στα παιδιά.

Μαίρη Μαραγκάκη:

Πέρασα πολύ ωραία και διασκέδασα. Ένα έργο ευχάριστο ,ενδιαφέρον με ωραίες ερμηνείες. Το έργο έχει μία νοσταλγική νότα διότι ακούγονται τα τραγούδια του Έλβις και ήταν πολύ ωραίο όλο αυτό το οποίο είδαμε. Το έργο δεν το είχα ξανά δει. Έχω διαβάσει ότι είχε  ξανά ανέβει το 2000 με άλλο θίασο αλλά το βρήκα πολύ ωραίο. Όπως διάβασα και μέσα στο πρόγραμμα ο συγγραφέας έχει προταθεί για όσκαρ για άλλα του έργα και αυτό είχε βραβευτεί με το βραβείο  Λόρενς Ολίβιε. Οπότε δεν είναι τυχαία όλα αυτά.

Βάνα Ραμπότα:

Η παράσταση είχε πάρα πολλά στοιχεία της πραγματικής ζωής. Είχε την παιδική αφέλεια, την χαρά και την μελαγχολία. Νομίζω ότι ήταν ένα θεατρικό έργο τελείως καθαρό, με την καθαρότητα χωρίς φιοριτούρες και περιττά πράγματα. Αυτό ακριβώς το οποίο πρέπει να έχουν τα θεατρικά έργα. Οι πρωταγωνιστές ήταν εξαιρετικοί. Υπήρχε αυτή η αλήθεια πάνω στην σκηνή. Έχω βαρεθεί  να βλέπω παραστάσεις που να είναι όλα φτιαγμένα και να υπάρχει μία φόρμα. Σε αυτό δεν υπήρχε φόρμα και αν υπήρχε ήταν πολύ καλά κρυμμένη από κάτω. Υπήρχαν οι ηθοποιοί , το κείμενο και οι θεατές που συμμετείχαν.  

Πωλίνα :

Καταρχάς είναι εξαιρετική η σκηνοθεσία του Βασίλη Μυριανθόπουπου με τον οποίο συνεργάζομαι φέτος στο SHAMONE στις τρεις κόρες εν καμίνω το οποίο και έχει γράψει. Αυτή την παράσταση την είχα ξανά δει με την Ράντου πριν πολλά χρόνια , αλλά η καινούργια εκδοχή και το κάστ είναι υπέροχο. Ήταν όλοι τους μοναδικοί. Είναι  ένα πάρα πολύ ωραίο έργο, ευχάριστο, έξυπνο και ο Βασίλης το σκηνοθέτησε υπέροχα. 

Ο Κώστας είναι πολυτάλαντος. Γιατί όταν παίζεις , κινείσαι και έχεις μία άλλη όψη για τα θέματα περί της σκηνής , δηλαδή την θεατρικότητα και τραγούδι , είναι  ό,τι καλύτερο. Ο Δόξας τα έχει όλα αυτά. Ο Κώστας κάνει καλές μιμήσεις. Είναι ένας πολύ καλός performer και θα μπορούσε άνετα να κάνει αυτόν τον ρόλο. Εγώ τον πίστεψα από την αρχή όταν μου το είπε ο Μυριανθόπουλος. Του είπα 100% επιτυχία.

Μαίρη Σαουσοπούλου:

Ήταν εξαιρετικοί όλοι οι ηθοποιοί. Πολύ καλή η σκηνοθεσία. Τον Βασίλη Μυριανθόπουλο τον γνωρίζω και δεν περίμενα κάτι λιγότερο. Η Νικολέτα Βλαβιανού είναι φίλη μου , την παρακολουθώ, έχουμε παίξει επανειλημμένες φορές μαζί , γνωρίζω τις δυνατότητες της και λάμπει πάντα. Τα άλλα τα παιδιά εξίσου εξαιρετικά και ο Έλβις υπέροχος. Όλα ήταν καταπληκτικά. Τα σκηνικά μου άρεσαν πάρα πολύ, ήταν μέσα στο χρώμα και στην χαρά. Εύχομαι τα καλύτερα για την παράσταση . Να έρθει ο κόσμος να την δει γιατί αξίζει και για να επιβιώσει το θέατρο αυτή τη δύσκολη εποχή στην οποία ζούμε.

Βλαδίμηρος Κυριακίδης:

Είναι μία εξαιρετική παράσταση, δύο απολαυστικές ώρες. Γιατί  υπάρχουν καλοί ηθοποιοί , χαρακτήρες και υπέροχη σκηνοθεσία.  Το έργο έχει να πει πάρα πολλά πράγματα. Δίνει μία ελπίδα, γιατί πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι. Αλλά την χάρηκα για πολλούς λόγους .Είχε φρεσκάδα, όρεξη και αγάπη σε αυτό το οποίο έκαναν τα παιδιά. Τα περισσότερα τραγούδια της παράστασης τα έχουμε τραγουδήσει  και εμείς  νεότεροι πολλές φορές μάλιστα. Ο συνάδελφος  Κώστας Δόξας  ήταν εξαιρετικός όπως και οι άλλοι οι ηθοποιοί φυσικά και απέδωσε τα τραγούδια αυτά  με φοβερό σκηνικό εκτόπισμα. Έμεινα καταγοητευμένος. 

Έλενα Κρίτα:

Πέρασα υπέροχα. Δεν το ήξερα το έργο, το είχα ακούσει. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Πραγματικά είναι πάρα πολύ ωραίο έργο . Έχει δύναμη, πολύ καλές ατάκες, ανθρωπιά και ουσία. Η παράσταση ήταν εξαιρετική και οι ηθοποιοί ήταν ένας και ένας. Τον Δόξα τον είδα από κοντά και τον Χάρηκα. Τρεις αγαπημένοι φίλοι και ηθοποιοί πάρα πολύ ταλαντούχοι . Έχω συνεργαστεί με τα παιδιά εκτός από την Ιωάννα. Ελπίζω να την δει πολύς κόσμος γιατί θα χαρεί , έχει τα τραγούδια του Έλβις, έχει το βάρος και το χιούμορ. Είναι μια ωραία επιλογή.

Οι δηλώσεις του  σκηνοθέτη των  πρωταγωνιστών:

Βασίλης Μυριανθόπουλος:

Ήταν μία επιλογή του παραγωγού και εγώ απλά συμφώνησα, γιατί είναι ένα πάρα πολύ ωραίο έργο. Επέλεξα τους ηθοποιούς  και ο παραγωγός διάλεξε το μέρος. Ένας καινούργιος χώρος ο οποίος ήθελε εναρκτήριο έργο αυτό. Για να δηλώσει μία εικόνα του χώρου και τείνει προς αυτό το θέατρο. Όλοι μας κάναμε μία δουλειά την οποία την αγαπήσαμε , ελπίζουμε να την αγαπήσει και ο κόσμος. 

Ο Κώστας ήταν η επιλογή μου μετά τους άλλους τρεις ηθοποιούς.  Ήθελα να ξέρω πρώτα ποιοι θα είναι οι άλλοι τρεις για να επιλέξω τον Πρίσλει . Άρα όταν συμφώνησα σε έναν νεανικό θίασο, ήθελα τον Κώστα πρώτα να τον δω, να τον δοκιμάσω και να δω αν του ανήκει ο ρόλος. Ευτυχώς από την πρώτη κιόλας συνάντηση είδα ότι του ταίριαζε. Τον είχα δει και στο  τηλεοπτικό σόου πέρυσι όπου ήταν πολύ κάλος. Είναι μία περσόνα η οποία έχει συγκεκριμένα πράγματα και πολύ καλό υλικό. Αυτό το υλικό είπαμε να το εκμεταλλευτούμε σε ένα θεατρικό έργο και όχι μόνο σε ένα τραγουδιστικό σόου. 

Την ζωή των πρωταγωνιστών στο έργο  μπορεί για κάποιους ενδεχομένως να είναι η καθημερινότητα τους. Κάποιοι πιθανόν και να την ζουν. Δεν ξέρω αν τους ξέρουμε ή αν κάποιος θεατής γνωρίζει παραδείγματα. Σίγουρα δεν είναι ο μέσος όρος των ανθρώπων  των οποίων γνωρίζουμε. Αλλά συγκεντρώνει κάποια προβλήματα μίας οικογένειας που προσπαθεί να βγει από το αδιέξοδο. Ευτυχώς το έργο διδάσκει ότι μπορείς να βγεις εύκολα, αρκεί να δεις λίγο πιο μακριά  και είναι καλό που το έργο έχει ένα αισιόδοξο μήνυμα !

Νικολέτα Βλαβιανού:

Σε αυτό το έργο υποδύομαι την μητέρα η οποία έχει μία προβληματική οικογένεια και προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες. Να είναι καλή μητέρα και μία νέα γυναίκα παράλληλα η οποία να έχει την ανάγκη για μία καλή συντροφιά.  Δεν είναι μία καθημερινή γυναίκα, είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση. Αυτό διαπραγματεύεται ο δικός μου ρόλος. 

Ήταν μία επιλογή δική μου. Η Ρεγγίνα Παντελή έκανε την μετάφραση έκανε την μετάφραση και εγώ την διασκευή. Άρεσε στον Νίκο Νάκα και μετά το προτείναμε και στον Βασίλη Μυριανθόπουλο και έτσι πραγματοποιήθηκε αυτή η παράσταση.

Ο χώρος είναι νέος. Είναι ένα καινούργιο άνοιγμα το οποίο έκανε ο Νίκος Νάκας . Μία περιοχή η οποία θα αρχίσει πάλι να αναπτύσσεται θεατρικά , διότι ανοίγονται και άλλα θέατρα θεατρικά τριγύρω και θεωρώ ότι είναι μία παράσταση κατάλληλη για αυτό το σημείο.

Το Κώστα τον επιλέξαμε επειδή είναι πάρα πολύ καλός καταρχάς γιατί ο ρόλος είναι ειδικός. Θέλει κάποιον οποίος να τραγουδάει εξαιρετικά ,live τελείως και εκτός από την μίμηση  έχει και την φωνητική ικανότητα. Πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος. Πάει πάρα πολύ καλά και με τρυφερότητα ηθοποιού. Έχει στοιχεία τα οποία θα τον βοηθήσουν πολύ και παρακάτω.

Πέτρος Μπουσουλόπουλος: 

Εγώ κάνω ένα λαϊκό παιδί το οποίο δεν έχει τελειώσει το σχολείο. Μπαίνει μέσα σε μία οικογένεια όπου βρίσκει μία μάνα η οποία έχει την ανάγκη από μία αντρική παρέα, μία κόρη η οποία ασχολείται με την μαγειρική και έναν πατέρα ανάπηρο ο οποίος παλαιότερα είχε μανία με τον Έλβις Πρίσλει .

Η συνεργασία με τους υπόλοιπους ηθοποιούς είναι πολύ δημιουργική. Με την Ιωάννα είχαμε ξανά συνεργαστεί και παλιότερα στην τηλεόραση και με αυτήν την ομάδα γέμισα χαρά.

Όταν με πήρε ο Βασίλης τηλέφωνο και μου είπε για την παράσταση , δέχτηκα και χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτή την παράσταση.

Ιωάννα Πηλιχού:

Είναι ένας πολύ δύσκολος ρόλος , πολύ κεντρικός με πάρα πολλές απαιτήσεις και πολλά πράγματα που πρέπει να κάνει και να πεις. Ήταν ένα στοίχημα επί της ουσίας γιατί δεν νομίζω ότι έχω ξανά αναλάβει τόσο μεγάλο ρόλο θεατρικό . Χάρηκα πάρα πολύ που κάνω αυτό τον ρόλο και που έχει και απήχηση στον κόσμο.

Με τον Πέτρο έχω ξανά συνεργαστεί πριν πολλά χρόνια στην τηλεόραση , στο θέατρο είναι η πρώτη φορά , είναι όλα μια χαρά , συνεννοούμαστε και γενικά με όλα τα παιδιά είμαστε ωραία ομάδα. Πάνω στην σκηνή γίνονται ωραία πράγματα, γίνονται και κάποιοι αυτοσχεδιασμοί, είναι πάρα πολύ ευχάριστο το κλίμα.

Ο Κώστας είναι ένας πολύ καλός τραγουδιστής . Έχει δουλέψει και μελετήσει πολύ τις εκφράσεις , την φωνή και τα τραγούδια του Έλβις. Για πρώτη φορά που βρίσκεται σε θέατρο νομίζω ότι έχει ξεκινήσει πάρα πολύ καλά και του εύχομαι τα καλύτερα.

Όλοι αυτοί οι ρόλοι του έργου περνάνε κάποια μηνύματα . Θίγουν γενικά τις ανθρώπινες σχέσεις και δείχνουν πως ένα παιδί μπορεί να εισπράξει κάτι άσχημο το οποί μπορεί να συμβεί στον γονιό του. Ειδικά όταν αυτός είναι ο πατέρας για μία κόρη. Νομίζω δείχνει το βάθος της αγάπης και όταν δυσκολεύεσαι να αποδεχτείς κάποιες δύσκολες καταστάσεις που έρχονται.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *