ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2018-2019

«ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ»

Ο αγαπημένος ηθοποιός Σόλωνας Τσουνης μίλησε στο Αthens Αrt Theater και την Άννα Χατζή για την παράσταση «Λωξαντρα» στην οποία πρωταγωνιστεί, το ρόλο του, την οικογένεια και την παράδοση, τους ρόλους του στη μέχρι τώρα πορεία του στο χώρο της υποκριτικής, την σειρά «το Σόι σου» που έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου για 5ησυνεχόμενη χρονιά και τα επόμενα του σχέδια. 

Πρωταγωνιστείς στην παράσταση «Λωξάντρα» στο θέατρο Βεάκη. Είναι μια παράσταση με βασικό στοιχείο την παράδοση και το θεσμό της οικογένειας. Πως θα το χαρακτήριζες;
Θεωρείται ένα κλασικό νεοελληνικό μυθιστόρημά. Έχει ανέβει ξανά στο παρελθόν από τον κο Χατζάκη στο ΚΘΒΕ. Βέβαια σήμερα έχει ανέβει με διαφορετικό τρόπο. Όλοι το αγαπούν το έργο αυτό και Σε αυτό βοήθησε και το σήριαλ στην ΕΡΤ όπου έγινε ευρέως γνωστό.

Το γεγονός ότι πολύς κόσμος το αγάπησε μέσα από την τηλεόραση, σε φοβίζει ότι μπορεί να υπάρξει σύγκριση της παράστασης με το σήριαλ από τον κόσμο;
Όχι.  Η σειρά ήταν πολύ κοντά στο κείμενο της Μαρίας Ιορδανίδου. Τώρα έχει γίνει διασκευή για να ανέβει στο θέατρο. Έχει την ίδια δομή βέβαια αλλά είναι πολύ πιο συμπυκνωμένο με τονισμένα τα σημαντικά σημεία του έργου. Μιλάμε για μια διάρκεια 40 ετών. Βλέπουμε την Λωξάντρα σε διάστημα 40 χρόνων. Ο θεατής βλέπει τα πιο σημαντικά κομμάτια του μυθιστόρημάτος.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Κωνσταντινούπολη, βλέπουμε τον τρόπο ζωής της εποχής αλλά  και τη μικρασιατική καταστροφή. Είναι μια παράσταση που ξυπνάει μνήμες;
Σίγουρα ξυπνάει μνήμες. Δεν επηρεάζει μόνο συγγενείς ανθρώπων που έχουν ζήσει αυτές τις καταστροφές. Το θέμα αυτό αγγίζει όλους τους Έλληνες . Η Λωξάντρα είναι ένα έργο της οικογένειας. Και εγώ που δεν έχω ζήσει στην Κωνσταντινούπολη με αγγίζει γιατί μου θυμίζει την οικογένεια μου. Ο θεατής θυμάται την μητέρα του, τον πατέρα του, τα αδέρφια του, τα οικογενειακά τραπέζια, τους οικογενειακούς θεσμούς. Το έργο αυτό πέρα από το ιστορικό του κομμάτι ευαισθητοποιεί  κάθε Έλληνα λόγω της αποτύπωσης της οικογενειακής ατμόσφαιρας.

Αυτό στη σημερινή εποχή αρχίζει να σπανίζει. Που οφείλεται πιστεύεις;
Δυστυχώς αυτά χάνονται γιατί μπαίνουμε σε άλλους ρυθμούς. Οι άνθρωποι τότε ζούσαν μαζί,  ο ένας κοντά στον άλλον, οπότε έχουν κοινές μνήμες και εμπειρίες και ζούνε μαζί όλα τα γεγονότα.

Εσύ ποιον ρόλο υποδύεσαι;
Εγώ ερμηνεύω τον Θεόδωρο ο οποίος φεύγει πρώτος από την οικογένεια. Είναι αριβίστας, εργατικός. Έχει μελετήσει, σπουδάσει και φεύγει για να αποκτήσει χρήματα και να χτίσει τη δική του περιουσία. Για αυτό το λόγο παντρεύεται μια ξένη γυναίκα την καμιλη η οποία είναι Γαλλίδα. Αγαπάει την οικογένεια του αλλά έχει το στοιχείο του καριερίστα  που το συναντάμε συχνά σήμερα.

Είναι μια υπενθύμιση του θεσμού της οικογένειας αυτή η παράσταση έτσι; 
Ακριβώς. Που ακόμα και σήμερα εμείς έχουμε την μνήμη του χωριού και  της γιαγιάς. Τώρα η νεότερη γενιά μπορεί να μην έχει αυτή τη μνήμη. Έρχεται στο θέατρο και παίρνει αυτή τη γεύση. 

Picture

Για 5η χρόνια σε παρακολουθούμε στη επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «ΤΟ Σόι σου». Στο ξεκίνημα της περίμενες αυτή την επιτυχία; 
Όχι . Καταρχάς δε μου φαίνεται ότι έχουν περάσει 5 χρόνια γιατί περνάμε υπέροχα. Όταν περνάς καλά ο χρόνος φεύγει γρήγορα, δεν τον καταλαβαίνεις. Έχουν περάσει 5 χρόνια και νιώθουμε ότι είμαστε στη 2η σεζόν. Δεν έχουμε κουραστεί καθόλου. Είμαστε μια υπέροχη παρέα με συναδέλφους που λατρεύω και εκτιμώ πολύ.

Βλέπουμε ότι και το καστ μένει το ίδιο τόσα χρόνια. Δεν έσπασε η ομάδα. Σπάνιο για την εποχή μας. 
Αν κάτι στράβωνε μεταξύ μας,  αναγκαστικά θα τελείωνε. Δεν γίνεται κάτι που είναι σπασμένο να συνεχίζει τόσα χρόνια.

Ο Διονύσης που Ερμηνεύεις είναι κοντά στον χαρακτήρα σου; 
Έχει κάποια στοιχεία που είναι κοντά σε εμένα . Σε γενικές γραμμές δεν μοιάζω σαν Σόλωνας με τον Διονύση. Υπάρχουν κοινά σημεία, σίγουρα όμως είναι πιο τραβηγμένες οι καταστάσεις και οι αντιδράσεις του ρόλου, για να βγει και το κωμικό στοιχείο. Πάντα χρησιμοποιώ δικά μου στοιχεία στους ρόλους μου.

Κάθε χρόνο πέρα από την τηλεόραση σε βλέπουμε σε διαφορετικά πράγματα. Είναι επιλογή σου αυτό; 
Αυτό με ενδιαφέρει και αυτός ήταν ο στόχος μου από την αρχή που έγινα ηθοποιός. Θα βαριόμουν πολύ αν έκανα το ίδιο πράγμα. Πολλές φορές όταν κάνεις  κάτι το οποίο είναι χαρακτηριστικό και πηγαίνει και καλά, σου προτείνουν παρόμοιους ρόλους για λόγους ασφάλειας. Όταν μου ζητείται κάτι τέτοιο λέω όχι γιατί δε θέλω να τυποποιουμαι.  Θέλω να νιώθω καλά, δημιουργικός και να μην βαριέμαι στην επόμενη δουλειά που θα κάνω. Οπότε μετα το «Σοι» θα Θέλα να κάνω κάτι τελείως διαφορετικό από τον Διονύση.

Είναι σημαντικό για έναν ηθοποιό αυτές οι αλλαγές; 
Είναι επιλογή του κάθε ηθοποιού οι ρολόι που ερμηνεύει.  Άλλοι μπορεί να θέλουν κάτι πιο ασφαλές και συγκεκριμένο. Εγώ θέλω να τα δοκιμάζω όλα. Μου αρέσει να γνωρίζω νέους σκηνοθέτες να συνεργάζομαι με νέους ηθοποιούς. Αυτό είναι και το ενδιαφέρον της δουλειάς μας.  Σου δίνεται η ευκαιρία να ενσαρκώσεις πολλούς χαρακτήρες, να γνωρίζεις πολύ κόσμο, να παίρνεις γνώσεις, να μαθαίνεις  διάφορες μεθόδους. Για αυτό ακριβώς τον λόγο το επάγγελμα του ηθοποιού είναι πολύ όμορφο.

Σχέδια για το μέλλον υπάρχουν; 
Όχι ακόμα. Η δουλειά αυτή δεν σε αφήνει να κάνεις  μακροχρόνια σχέδια . Σιγά σιγά ελπίζω σε προτάσεις για το καλοκαίρι, τη νέα σεζόν και βλέπουμε και για το Σόι σου που σημειώνει μεγάλη επιτυχία. 

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *