Δηλώσεις - Ρεπορτάζ Παραστάσεων

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΔΟΞΑΠΑΤΡΗ” ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΑΘΕΡΙΔΗ

10/11/2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «Δόξαπατρή» του Θοδωρή Αθερίδη στο θέατρο «Μικρό Παλλάς». Ο Θοδωρής Αθερίδης ενθουσίασε το κοινό με το ξεχωριστό του έργο προκαλώντας γέλιο και συγκίνηση. Με τις καλύτερες εντυπώσεις έμειναν όσοι βρέθηκαν στην Αίθουσα του θεάτρου. Το παρών έδωσαν συγγενείς, φίλοι και γνωστοί των ηθοποιών καθώς και πολλά γνωστά ονόματα του χώρου.

Στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το κείμενο, τους ηθοποιούς , τα σκηνικά, την μουσική , την σκηνοθεσία και όλους τους συντελεστές οι: Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Ντίνος Καρύδης, Ισαβέλλα Βλασιάδου, Αντιγόνη Ψυχράμη, Δημήτρης Μακαλιάς, Μιχάλης Μαρίνος, Μίνως Θεοχάρης, Δημήτρης Γκουτζαμάνης , Λένα Αρώνη, Σμαράγδα Καρύδη, Λόλα Νταιφά, Γιώργος Νταλάρας αλλά και η πρωταγωνίστρια Ρένια Λουιζίδου.

Δείτε τι είπαν αναλυτικά:

Κωνσταντίνα Μιχαήλ: Εξαιρετική παράσταση. Είναι από τα πιο ωραία έργα του Θοδωρή που έχω δει. Με συγκίνησε πάρα πολύ γιατί είπε κάποια πράγματα , τα οποία ο Θοδωρής ήθελε να τα πει. Έχει τη φιλοσοφία ζωής του Αθερίδη και όλοι τους έπαιξαν πάρα πολύ ωραία. Συγκινήθηκα επίσης με την κόρη του. Πολύ χαριτωμένη και δέσανε πολύ καλά.

Ντίνος Καρύδης : Είμαι βαθύτατα συγκινημένος. Είναι ένα από τα καλύτερα έργα του Θοδωρή που έχω δει. Οι ερμηνείες είναι φοβερές. Ζήλεψα και θα ήθελα να βρίσκομαι και εγώ πάνω στη σκηνή. Έχει τα πάντα. Συγκίνηση, χαρά, γέλιο φιλοσοφία εις βάθος και δείχνει με ένα φακό την σημερινή κοινωνία μας.

Ισαβέλλα Βλασιάδου: Ήταν πάρα πολύ ωραίο το έργο και  μια υπέροχη παράσταση. Αλλά νομίζω ότι το πιο δυνατό σημείο ήταν οι ερμηνείες των ηθοποιών. Συγκινήθηκα πολύ. Ένα έργο με δραματικά και κωμικά στοιχεία . Όλα με μέτρο και σωστές αναλογίες.

Αντιγόνη Ψυχράμη: Η παράσταση είναι εξαιρετική. Ο Θοδωρής έχει γράψει ένα πάρα πολύ γλυκό και ρομαντικό έργο . Τα παιδιά είναι όλα εκπληκτικά. Η μουσική επιμέλεια, τα σκηνικά και η σκηνοθεσία εκπληκτικά. Μου άρεσε πάρα πολύ.

Δημήτρης Μακαλιάς: Μου άρεσε πάρα πολύ. Κάθε φορά που βλέπω τον Θοδωρή σε μία καινούργια του δουλειά με ενθουσιάζει. Χαίρομαι πάρα πολύ που έχει και μία σύμπραξη με την κόρη του αυτή την φορά. Σίγουρα θα έχει μία τεράστια επιτυχία και φέτος.

Μιχάλης Μαρίνος: Είναι μία πολύ ωραία παράσταση που έχει γράψει και σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Αθερίδης με τον μοναδικό του τρόπο. Έχει χιούμορ , αρκετή ποίηση και όμορφο συναίσθημα. Συμμετείχα στην παράσταση με πολύ όμορφο τρόπο Καλή επιτυχία τους εύχομαι.

Μίνως Θεοχάρης: Μου άρεσε πάρα πολύ το έργο. Πολύ σύγχρονο, φρέσκο. Οι ερμηνείες είναι όλες συγκλονιστικές. Μου έχει λείψει αυτό το είδος θεάτρου πολύ και χαίρομαι γιατί το βλέπω σε μία εκδοχή που σπανίζει. Ο Θοδωρής έχει ένα τρομερό ταλέντο στη συγγραφή , στη σκηνοθεσία και πάντοτε φτιάχνει ομάδες, τους ενώνει και κάνει θαύματα.

Δημήτρης Γκουτζαμάνης : Είναι μία πάρα πολύ ωραία δουλειά. Είναι υπέροχοι όλοι οι ηθοποιοί, το κείμενο και η σκηνοθεσία επίσης. Πολύ ωραία ενέργεια και χημεία.

Λένα Αρώνη: Το κείμενο είναι πολύ ενδιαφέρον. Νομίζω μας συμπεριλαμβάνει όλους μας μέσα. Υπέροχη η διανομή και τα νέα παιδιά.

Σμαράγδα Καρύδη: Η παράσταση είναι εξαιρετική. Την έχω ξανά δει και στις πρόβες. Είναι όλοι πολύ ταλαντούχοι και νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα έργα του Θοδωρή.

Λόλα Νταιφά: Ο Θοδωρής μου αρέσει πάντα σε ότι και να κάνει. Η Πέμη Ζούνη είναι μία ξέχωρη προσωπικότητα που δίνει ένα κύρος. Η Λουιζίδου είναι μία ηθοποιός που το χει το αντικείμενο. Όλοι και τα νέα παιδιά δέσανε και βγάζουν ένα ωραίο σύνολο. Θα πάει πολύ καλά.

Γιώργος Νταλάρας: όταν είσαι με φίλους αγαπημένους , υπάρχει μία προκατάληψη. Τα βλέπουμε όλα θετικά και όμορφα. Ο Θοδωρής είναι πολύ ξεχωριστός. Παρακολουθώ όλα αυτά τα χρόνια αυτά τα οποία γράφει. Μου αρέσει που εμβαθύνει το ψυχολογικό κομμάτι με όλες αυτές τις πολύ αλλόκοτες ανατροπές. Την  μία στιγμή μιλάει για πάρα πολύ σοβαρά πράγματα και την επομένη έρχεται το χιούμορ και τα καλύπτει όλα. Είναι ξεχωριστός.

Picture

Ρένια Λουιζίδου:

Για τον Θοδωρή Αθερίδη:
Με τον Θοδωρή ήμασταν συμμαθητές από τη δραματική σχολή και γνωριζόμαστε από δεκαεπτά χρονών στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε γυρίσει, αλητέψει , ονειρευτεί μαζί και είναι πάντα πολύ συγκινητικό να δουλεύουμε μαζί. Είναι η δεύτερη δουλειά που συνεργαζόμαστε στο θέατρο. Πάντα χαίρομαι όταν δουλεύω με τον Θοδωρή. Η συνεννόηση μας ξεκινάει από ένα άλλο επίπεδο.

Για το έργο:
Ο Θοδωρής έγραψε αυτό το έργο το καλοκαίρι που πέρασε μέσα σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, κάτω από το σοκ το οποίο υποστήκαμε το καλοκαίρι. Θα ήταν για τον τρόπο σκέψης του αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο εισπράττει τα πράγματα εντελώς παράλογο να προσανατολιστεί σε ένα πράγμα αμιγώς κωμικό. Νομίζω ότι όπως είναι το έργο ήταν έτσι ακριβώς και το καλοκαίρι που περάσαμε. Γελούσαμε με τα χάλια , την απελπισία μας και την πίεση την οποία δεχτήκαμε από όλες τις απόψεις και που συνεχίζουμε να δεχόμαστε. Οπότε εκδηλώσαμε πολλά πράγματα που είχαμε μέσα μας. Κάποια καλά και κάποια βαθιά εμφυλιακά, όπου αναμεταξύ μας αντιμέτωποι αυτό αγρίεψε. Είναι μία καμπή στην ιστορία μας που θα καταγραφεί υποθέτω και θα ήταν παράλογο να προκύψει από κάτι ξέφρενα κωμικό, χωρίς την υπόλοιπη παράμετρο. Οπότε ήταν μέσα στις προθέσεις μας αυτό.

Για τα νέα παιδιά:
Νομίζω ότι είναι ένα έργο όπου τα νέα παιδιά δεν μας πλαισιώνουν καθόλου. Είναι ισότιμοι συνάδελφοι, πολύ καλοί ηθοποιοί και οι τέσσερις νεότεροι. Έτοιμοι να μοιραστούν τα πάντα στα ίσα. Είναι κάτι που πάγια κάνει ο Θοδωρής να δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Μας βγάζουν ασπροπρόσωπους και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *