ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2018-2019

“ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΟΥ”

Ο αγαπημένος ηθοποιός Θάνος Τοκάκης μίλησε στο Athens Art Theaterκαι στην Άννα Χατζή για τις δύο θεατρικές παραστάσεις «Ντύνοντας τους γυμνούς» και «Μισα μισά» τις οποίες θα πρωταγωνιστήσει, τη φετινή συνεργασία με τον Γιάννο Περλέγκα, τους δύο ρόλους που προόκειται να ερμηνεύσει, την τηλεόραση , το θέατρο και τις προστάσεις που του γίνονται στο χώρο της υποκριτικής.

Σε βρίσκουμε σε  εντατικές πρόβες. Σε ποιες παραστάσεις  θα σε δούμε;
Κάνουμε πρόβες για την παράσταση «Ντύνοντας τους γυμνούς»  του Πιραντέλο σε σκηνοθεσία του Γιάννου Περλέγκα το οποίο θα παιχτεί στο «Θέατρο Τέχνης» της Φρυνίχου στις  15 Δεκεμβρίου . Στη συνέχεια θα είμαι σε ένα άλλο έργο πάλι σε σκηνοθεσία του Γιάννου  το οποίο λέγεται «Μισά Μισά» και θα παιχτεί στο Μικρό Γκλόρια όπου θα είμαι με το Θανάση Δήμου από τέλος Ιανουαρίου.

Πως προέκυψαν αυτές οι συνεργασίες;
Με τον Γιάννο λέγαμε πολύ καιρό να συνεργαστούμε . Υπήρξαν ατυχίες σε κάποιες προσπάθειες  όπου δοκιμάσαμε στο παρελθόν. Ήθελα πάρα πολύ να δουλέψω μαζί του . Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και κάπως έτσι ήρθαν φέτος τα καταφέραμε.

Οι δύο αυτοί ρόλοι έχουν κοινά στοιχεία ή διαφέρουν ο ένας από τον άλλο;
Ναι είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, δύο διαφορετικά έργα ,  δύο διαφορετικές  ενέργειες. Το ένα έργο είναι του Πιραντέλο με έναν ξεχωριστό τρόπο που θέλει να το ανεβάσει ο Γιάννος και το άλλο είναι μία σύγχρονη ισπανική κωμωδία και σίγουρα έχει μία διαφορετική αντιμετώπιση. Στο βάθος τους βέβαια η ρίζα και των δύο πραγμάτων είναι η ίδια αλλά από κει και πέρα έχει τεράστιες διαφορές.

Οι  ρόλοι αυτοί χαρακτηρίζονται κωμικοί ή περιέχουν και δραματικά στοιχεία;
Δεν τα ξεχωρίζω έτσι και αλλιώς αυτά. Το σύγχρονο έργο «Μισά Μισά»  είναι μία καθαρή κωμωδία. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι παίζοντας κάποιος μια κωμωδία δεν μπορεί να βρει μέσα σε αυτή κάποια συγκίνηση. Συνυπάρχουν αυτά τα πράγματα. Στον Πιραντέλο το έργο έχει ένα μεγαλύτερο βάθος και στο οποίο το δράμα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Όλοι οι ρόλοι εδώ  δείχνουν αυτό που βιώνουν εκείνη τη στιγμή οι ήρωες του έργου.

Picture

Τα κωμικά στοιχεία σε μια δραματική παράσταση μπορούν να κάνουν ένα έργο πιο δραματικό;
Ναι αυτό ισχύει. Δεν τμπορώ να τα διαχωρίσω. Ξέρω τι είναι το κάθε ένα αλλά προσπαθώ το ένα να εμπεριέχει και το άλλο οπωσδήποτε. Η κωμικότητα και η δραματικότητα δεν λειτουργούν από μόνα τους.

Στην τηλεόραση σε έχουμε δει σε ποικίλους ρόλους.  Τι πιστεύεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο σαν ηθοποιό;
Δεν γνωρίζω αν μου ταιριάζει κάποιο περισσότερο ή λιγότερο. Το θέμα είναι πως προσλαμβάνεις και πως το επικοινωνείς  καλύτερα με το κοινό. Αν πούμε ότι έχω μια έμφυτη κωμικότητα , μέσα από αυτό ωστόσο προσπαθώ να βρω και τη δική μου δραμτικότητα. Μου αρέσει να επικοινωνώ και με τους δύο τρόπους. Παλιότερα προσπαθούσα να αποποιηθώ το κωμικό κομμάτι αλλά τώρα πιστεύω ότι από το χιούμορ ξεκινάνε όλα. Όσο το καταλαβαίνω, καταλαβαίνω περισσότερο τον εαυτό μου.

Τηλεοπτικές προτάσεις έχεις  δεχτεί τον τελευταίο καιρό;    
Προτάσεις υπάρχουν. Αλλά δεν προλαβαίνω . Έκανα ένα επεισόδιο στο «Ου φονεύσεις» του Πάνου Κοκκινόπουλου. Αλλά γενικά οι χρόνοι είναι περιορισμένοι.

Στους στόχους σου βρίσκεται η τηλεόραση  ή προτιμάς να βρίσκεσαι μία αλλά και δύο παραστάσεις τη σεζόν;
Όλα εξαρτώνται από την ποιότητα της δουλειάς  . Πόσο ευχαριστημένος είμαι  από το περιεχόμενο της εκάστοτε πρότασης  αλλά και με το οικονομικό κομμάτι. Βλέπω την αναλογία του κάθε κόστους και διαλέγω αυτό το οποίο με συμφέρει. Ωστόσο το θέατρο όπως γίνεται  και όπως το θέλω  έχω τη τύχη να το κάνω τις περισσότερες φορές και γεμίζει το μεγαλύτερο κομμάτι μου.

Πολλές φορές  βλέπουμε ηθοποιούς οι οποίοι παίζουν σε δύο αλλά και τρεις παραστάσεις τη σεζόν. Πόσο δύσκολο είναι να προετοιμάζεσαι παράλληλα σε διαφορετικά πράγματα;
Αυτό είναι σημείο των καιρών διότι πρέπει να κάνουμε δύο και τρεις παραστάσεις  για να επιβιώσουμε. Προσαρμοζόμαστε σε αυτά τα δεδομένα αλλά σίγουρα δεν κάνει καλό στον ηθοποιό. Δεν είναι μόνο η σωματική κούραση αλλά και η ψυχική. Το χειρότερο είναι να κάνεις ταυτόχρονα πρόβες διότι χρειάζεται μελέτη. Αλλά χρειάζεται στις μέρες μας να κάνουμε τη δουλειά μας με τον καλύτερο τρόπο.

Είσαι επιλεκτικός στις δουλειά σου ;
Δεν ξέρω τι είναι το εύκολο και το δύσκολο. Θέτω κάποιους όρους μέσα μου στους οποίους να είμαι όσο το δυνατόν  πιο ευχαριστημένος.

Είσαι δηλαδή ανοιχτός σε προτάσεις;
Ευτυχώς  έχω προτάσεις και την τύχη να επιλέγω τις περισσότερες σεζόν. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις αλλά προσπαθώ να βάλω μέσα προς το παρόν , όσο ακόμα μπορώ να μην ξεπερνάω κάποια δικά μου όρια

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *