ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2018-2019

«ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΩΜΙΚΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ»

Η αγαπημένη , ταλαντούχα ηθοποιός Μαρία Καβογιάννη η οποία ξεχωρίζει με τις ερμηνείες της τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την επιτυχημένη θεατρική παράσταση «οι Μάγισσες της Σμύρνης» στην οποία πρωταγωνιστεί στο θέατρο Παλλάς, την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά στην οποία συμμετείχε, τους μέχρι τώρα ρόλους της, την τηλεόραση , την αγάπη του κόσμου και τα προσεχή σχέδια της.

Πρωταγωνιστείτε στην επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Οι μάγισσες της Σμύρνης». Πως σας φάνηκε σαν ιδέα όταν σας έγινε η πρόταση να ερμηνεύσετε τον Ρόλο της Ευταλίας από την τηλεόραση στο θέατρο;
Μου φάνηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση διότι είναι ένα διαχρονικό έργο και η ιδέα να ανέβει στο θέατρο ήταν πολύ έξυπνη. Είναι ένα έργο το οποίο έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο ως βιβλίο αλλά και σαν σειρά όταν παίχτηκε στην τηλεόραση. Οπότε ήταν αναμενόμενο να αγαπηθεί και στο θέατρο.

Εσείς είχατε ερμηνεύσει αυτό τον ρόλο της Ευταλίας και στην τηλεοπτική σειρά. Πως σας φαίνεται η μεταφορά του ίδιου ρόλου στο θέατρο;
Είναι ελκυστικό διότι τον ερμηνεύω σε μία άλλη ηλικία. Βέβαια ο ρόλος αυτός έχει πολλά στοιχεία από το βιβλίο και είναι και ένας ρόλος που ο χαρακτήρας δεν αλλάζει και μου φαίνεται αρκετά οικείος.

Πιστεύετε ότι έχετε κάποιο πλεονέκτημα ή μία ευκολία στην αντιμετώπιση του ρόλου σε σχέση με τους άλλους ηθοποιούς που δοκιμάζονται στο έργο πρώτη φορά;
Όχι δε νομίζω. Νιώθω ότι και να μην τον είχα ερμηνεύσει αυτό τον ρόλο στη τηλεόραση , πάλι ο χαρακτήρας αυτής της γυναίκας θα μου ήταν οικείος. Δε σημαίνει ότι μοιάζω απλά μου φαίνεται οικεία η συμπεριφορά της , επειδή έχω γνωρίσει τέτοιες γυναίκες.

Πολλοί μπαίνουν στη διαδικασία σύγκρισης της τηλεοπτικής σειράς με το θεατρικό ανέβασμα. Την φοβηθήκατε αυτή την σύγκριση;
Η σύγκριση είναι αναμενόμενη. Αλλά δεν έχει καμία σχέση η παράσταση με τη σειρά. Έχει πολλά στοιχεία από την ιστορία. Δεν μπορεί όμως μία τηλεοπτική σειρά να μοιάζει με το θέατρο. Είναι άλλο μέσον, άλλοι τρόποι, άλλη αντιμετώπιση. Μπορεί να αναφέρεται στο ίδιο θέμα αλλά είναι αλλιώς ο τρόπος με τον οποίο τον βλέπει ο δημιουργός του θεάτρου, δηλ ο σκηνοθέτης.

Picture

Σας παρακολουθήσαμε και σε ένα επεισόδιο στην τηλεοπτική σειρά «Ου φονεύσεις» του Πάνου Κοκκινόπουλου. Είστε από τις ηθοποιούς που σας βλέπουμε και σε κωμικούς αλλά καισε δραματικούς ρόλους. Είναι στους στόχους σας η εναλλαγή ρόλων και να δοκιμάζεστε σε διάφορα είδη;
Δε το θεωρώ στόχο αλλά μία καλή συγκυρία που μου δίνεται η δυνατότητα αλλά και οι ευκαιρίες να παίζω σε ρόλους οι οποίοι δεν είναι αμιγώς κωμικοί αλλά έχουν και το δραματικό στοιχείο. Κάθε ηθοποιός θέλει να έχει αυτές τις εναλλαγές Βέβαια είναι και θέμα των δημιουργών για το πως το σκέφτονται καθώς βέβαια και συγκυριών. Δεν ξεχωρίζω τα δύο είδη. Ο ηθοποιός έχει και τα δύο μέσα του. Όπως κάθε άνθρωπος αλλά και η ζωή ίδια έχει και το δράμα και τη χαρά . Οπότε αυτό δεν είναι θέμα στόχου αλλά ανάγκης και πως σε σκέφτονται κάποιοι άνθρωποι σε αυτό.

Πολύς κόσμος λόγω της τηλεόρασης σας κατατάσσουν στις κωμικούς ηθοποιούς. Σας ενοχλεί αυτό;
Όχι καθόλου. Πιστεύω ότι η κωμωδία είναι δύσκολο είδος και πιο δύσκολο από το δράμα. Οπότε για μένα είναι πολύ τιμητικό να με συγκαταλέγουν στους κωμικούς ηθοποιούς.

Πως εισπράττετε την αγάπη του κόσμου;
Με αγάπη. Η επικοινωνία με τον κόσμο είναι πολύ ωραία, δημιουργική και ευχάριστη. Νιώθω πολύ όμορφα με τον κόσμο.

Τηλεοπτικές προτάσεις υπάρχουν;
Ναι υπάρχουν κάποιες συζητήσεις , οι οποίες δεν είναι ανακοινώσιμες.

Κάποια περίοδο αποστασιοποιηθήκατε από το χώρο. Είστε επιλεκτική στη δουλειά σας;
Προσπαθώ όσο μπορώ.

Οπότε συνεχίζετε με τις «Μάγισσες της Σμύρνης» η οποία πάει από παράταση σε παράταση;
Ναι και πραγματικά η προσέλευση του κόσμου είναι συγκινητική. Είμαστε σε μία ευτυχή στιγμή θεατρική. Βιώνω αυτή τη χαρά με το θέατρο και τους συναδέλφους μου οι οποίοι είναι όλοι τους εξαιρετικοί.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *