ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2015-2016

“Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΡΙΣΚΟ ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ”

Ο νεαρός και ταλαντούχος ηθοποιός Ευθύμης Μπαλαγιάννης μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για το θέατρο την υποκριτική, την καλλιτεχνική εταιρία “ΘΕΑΣΗ”, τη νέα παράσταση “ΑΠΟ ΕΡΩΤΑ” του Θοδωρή Αθερίδη η οποία ανεβαίνει στο θέατρο “ΑΡΓΩ” και τα επόμενα του σχέδια.

Πότε πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με την υποκριτική;
Πολύ μικρός. Κάπου στο δημοτικό. Νομίζω στην Πέμπτη. Δεν ήμουν σε θέση να αποφασίσω σε αυτή την ηλικία αλλά θυμάμαι ότι τότε ήταν η πρώτη επαφή μου με το θέατρο και φυσικά κόλλησα το ¨μικρόβιο¨. Μετά τα πράγματα πήραν το δρόμο τους…

Πως ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκες στο σανίδι;
Αν θυμάμαι καλά… Τρόμος και ηδονή!

Υπάρχει κάτι που να σε φοβίζει στο επάγγελμα σου;
Η ανθρωποφαγία…

Ασχολείσαι με κάτι άλλο παράλληλα με την υποκριτική;
Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και κάθε χρόνο γίνονται και χειρότερα… Δύσκολα βιοπορίζεσαι από αυτό το επάγγελμα και ίσως να χρειαστεί κάποιες φορές να κάνεις δυο και τρείς δουλειές ταυτόχρονα.

Ρισκάρεις εύκολα στη δουλειά σου;
Νομίζω πως η έννοια της λέξης ρίσκο με συντροφεύει αρκετά χρόνια! Εκεί βρίσκεται άλλωστε για μένα το ενδιαφέρον. Ιδίως στην εποχή που διανύουμε, θα έλεγα ότι ξεκινάς από τη σκέψη του πόσο θα ρισκάρεις, κι όχι αν θα ρισκάρεις.

Τι είδους ρόλους προτιμάς;
Ενδοσκοπικούς, συναισθηματικούς. Ανθρώπους αναγνωρίσιμους που κρύβουν έναν άλλο, δικό τους, ολόκληρο κόσμο μέσα τους.

Τι σε ελκύει περισσότερο στο θέατρο;
Η πολύπλευρη και πολυσύνθετη φύση του.

Η ίδρυση της «ΘΕΑΣΗΣ» ήταν στα σχέδια σου;
Η ίδρυση της καλλιτεχνικής εταιρείας «Θέαση» προέκυψε από την ανάγκη μας για δημιουργία και αναζήτηση, σε όλα τα είδη και τα επίπεδα της τέχνης. Με σκοπό να ψυχαγωγήσει τον θεατή αλλά και εμάς τους ίδιους. Από το 2007 που γεννήθηκε, άλλωστε, έχει παρουσιάσει αρκετές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής, παρουσιάσεις βιβλίων και πολλά άλλα…

Θέατρο, τηλεόραση ή κινηματογράφος;
Δεν τα ξεχωρίζω. Όλα είναι κομμάτια της δουλειάς μας και το καθένα από αυτά έχει τη δική του ομορφιά και φυσικά τους δικούς του κανόνες.

Σε λίγες μέρες ανεβαίνει το έργο «Από έρωτα» στο οποίο πρωταγωνιστείς στο θέατρο «Αργώ». Πως ήρθε η πρόταση για αυτό τον ρόλο;
Κάποια πράγματα συμβαίνουν γιατί είναι η ώρα τους να συμβούν. Με τον σκηνοθέτη της παράστασης κ. Γιάννη Ζαφείρη είχα δουλέψει ξανά, το έργο το ήξερα και μου άρεσε πολύ. Έτσι όταν πρωτομιλήσαμε για το έργο, δεν χρειάστηκαν παρά μόνο μερικά λεπτά για να συμφωνήσουμε στο ότι θέλαμε να κάνουμε αυτή τη σύμπραξη με αυτό το έργο. Συγκυριακά συν έπεσε με τη θέληση μας για ένα φόρο τιμής στον ΈΡΩΤΑ. Τον ανιδιοτελή, τον ανεκπλήρωτο, ακόμα και τον χαμένο…

Το έργο παίχτηκε στον κινηματογράφο. Είναι πιο δύσκολη η μεταφορά του στο θέατρο;
Ευτυχώς για μας, το έργο είναι γραμμένο για το θέατρο. Η μεταφορά του έγινε για τον κινηματογράφο, από τον ίδιο τον συγγραφέα.

Ο ρομαντισμός λείπει από τη σημερινή εποχή;
Σχετικό είναι αυτό. Αφορά τη στάση ζωής του καθ΄ ενός. Σε ένα γενικό πλαίσιο, θα έλεγα ότι έχει αλλάξει μορφή. Προσωπικά, τον αναζητώ συνεχώς.

Τα σχέδια σου για το μέλλον ποια είναι;
Η έννοια του σχεδίου στο θέατρο, είναι σχεδόν συνυφασμένη με αυτή της ανατροπής. Όλα είναι στον αέρα μέχρι να τα δεις να γίνονται. Συνεχίζω να ονειρεύομαι και να δημιουργώ.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *