ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2014-2015

«ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΩ ΤΟΣΟ ΕΝΑΝ ΡΟΛΟ ΟΣΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».

Η πολυαγαπημένη ταλαντούχα, κωμική ηθοποιός Θωμαίς Ανδρούτσου μιλάει στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την παιδική της ηλικία, τις σπουδές της, την υποκριτική, την Αδερφή της Μαρία Ανδρούτσου, την πρώτη σους συνύπαρξη στο θεατρικό σανίδι, τις εμπειρίες της στην μέχρι τώρα καριέρα της, το χιούμορ, τις συνεργασίες της, τη νέα παράσταση Bam-Bam του Γιώργου Βάλαρη στην οποία πρωταγωνιστεί και τα νέα της σχέδια.

Όταν ήσουν παιδί , φανταζόσουν τον εαυτό σου όπως είναι σήμερα;
Όχι ακριβώς. Γενικώς είχαμε μία καλλιτεχνία στην οικογένεια και με την αδερφή μου κάναμε διάφορα όταν ήμασταν μικρές, αλλά δεν μπορώ να πω ότι φανταζόμουν τον εαυτό μου όπως είναι σήμερα. Είχα την τύχη όταν ήμουν ακόμα στο γυμνάσιο να παίξουμε πρώτη φορά μαζί με την αδερφή μου σε μία σκηνή του Γιάννη Μαλούχου. Πάτησα το σανίδι σε μία παιδική παράσταση στα 15 μου χρόνια και εκεί ξεκίνησαν όλα. Ήταν το έναυσμα.

Η υποκριτική ήταν η πρώτη σου επαγγελματική επιλογή;
Για μένα ήταν η πρώτη επιλογή από εκείνη την ηλικία και μετά, όπου γεύτηκα το σανίδι . Συγχρόνως όμως σπούδαζα και μουσική. Ήταν επιθυμία κυρίως της μητέρας μου να τελειώσω τις σπουδές μου στην μουσική, αλλά ήταν κάτι που εμένα δεν μου πολύ άρεσε. Οπότε τα παράτησα, ήρθα στην Αθήνα, έδωσα εξετάσεις, μπήκα στην σχολή και έτσι ξεκίνησε το δικό μου παραμύθι.

Οι γονείς σου αντέδρασαν θετικά σε αυτή σου την απόφαση;
Ναι ,δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Το αποδέχτηκαν, με υποστήριξαν και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό.

Ερμηνεύεις κυρίως κωμικούς ρόλους. Το χιούμορ είναι στοιχείο του χαρακτήρα σου;
Από ότι λένε οι άλλοι ναι. Εγώ δεν μπορώ να το παρατηρήσω. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει αρκετό χιούμορ γιατί ακόμα και σε τραγικές μου στιγμές, προκαλώ γέλιο στους φίλους μου, με τον τρόπο που εκφράζομαι αλλά και όταν περιγράφω κάποιες καταστάσεις. Οπότε μάλλον ναι.

Έχεις στην άκρη του μυαλού σου την ερμηνεία ενός δραματικού ρόλου;
Κατά καιρούς έχω παίξει δραματικούς ρόλους, αλλά συνήθως μου προτείνουν κωμικούς. Δεν έχω την επιθυμία ενός συγκεκριμένου ρόλου. Η επιθυμία μου είναι να κάνω όμορφες δουλειές με συνεργάσιμους ανθρώπους και να συνυπάρχουμε όμορφα, ήρεμα και δημιουργικά. Αυτό είναι που κυριαρχεί στο μυαλό μου, όταν κλείνω μια δουλειά. Δεν επιδιώκω τόσο έναν ρόλο όσο ένα καλό , δημιουργικό και συνεργάσιμο περιβάλλον.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στην δουλειά σου;
Αυτό που μου αρέσει περισσότερο και το βρίσκω το πιο γοητευτικό είναι η επαφή με όλους αυτούς τους ανθρώπους που γνωρίζεις κάθε σεζόν και έρχεσαι τόσο κοντά ,εξαρχής. Κάθε φορά που μπαίνεις σε έναν καινούργιο θίασο, αρχίζεις να επικοινωνείς με κάποιους ανθρώπους, τους οποίους μπορεί να μην γνώριζες μέχρι τότε και όταν ξεκινούν οι πρόβες αμέσως ξεκινάει μία διαδικασία η οποία έχει ένα άνοιγμα ψυχής πολύ βαθύ, θες δεν θες. Αυτό για μένα είναι το πιο γοητευτικό αλλά και η πιο ωραία εμπειρία που έχω στο θέατρο. Η Επαφή με ανθρώπους που έμειναν στην ζωή μου και έγιναν καρδιακοί μου φίλοι αλλά και με ανθρώπους που έχουν κάποιες δυσκολίες στο χαρακτήρα και πρέπει να κατανοήσεις , να σεβαστείς, να αποδεχτείς και να συνεργαστείς είναι ιδιαίτερη. Ναι μεν είναι δύσκολο πολλές φορές, θεωρώ όμως ότι είναι ένα άνοιγμα για μένα το να καταλάβω έναν άνθρωπο και να προσπαθήσω να συνεργαστώ μαζί του όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Αυτό είναι πραγματικά μεγάλο σχολείο. Σίγουρα το επί σκηνής είναι κάτι μαγικό και σου προσφέρει υπέροχες εμπειρίες όπως και η συμμετοχή του κοινού κάθε βράδυ. Αυτή είναι και η μαγεία του θεάτρου.

Υπάρχουν πράγματα τα οποία προσπαθείς να αποφύγεις στον χώρο της δουλειάς σου;

Σίγουρα προσπαθείς να αποφύγεις τις κακοτοπιές. Αποφεύγω να κρίνω πάρα πολύ αυστηρά τους συναδέλφους και τους ανθρώπους γενικότερα. Εύκολα κρίνουμε, βάζουμε τίτλους, τοποθετούμε τους ανθρώπους σε μία θέση από μία εμπειρία που μπορεί να χουμε μαζί τους. Επειδή ποτέ δεν ξέρεις σε ποια στιγμή έχεις πετύχει κάποιον και για ποιον λόγο μπορεί να έχει μία έκρηξη, προσπαθώ να αποφεύγω την εύκολη κριτική.

Τι είναι αυτό που μπορεί να σε ενοχλήσει;
Στις σχέσεις των ανθρώπων γενικότερα όπως και στις σχέσεις με τους συναδέλφους δεν είναι πάντα εύκολες. Με κάποιους μπορεί να έχεις ωραία χημεία εξαρχής ενώ με κάποιους άλλους όχι. Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν πράγματα τα οποία να σε ενοχλούν αλλά αν αρχίσει να το κριτικάρεις και μπεις σε μία τέτοια διαδικασία, πρώτα απ’όλα εσύ δεν θα περάσεις καλά και δε θα μπορείς να λειτουργήσεις όσο δημιουργικά θα ήθελες. Οπότε αποφεύγω όσο μπορώ τις συγκρούσεις.

Ποια είναι η προϋπόθεση για να πεις “ΝΑΙ” σε έναν ρόλο;
Σίγουρα ζω από αυτή την δουλειά και πρέπει να επιβιώσω. Κατά καιρούς μικρότερη δούλεψα σε καφετέριες και σε μπαρ όπως όλοι. Εννοείται ότι θέλω να μου αρέσει αυτό που θα κάνω και να έχω μια ωραία συνεργασία, αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα. Μπορεί να βρεθείς σε κάποιες δουλειές γιατί χρειάζεται οπωσδήποτε να δουλέψεις.

Έχεις δεχθεί ρόλους οι οποίοι δεν σου άρεσαν και υπό άλλες συνθήκες δεν θα τους επέλεγες;
Όχι ακριβώς. Θεωρώ ότι είμαι πάρα πολύ τυχερή. Έχω κάνει πολύ ωραίες συνεργασίες και ευχαριστήθηκα ρόλους. Δεν έχω παράπονο.

Ρισκάρεις εύκολα;
Ανάλογα την περίοδο και την κατάσταση. Μπορεί να ρισκάρω πολύ σε περιόδους που αισθάνομαι δυνατή, τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στα επαγγελματικά μου και άλλες φορές να είμαι πιο συγκρατημένη. Είναι σχετικό με το πώς νιώθω κάθε φορά και τις συνθήκες που επικρατούν.

Με την αδερφή σου συμπρωταγωνίστησες μία φορά σε μία παιδική παράσταση όταν ήσουν ακόμα δεκαπέντε. Θέλεις να συνυπάρξεις ξανά στο σανίδι μαζί της;
Βέβαια. Είναι κάτι που το συζητάμε και το περιμένουμε. Αν δεν μας συμβεί, θα το κάνουμε από μόνες μας!

Υπάρχουν στιγμές ή εμπειρίες που να έχεις ξεχωρίσει στην μέχρι τώρα καριέρα σου;
Όταν πρωτοπάτησα το ποδαράκι μου στην Επίδαυρο, σίγουρα ήταν μία μαγική εμπειρία. Παίζαμε τις “Θεσμοφοριάζουσες” με τον Καρακατσάνη σε σκηνοθεσία του ίδιου και με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο. Γενικά αισθάνομαι τυχερή, έχω παίξει ωραίους ρόλους, συνεργάστηκα με σπουδαίους ανθρώπους και έχω μάθει πολλά από αυτούς.

Στην Επίδαυρο μπορούν να παίξουν όλοι οι ηθοποιοί;
Αυτό εξαρτάται από την επιλογή του έργου και την πρόθεση του σκηνοθέτη. Ένας ηθοποιός μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Το τι ταιριάζει στον κάθε ένα περισσότερο ή λιγότερο και τι θα οραματιστεί ο κάθε σκηνοθέτης στο πρόσωπο ενός ηθοποιού είναι πολύ σχετικό. Πιστεύω ότι αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Δε νομίζω ότι μπορούμε να το κατηγοριοποιήσουμε ή να το κατατάξουμε τόσο στενά.

Πρωταγωνιστείς στην καλοκαιρινή παράσταση του Γιώργου Βάλαρη «ΒAM-BAM». Πως προέκυψε η συνεργασία αυτή;

Η συνεργασία πρόεκυψε από τον ίδιο τον σκηνοθέτη με τον οποίο συζητούσαμε από τον χειμώνα για μία δουλειά η οποία δεν έγινε τελικά.Παίζουμε στο θέατρο Χυτήριο. Είναι ένας υπέροχος , δροσερός πολιτιστικός χώρος τον οποίο έχει φτιάξει και αναλάβει η Βάσια Παναγοπούλου. Το Bam-Bam είναι ένα έργο των Ray Cooney και John Chapman, το οποίο έχει μεταφράσει η Βάσια Παναγοπούλου και εν συνεχεία το διασκεύασαν ο Γιώργος Βάλαρης με τον Στέλιο Παπαδόλουλο. Είμαστε μία υπέροχη ομάδα η οποία αποτελείται από τους: Γαλανοπούλου Άβα, Αγγέλου Αργύρη, Βογιατζάκη Σοφία, Δημητρόγλου Κατερίνα, Κλούβα Χρύσα, Κούκουρα Βασίλης, Κρόμπα Αντώνη ,Αναδιώτη Νίκος και εμένα. Πρόκειται για μία τρελή κωμωδία καταστάσεων , φαρσοκωμωδία σε όλο της το μεγαλείο όπου ο κόσμος γελάει πολύ και το ευχαριστιέται. Το γεγονός ότι υπάρχει προσέλευση στο θέατρο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μας δίνει τεράστια χαρά

Έχει ξανά συνεργαστεί με τα παιδιά από τον θίασο;
Τους περισσότερους τους γνώριζα αλλά δεν είχε τύχη να τα πούμε στην σκηνή.. με τον Αντώνη τον Κρόμπα είμαστε αδελφικοί φίλοι από την σχολή και χαίρομαι πολύ που παίζουμε μαζί. Ωστόσο είμαστε μια πολύ όμορφη ομάδα με την οποία υπάρχει χημεία, συνεργασία και δέσιμο.

Σε τι ρόλο σε βλέπουμε;
Εγώ είμαι η Λευκή Κολοκύθα σύζυγος Μάνου Κολοκύθα (Αργύρη Αγγέλου) , ο οποίος είναι εκδότης. Βρισκόμαστε στην οικία μας , σε μία τρίπατη μονοκατοικία στην Σταμάτα Αττικής. Έχουμε αποφασίσει να πάμε στην εκδήλωση εκδοτών παιδικών βιβλίων. Υπάρχουν τρία παράνομα ζευγάρια στην υπόθεση ο συνεργάτης του συζύγου μου (Αντώνης Κρόμπας) με μία μικρούλα ,η Σοφία Βογιατζάκη η οποία είναι γυναίκα του Αντώνη Κρόμπα με τον Νίκο Αναδιώτη και ο Βασίλης Κούκουρας ο οποίος είναι ο σχεδιαστής του σπιτιού μας ,με την υπηρέτρια μας (Κατερίνα Δημητρόγλου). Ξέροντας λοιπόν ότι θα λείπουμε, αποφασίζουν να βρουν την ερωτική τους φωλιά στην οικία μας. Συγχρόνως κάνει μια τρελή εμφάνιση η Χρύσα Κλούβα η οποία όταν εμφανίζεται νομίζουμε ότι είναι κάποιο άλλο πρόσωπο. Αρχίζει λοιπόν ένα μπλέξιμο και ο ένας προσπαθεί να καλύψει τον άλλο. Τα πράγματα μέχρι εκεί είναι καλά, ώσπου έρχεται μια διάσημη συγγραφέας παιδικών βιβλίων (Άβα Γαλανοπούλου) για να προτείνει τις επόμενες εκδόσεις της στον σύζυγο μου. Εκεί λοιπόν είναι το μεγάλο μπέρδεμα. Όλα τα πρόσωπα μπλέκονται και αρχίζουν να συστήνονται με διαφορετικά ονόματα. Έτσι εγώ προσπαθώ να καλύψω το σύμπαν για να μην ταραχτεί η συγγραφέας.

Το χειμώνα θα συνεχίσεις το Bam-Bam ή θα κάνει κάτι άλλο;
Όλα είναι υπό συζήτηση και τώρα αυτές τις μέρες έχουν παγώσει τα πράγματα. Οπότε τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο. Σύντομα όμως θα ξέρουμε.

Ημερομηνία 1ης δημοσίευσης άρθρου: 02.08.2015

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *