ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2014-2015

“ΤΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ”

Η ταλαντούχα ηθοποιός Ελένη Αποστολοπούλου μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την υποκριτική, το θέατρο, την σκηνοθεσία , τη ζωή της στο Παρίσι, τις εμπειρίες της, την 10η εντολή και τα νέα σχέδια της.

Η υποκριτική ήταν η πρώτη σου επιλογή;
Στα 10 μου χρόνια είδα για πρώτη φορά παράσταση σε ανοιχτό θέατρο, σε σκηνοθεσία Σπ.Ευαγγελάτου. Τότε αποφάσισα να γίνω ηθοποιός.

Σου άρεσε το θέατρο από παιδί; Έβλεπες παραστάσεις στη νεαρή σου ηλικία;
Θέατρο έβλεπα από μικρή. Αρκετά θα έλεγα. Μάλιστα αν μου άρεσε μια παράσταση, πήγαινα θυμάμαι να την δω και να την ξαναδώ και να την ξαναδώ.

Η σκηνοθεσία σε ενδιαφέρει το ίδιο με την υποκριτική;
Η σκηνοθεσία προέκυψε έπειτα από την γνωριμία μου με τον συνάδελφο Αλέξανδρο Γιάννου,με τον οποίο σκηνοθετήσαμε δυο παραστάσεις στο Παρίσι.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεσαι στο Παρίσι. Πώς αποφάσισες να μετακομίσεις στο εξωτερικό;
Με το Παρίσι με συνδέουν κατά κάποιο τρόπο οικογενειακοί δεσμοί, με την έννοια ότι οι παππούδες μου και ο πατέρας μου έχουν ζήσει εδώ για αρκετά χρόνια. Ήξερα την γλώσσα από μικρή. Συνεπώς θεώρησα κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσω να ακολουθήσω κι εγώ αυτόν τον δρόμο.

Πως αντιμετωπίζουν το θέατρο στο Παρίσι;
Νομίζω οι Γάλλοι έχουν το θέατρο και τον πολιτισμό στο σύνολο του,σε σημείο υψηλότερο σε σχέση με την Ελλάδα,και αναφέρομαι στην κρατική υποστήριξη και όχι στην ποιότητα των θεαμάτων.

Τι έχεις αποκομίσει από την εμπειρία και την δουλειά σου στο εξωτερικό;
Το να ζήσει κανείς στο εξωτερικό για ένα διάστημα είναι πολύτιμο μάθημα. Καλείσαι να αντιμετωπίσεις προβλήματα, όπως αυτό της νέας γλώσσας, των καινούργιων προσωπικών και επαγγελματικών επαφών κλπ, τα οποία σε κάνουν να αναπτύσσεις υποχρεωτικά τις ικανότητες σου και να διευρύνεις τις γνώσεις σου.

Θα επέστρεφες για να μείνεις μόνιμα στην Ελλάδα;
Η σχέση μου με την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει κι ένα κομμάτι της χρονιάς το περνάω στην Αθήνα.

Είσαι από τις βασικές πρωταγωνίστριες του Πάνου Κοκκινόπουλου. Η αρχή της συνεργασίας σας πως προέκυψε;
Με τον Πάνο Κοκκινόπουλο συνεργαζόμαστε περίπου 10 χρόνια. Γνωριστήκαμε μέσω της Παναγιώτας Βλαντή και την ευγνωμονώ ακόμα γι αυτό.

Πιστεύεις ότι η επιλογή των ηθοποιών στα έργα τα οποία έχουν μια ιδιαιτερότητα όπως η «10η εντολή» πρέπει να είναι εξίσου ιδιαίτερη;
Η θεματολογία της 10η εντολής είναι τα εγκλήματα πάσης φύσεως και φυσικά δεν είμαστε εγκληματίες !Ηθοποιοί είμαστε.Η ιδιαιτερότητα της σειράς έχει να κάνει με ποιοτικές αναλογίες. Παίζουν ηθοποιοί που χαίρεσαι να τους βλέπεις, με καλογραμμένα σενάρια, με σκηνοθεσία σα να βλέπεις σινεμά..

Η τηλεόραση σε βοήθησε στην καριέρα σου;
Φυσικά. Η τηλεόραση είναι πολύ ισχυρό μέσο.

Είναι απαραίτητοι οι κλασσικοί ρόλοι στο θέατρο για έναν ηθοποιό;
Για έναν ηθοποιό που θέλει να αναπτύσσει την τέχνη του, θεωρώ απαραίτητο, πέραν της επαγγελματικής του πορείας, να πηγαίνει ξανά και ξανά”στα θρανία”, να ακούει και να μαθαίνει νέα πράγματα.

Ποιοι ρόλοι πιστεύεις ότι σου ταιριάζουν περισσότερο;
Στο θέατρο πλέον οι ηθοποιοί δεν παίζουν ρόλους που αναλογούν στην ηλικία, στην εμφάνιση η στο φύλλο τους.

Θα σε δούμε στο θέατρο από τη νέα σεζόν;
Στην Ελλάδα ακόμη δεν ξέρω. Ελάτε βόλτα στο Παρίσι, 3 ώρες δρόμος είναι!

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *