ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2016-2017

«Ο καλλιτέχνης οφείλει να δοκιμάζει και να δοκιμάζεται»

Η μοναδική, επιτυχημένη και ξεχωριστή τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την μουσική, την υποκριτική, τις μέχρι τώρα συνεργασίες της, τα βραβεία με τα οποία έχει βραβευτεί μέχρι σήμερα, την πορεία της στο εξωτερικό, τη συνεργασία της με τον καταξιωμένο στιχουργό Μάνο Ελευθερίου, την παράσταση «Ποιος είν’ τρελός από έρωτα;» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8/4 στην Αίθουσα “Παρνασσός“, το νέο της τραγούδι “Οι Σκάλες” και επόμενα της σχέδια.

Έχετε σπουδάσει μουσική και υποκριτική. Σας ενδιέφεραν πολύ και τα δύο εξίσου;
Είναι τέχνες αλληλοσυμπληρούμενες. Όταν αποφάσισα να σπουδάσω ηθοποιός, πίστευα ότι θα μπορώ να συνδυάσω και την μουσική και τον χορό με την υποκριτική. Άλλωστε ένας τραγουδιστής ερμηνεύει τα τραγούδια του όπως ακριβώς και ο ηθοποιός. Αντίστοιχα ο ηθοποιός γίνεται πολύ καλύτερος όταν γνωρίζει τη ρυθμολογία και την μελωδικότητα και τα εντάσσει στις ερμηνείες του.

​Σας αρέσει , επιδιώκετε να συνδυάζετε και τα δύο;

Ναι βέβαια! Για μένα είναι ευτυχία να μπορώ να κάνω ταυτόχρονα και τα δύο. Αυτός είναι και ο λόγος που σπούδασα μιούζικαλ στο Λονδίνο.

Έχετε συνεργαστεί με πολλά και μεγάλα ονόματα του ελληνικού αλλά και παγκόσμιου πενταγράμμου. Τι έχετε αποκομίσει από αυτές τις συνεργασίες;
Όλες τους ήταν για μένα σημαντικές και μου πρόσφεραν εμπειρίες πολύτιμες για την τέχνη μου και τη ζωή μου. Έμαθα πολλά από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, το Νίκο Μαμαγκάκη, τον διεθνή τενόρο Rolando Villazon, τον Ramin Karimloo, τη Βίκυ Μοσχολιού κ.α . Όλοι οι σπουδαίοι καλλιτέχνες έχουν μεγαλείο ψυχής.

Είστε από τις τραγουδίστριες που δεν περιορίζονται σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής και τραγουδιού. Είναι στόχος σας αυτή η εναλλαγή και να δοκιμάζεστε σε όλα τα είδη; 
Ο καλλιτέχνης οφείλει να δοκιμάζει και να δοκιμάζεται. Τότε μόνο έχει την δυνατότητα να εξελίσσεται και να προχωράει. Τραγουδάω με κριτήριο πάντα την αγάπη μου για το καλό τραγούδι σε όποια εποχή ή είδος κι αν ανήκει.

Βραβευτήκατε από τον όμιλο για την unesco Πειραιώς και νήσων στην 3η γιορτή της γυναικάς ως «Γυναικά της χρονιάς» ανάμεσα σε πολλές γυναικείες προσωπικότητες καθώς και από την ακαδημία Αθηνών και την κερκυραϊκή ένωση Πειραιά ως ερμηνεύτρια της χρόνιας στα βραβεία “Προσωπικότητες 2016 -2017. Τι σημαίνουν αυτά τα βραβεία για σας;

Μου δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα τα βραβεία. Από τη μια μεγάλη χαρά και από την άλλη αμηχανία. Αισθάνομαι όμως απέραντη ευτυχία και δικαίωση όταν ο κόσμος αναγνωρίζει τις επιλογές μου και τις επιβραβεύει.

Έχετε δουλέψει στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία. Πως ξεκίνησε η πορεία σας εκτός Ελλάδας;

Από πολύ νωρίς τραγούδησα εκτός των συνόρων, στη Γαλλία, μαζί με τον Νίκο Μαμαγκάκη το έργο του “Ερωτόκριτος” σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Γαλλίας. Έτσι ξεκίνησε η πορεία μου στο εξωτερικό. Κατόπιν στην Unesco, στα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, στον ΟΗΕ, στην Αγία Ειρήνη στην Κωνσταντινούπολη κ.α. Πριν λίγες μέρες στο Ντίσελντορφ στο πρώτο ελληνικό φεστιβάλ εκεί. Συγκινούμαι κάθε φορά που τραγουδάω για την Ελλάδα εκτός Ελλάδας.

Έχετε δουλέψει στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία. Πως ξεκίνησε η πορεία σας εκτός Ελλάδας;
Από πολύ νωρίς τραγούδησα εκτός των συνόρων, στη Γαλλία, μαζί με τον Νίκο Μαμαγκάκη το έργο του “Ερωτόκριτος” σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Γαλλίας. Έτσι ξεκίνησε η πορεία μου στο εξωτερικό. Κατόπιν στην Unesco, στα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, στον ΟΗΕ, στην Αγία Ειρήνη στην Κωνσταντινούπολη κ.α. Πριν λίγες μέρες στο Ντίσελντορφ στο πρώτο ελληνικό φεστιβάλ εκεί. Συγκινούμαι κάθε φορά που τραγουδάω για την Ελλάδα εκτός Ελλάδας.

Ποιες οι εντυπώσεις σας από τη συνεργασία σας με τον κύριο Ελευθερίου;
Είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος  Έλληνας στιχουργός αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Μου χάρισε ένα υπέροχο τραγούδι , τις “Σκάλες” σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου. Σίγουρα μια στιγμή που θα θυμάμαι πάντα.

Πως νιώθετε που μετά την επιτυχημένη συναυλίας σας ” ΤΑ ΠΑΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ” ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ο κόσμος ζητά να την επαναλάβετε;
Έγινε sold out μέσα σε λίγες μέρες η πρώτη μας συναυλία. Ήταν πολύ συγκινητική η αγάπη και ο τρόπος που την εκδήλωσε ο κόσμος. Με χαρά αποφασίσαμε να κάνουμε μια ακόμα συναυλία το ερχόμενο Σάββατο 8 Απριλίου στην αίθουσα Παρνασσός στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για τη συνέχεια της πρώτης με μερικά από τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια όλων των εποχών. Τίτλος της : «Ποιος είν’ τρελός από έρωτα;» έτσι μπορούν όσοι παρακολούθησαν την πρώτη να παρακολουθήσουν και αυτή μιας και θα είναι πιο εμπλουτισμένο το ρεπερτόριο.

«Οι σκάλες» το νέο σας τραγούδι . Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό αλλά και για το Βίντεο κλιπ που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες;
Είναι ένα τραγούδι που περιγράφει το χωρισμό με έναν από τους ωραιότερους τρόπους που έχω ακούσει. Ο κόσμος το αγκάλιασε αμέσως. Μόλις τώρα κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ από τους whiteroom. . Έχουν κάνει πολύ καλλιτεχνική δουλειά. Ελπίζω να αρέσει και στον κόσμο όσο αρέσει και σε εμάς.

Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να κάνετε , που να μην έχει γίνει μέχρι σήμερα;
Να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω μέχρι σήμερα, να μπορώ να επιλέγω και να νιώθω ευτυχία μέσα από τις επιλογές μου. Αυτό θέλω.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *