ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2016-2017

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ρόλους»

Η ηθοποιός Δώρα Σαμψώνα μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την LIVE PERFORMANCE της Πρωτομαγιάς στο Six Dogs στην οποία θα απαγείλει και θα ερμηνεύσει το μελοποιημένο  ποίημα του Κ. Π. Καβάφη Darkness & Shadows από τα Κρυμμένα ποιήματα του, τη συνεργασία της με τον Ανδρέα Κατερινόπουλο, τους ρόλους της , την τηλεόραση και τα επόμενα της σχέδια.

Πες μας λίγα λόγια για την LIVE PERFORMANCE της Πρωτομαγιάς στο Six Dogs. Πώς συνδέεται το κείμενο που θα απαγγείλεις με την μουσική της συναυλίας;
Όλo το concept της performance έχει να κάνει με την συνύπαρξη της μουσικής με τον λόγο, στην προκειμένη με τον ποιητικό λόγο. Συνύπαρξη που δεν είναι απαραίτητα μελοποίηση,  δηλαδή ο λόγος να ακολουθεί πιστά την μουσική σαν τραγούδι αλλά όπως υπάρχει σε μια κινηματογραφική ταινία. Το ποίημα που θα απαγγείλω είναι ένα από τα ποιήματα που ο Καβάφης έχει γράψει στην Αγγλική γλώσσα, ένα από τα λεγόμενα κρυμμένα ποιήματά του. Η μουσική είναι ένα μοτίβο που βαθύτερο στόχο έχει να αναδείξει τον λόγο του Καβάφη ο οποίος στοχεύει θεματικά στο φως.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τον πιανίστα-συνθέτη Ανδρέα Κατερινόπουλο;
Η πρόταση έγινε από τον Ανδρέα τον οποίο παρακολουθώ και εκτιμώ ιδιαίτερα.  Είναι χαρά μου να επικοινωνήσουμε σκηνικά.

Στοχεύεις σε συγκεκριμένα είδη ρόλων;
Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ρόλους. Ονειρεύομαι και στοχεύω πάντα σε παραστάσεις.  Αυτό που με γοητεύει είναι πάντα το κείμενο και αυτό που θέλει να πει μια παράσταση.  Βασικό επίσης είναι για μένα η αισθητική του σκηνοθέτη. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο κάθε ρόλος έχει ενδιαφέρον για μένα.

Υπάρχει κάποια συνεργασία σου μέχρι σήμερα που να έχεις ξεχωρίσει;
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία συνεργασία. Από όλες έχω αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες πάνω στη δουλειά. Κάθε συνεργασία είναι ξεχωριστή για διαφορετικούς λόγους.

Τι θα έλεγες ότι έχεις αποκομίσει από την τηλεόραση;
Είχα την τύχη στην τηλεόραση να κάνω πράγματα που μου αρέσει να βλέπω η ίδια. Ξεχωρίζω τις σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου και την σειρά «Οι Άσφαιροι»  που δεν είχε την τύχη που της άξιζε, κατά τη γνώμη μου, αλλά υπηρετούσε μια αισθητική που εγώ προσωπικά αγαπώ.

Επόμενα καλλιτεχνικά σχέδια;
Τον επόμενο χειμώνα με μια πολύ ενδιαφέρουσα παρέα μουσικών και ηθοποιών θα παρουσιάσουμε μια παράσταση με θέμα έκπληξη σε κειμένη και μουσικές που θα προκύψουν από τις πρόβες.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *