ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2019-2020

“Τάσσομαι με τους αισιόδοξους αμετακίνητα κι εμφατικά!”

Ο Δημήτρης Καπέρδος μιλάει στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την θεατρική παράσταση “Το δάχτυλο στο μέλι” η οποία ανεβαίνει στο θέατρο “Eliart“, τον ρόλο τον οποίο υποδύεται, την “Χρυσή δεκαετία του 80“, την τηλεόραση, τη συγγραφή και τα επόμενα του σχέδια.

«Το δάχτυλο στο μέλι» μία κωμωδία στο θέατρο «Eliart». Τι Πραγματεύεται η παράσταση;

Η ιστορία διαδραματίζεται σ’ ένα νεοκλασικό σαλόνι των βορείων προαστίων. Ένας δήμαρχος κρυφά από την οικογένεια του προσπαθεί να καταχραστεί λεφτά του δημοσίου μέσω ενός μεγάλου έργου που έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του! Οι ισορροπίες αλλάζουν όταν εμφανίζεται σπίτι του το αγόρι της κόρης του. Πρόκειται για μια κωμωδία παρεξηγήσεων και ανατροπών. Τα υπόλοιπα από 21 Οκτωβρίου στο θέατρο ELIART!

Ποιον ρόλο υποδύεσαι;

Εγώ είμαι το αγόρι της κόρης του δημάρχου. Ένα παιδί χωρίς οικονομική επιφάνεια και πολύ “διαφορετικός” για να μπορέσει να μπει σε μια τέτοια οικογένεια. Οπότε μόνο και μόνο αυτό είναι πρόβλημα για τους γονείς της κοπέλας του.

Πόσο εύκολο είναι να βάλεις «Το δάχτυλο στο μέλι»;

Η αλήθεια είναι ότι είναι στην ανθρώπινη φύση αυτό. Όσο και να μας προβληματίζει, όταν ο άνθρωπος βρεθεί μπροστά από το “μέλι” σίγουρα σκέφτεται διαφορετικά. Πρέπει να είσαι ατσαλωμένος ηθικά και πνευματικά για να αντισταθείς. Ας ελπίσουμε ότι εμείς στεκόμαστε στο ύψος των προσωπικών μας προσδοκιών.

Ένα έργο το οποίο εξελίσσεται στη δεκαετία του 80 την οποία ονομάζουμε και «Χρυσή δεκαετία». Ήταν καθοριστικά εκείνα τα χρόνια για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα;

Σίγουρα υπάρχουν παθογένειες που μας βασανίζουν και σήμερα, οι οποίες προέρχονται από εκείνη την περίοδο. Ωστόσο, εγώ επιλέγω να βρίσκομαι με την πλευρά των αισιόδοξων ελπίζοντας ότι δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Η εντιμότητα ενός ανθρώπου μπορεί να μην διατηρηθεί και να μην επηρεαστεί από διάφορα γεγονότα και καταστάσεις;

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε δει πολλές φορές ανθρώπους που θεωρούμε ηθικούς και τίμιους να παρεκκλίνουν των αρχών τους, οπότε δεν θα έπεφτα από τα σύννεφα αν έβλεπα κάτι τέτοιο. Θεωρώ, όμως, ότι αν ένας άνθρωπος όπως προείπα είναι ατσαλωμένος ηθικά και πνευματικά δεν κινδυνεύει!

Είσαι αισιόδοξος για το μέλλον; Πιστεύεις σε ένα καλύτερο αύριο;

Ναι, είμαι αισιόδοξος. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος! Τάσσομαι με τους αισιόδοξους αμετακίνητα κι εμφατικά!

Στην τηλεόραση συμμετείχες σε κάποιες τηλεοπτικές σειρές από το 2010 έως και το 2016. Σε βοήθησαν αυτοί οι ρόλοι για την μετέπειτα καριέρα σου στο χώρο;

Οτιδήποτε έχω κάνει στη δουλειά με έχει βοηθήσει το καθένα με τον τρόπο του. Είτε αυτό είναι θέατρο, είτε τηλεόραση, διαφημιστικά κτλ. Οπότε μπορώ να πω πως βλέποντας κάποιος την δουλειά σου σε εμπιστεύεται πιο εύκολα.

Έχεις προτάσεις για τηλεοπτικούς ρόλους αυτή την περίοδο;

Αυτήν την περίοδο δεν υπάρχει κάτι, αλλά δεν υπάρχει και χρόνος νομίζω για κάτι άλλο πέρα από την παραγωγή «Δάχτυλο στο μέλι».

Πέρα από την υποκριτική ασχολείσαι με κάτι άλλο;

Ναι, εκτός από το να παίζω μ’ αρέσει και να γράφω! Το «Δάχτυλο στο μέλι» είναι από τα πρώτα έργα που έχω γράψει και ανυπομονώ να κάνουμε την πρεμιέρα μας! Εκτός των θεατρικών έχω μαζί μ’ έναν φίλο μου ένα καφέ-ρακάδικο στο οποίο αφιερώνουμε πολύ χρόνο. Πάντα ήταν αβέβαιο το επάγγελμα του ηθοποιού όσον αφορά στην οικονομική συνθήκη, οπότε σίγουρα νιώθεις λίγο πιο ασφαλής όταν ασχολείσαι και με άλλα πράγματα. Όσο ασφαλής μπορείς να νιώσεις στις μέρες μας.

Άλλα σχέδια για το άμεσο μέλλον υπάρχουν;

Σίγουρα υπάρχουν σχέδια. Απλά είμαι της άποψης ένα βήμα την φορά. Αυτή τη στιγμή το «Δάχτυλο στο μέλι» είναι προτεραιότητα! Ένα πολύ προσωπικό όνειρο είναι να βρεθώ ξανά στη Νέα Υόρκη για να συνεχίσω έναν κύκλο σεμιναρίων που άφησα πριν χρόνια στην μέση.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *