ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2018-2019

“ΔΗΛΩΝΩ ΗΘΟΠΟΙΟΣ. ΩΣΤΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ.”

Η ανερχόμενη ηθοποιός Φαίη Βέβη μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την παράσταση “Χορτοφάγος Τίγρις” στην οποία πρωταγωνιστεί , το ρόλο της, την τηλεοπτική της εμφάνιση στην σειρά “Παρθένα ζωή”, τα πρώτα της βήματα στο τηλεοπτικό γυαλί, τη ζωγραφική , τη μουσική και τα επόμενα της σχέδια

Πρωταγωνιστείς στην παράσταση “Χορτοφάγος Τίγρις” . Μια μαύρη μουσική κωμωδία. Πες μας λίγα λόγια
Μια Φρικτή μαύρη μουσική κωμωδία. Μια ωραία ομάδα που συνεχώς εξελίσσεται. Ένα σαφώς ιδιαίτερο και “οριακό” κείμενο που έχει δώσει την ελευθερία, σε σκηνοθέτη και θίασο, να δημιουργήσουμε κάτι τόσο τερατώδες που καταλήγει να μας προσφέρει μια ένοχη ικανοποίηση. Ντυμένη με πρωτότυπη μουσική και στίχο, με ευρύ φάσμα συναισθημάτων να προκύπτουν. Χορογραφίες βγαλμένες τόσο προσεγμένα σε σχέση με το τι πρεσβεύουν και ποιος τις εκτελεί. Τέλος η καινοτόμα σκηνοθετική ματιά, που αποτέλεσε τόσο βάση όσο και ένωση του συνόλου, υπογραμμίζει τη φρικτή, τη μαύρη, την κωμωδία “Χορτοφάγος Τίγρις”. 

Σε τι ρόλο σε βλέπουμε;
Στο ρόλο της Ρόουζι, της ανιψιάς της Κλαίρης Αναστασίου και “κυρίας του σπιτιού”. Φιλοξενείται στο σκάφος της οικογένειας για όσο χρειαστεί (είτε αυτό σημαίνει έναν επικερδή, για τους ίδιους, γάμο, είτε το θάνατό της) έτσι ώστε να εκμεταλλεύονται την κληρονομιά της μητέρας της. Ένα κορίτσι που δεν της επιτρέπεται να εγκαταλείπει ποτέ το σκάφος αυτό, με αποτέλεσμα την ιδρυματοποίηση του. Σε συνδυασμό με τον έρωτά της για το χρήμα, την ανάγκη της για το “παραμύθι” της σωτηρίας της και τα περίεργα βίτσια της, αντλημένα από μόδες της εποχής, από θύμα γίνεται ακόμα ένας τερατώδης θύτης. Κι αυτό φυσικά μόνο απέναντι στον μπάτλερ, τον μόνο που μπορεί να εξουσιάσει.

Μια μουσική κωμωδία. Ο συνδυασμός της μουσικής , της υποκριτικής και του χορού σε δυσκόλεψε;
Δεν είναι κάτι εύκολο. Οφείλω βέβαια να ομολογήσω πως πρώτα απ’ όλα με γοήτευσε αυτή η πρόκληση. Με πίστη λοιπόν στους συνεργάτες μου, ένιωσα τη σιγουριά που χρειαζόμουν.

Πολλοί σε γνωρίσαμε από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Παρθένα ζωή». Είναι σημαντικό το γεγονός ότι στα πρώτα σου βήματα υπήρξε η τηλεόραση;
Ήταν σαφώς μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία κι ένα είδος που δεν πίστευα πως θα γνωρίσω τόσο σύντομα. Η ταχύτητα, η αμεσότητα και η ετοιμότητα που απαιτούνται αποτελούν μάθημα πολύ διαφορετικό. Κάτι που δε διδάσκεται στις δραματικές σχολές.

Είσαι από τις νέες ηθοποιούς που έχουν θεατρική αλλά και τηλεοπτική εμπειρία. Πως νιώθεις για αυτό;
Τυχερή, μιας και “λιγουρεύομαι” όποια “γεύση” υποκριτικής.

Picture

Με τη ζωγραφική ασχολείσαι επαγγελματικά;
Όχι επίσημα, αν και επειδή αποτελεί “ανάγκη” προσωπική έχουν προκύψει κάποιες συνεργασίες όπως και μια ατομική έκθεση ζωγραφικής.

Έχεις ως στόχο τον συνδυασμό της υποκριτικής και της ζωγραφικής στα επόμενα σου βήματα;
Δηλώνω ηθοποιός. Ωστόσο είμαι ανοιχτή σε πιθανές συνεργασίες που αφορούν τη ζωγραφική.

Έχεις συμμετάσχει σε μουσικά video clips. Η μουσική ανήκει στα επαγγελματικά σου θέλω;
Η συμμετοχή μου σε μουσικά video clips περιορίζεται στο υποκριτικό τους μέρος. Δεν έχω, μέχρι στιγμής έστω, σκεφτεί μια τέτοια πορεία.

Πέρα από την παράσταση αυτή , υπάρχουν άλλα σχέδια για τη συνέχεια της σεζόν;
Προς το παρόν βρίσκομαι παράλληλα σε γυρίσματα για μεγάλου μήκους ταινία. Αν προκύψει και κάτι ακόμα που να μπορεί να συνδυαστεί, θα είναι ευπρόσδεκτο. 

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *