Δηλώσεις - Ρεπορτάζ Παραστάσεων

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ

12/3/2014

Η επίσημη πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1/12 στο Θέατρο ‘Κιβωτός” για την καινούργια παράσταση “Πρεμιέρα εξ αμελείας“, της οποίας το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ταλαντούχος νέος ηθοποιός Στράτος Λύκος . Στην παράσταση βρέθηκαν πολλοί φίλοι των ηθοποιών, συνάδελφοι και γνωστοί του χώρου, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τον Στράτο Λύκο και την παρέα του. 

Στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή έδωσαν δηλώσεις οι: Πέτρος Φιλιππίδης, Γιώργος Ψάλτου, Βασίλης Κατσικονούρης, Ευγενία Παναγοπούλου,Πρόδρομος Τοσουνίδης, Μανόλης Χουρδάκης, Θοδωρής Αντωνιάδης, Νικολέτα Ράλλη, Πετρούλα Χρήστου, Δημήτρης Μακαλιάς και ο Στράτος Λύκος. 

Δείτε αναλυτικά τι είπαν: 

Πέτρος Φιλιππίδης: Πολύ ωραία παράσταση. Μία πολύ αστεία κωμωδία με νέα  και αρκετά ταλαντούχα παιδιά . Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ήρθα και την είδα. Βλέπουμε ότι υπάρχουν νέοι ηθοποιοί πολύ αξιόλογοι , της πολύ πολύ νεότερης γενιάς και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα. Ίσως το πιο σημαντικό. 

Είναι μια πολύ ωραία κωμωδία που τα παιδιά κάνουν μία μεγάλη προσπάθεια να βρεθούν, να υπάρξουν και να δώσουν το στίγμα τους. Εγώ δουλεύω με νέους ηθοποιούς και παίρνω πράγματα από αυτούς. Αξίζει η παράσταση όπως και όλοι όσοι παίζουν.

Γιώργος Ψάλτου: Περνάω πολύ καλά. Είναι μία κωμωδία καταστάσεων . Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια την οποία κάνουν. Τον Στράτο τον είχα δει και στην παράσταση που είχαν στήσει το καλοκαίρι, μία πολύ ωραία δουλειά και εκείνη.Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για όλη αυτή την προσπάθεια. Είναι υπέροχη. Όλο αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το να βλέπεις νέους ανθρώπους να είναι στο θέατρο , να δουλεύουν και να κάνουν πράγματα, είναι αρκετά ενδιαφέρον και σημαντικό.

Βασίλης Κατσικονούρης: Περνάω υπέροχα. Όλα είναι καταπληκτικά.Τα παιδιά και τα ευρήματα είναι εξαίσια. Είναι το ελληνικό “ΣΩΣΕ” για μένα. Παίζει με την θεατρική σύμβαση, τη θεατρική συνθήκη, τα βάσανα μιας παράστασης με τα οποία τα παιδιά καταδιασκεδάζουν πάνω στη σκηνή όπως και εμείς που είναι και το κυριότερο. 

Ο Στράτος σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε  στο “Καλιφόρνια Ντρίμινγκ” το περασμένο έτος με το οποίο είχα μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένος. Χαίρομαι ειλικρινά που τα παιδιά συνεχίζουν με αυτόν τον τρόπο, ο Στράτος κυρίως.Μακάρι να ξανά συνεργαστούμε. 

Αυτά τα παιδιά κάνουν κάτι δικό τους , κάτι φρέσκο, πολύ δροσερό και πολύ ευρηματικό. Έχουν όλα τα ταλέντα και τις δεξιότητες για να κάνουν και άλλα πράγματα. Αυτή την στιγμή παίζουν πάρα πολύ με την αίσθηση και την χαρά του να βρίσκεσαι πάνω στη σκηνή. ‘Έχουν δείξει ότι έχουν ό,τι χρειάζεται για να προσφέρουν στο ελληνικό θέατρο.  

Ευγενία Παναγοπούλου: Η παράσταση  είναι υπέροχη. Τα παιδιά είναι εξαιρετικά. Η δουλειά του Λύκου είναι πάντα καταπληκτική. Θεωρώ ότι έχει αρχίσει και κάνει ένα δικό του ρεύμα. Πολύ όμορφη κωμωδία και να έρθει να την δει ο κόσμος. Το λέω ανεπιφύλακτα.

Είναι κάτι διαφορετικό , κρατώντας κάποιες αρχές και κάποιες θεατρικές νόρμες αλλά ο Στράτος έχει βρει κάτι δικό του , το οποίο το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και καλύπτει κάτι που δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στα θέατρα
της Αθήνας. 

Γενικά μου αρέσουν οι δουλειές του Λύκου. Είχα δει και την προηγούμενη παράσταση του στην οποία έπαιζε και ο Θοδωρής Αντωνιάδης και πέρασα πολύ όμορφα.

Πρόδρομος Τοσουνίδης: Ένα βασικό στοιχείο της καλής κωμωδίας είναι 
όταν είσαι κουρασμένος  να σε ξεκουράζει, να σε κάνει να γελάς, να χαλαρώνεις και να το απολαμβάνεις. Έτσι λοιπόν και εγώ έχω έρθει πολύ κουρασμένος να δω την παράσταση αυτή γιατί παίζουν φίλοι, αλλά τελικά ξεκουράστηκα. Είναι πάρα πολύ όμορφη παράσταση. 

Τα παιδιά παίζουν εξαιρετικά. Είναι αρκετά καλή η δουλειά του Στράτου Λύκου που το έγραψε και το σκηνοθέτησε. Έχει τρέλα το έργο, που αυτό πολλές φορές είναι και το ζητούμενο στην κωμωδία. Είναι κάτι διαφορετικό, νεανικό, φρέσκο, καλοδουλεμένο και τα παιδιά το υποστηρίζουν απόλυτα. Να έρθει να το δει ο κόσμος γιατί αξίζει πραγματικά. 

Μανόλης Χουρδάκης: Είναι πολύ ωραία, κάτι διαφορετικό. Μου αρέσει σε μία παράσταση να υπάρχει αυτοσχεδιασμός και η έντονη πρωτοβουλία από τους ηθοποιούς. Είναι νέα παιδιά, πολύ ταλαντούχα και πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά. Έχει ενδιαφέρον. 

Το διαφορετικό πιστεύω το κάνουν οι ηθοποιοί και η σκηνοθεσία κάθε φορά. Για αυτό ξανά παίζονται και τα ίδια έργα πολλές φορές και έχουμε λόγω να τα βλέπουμε. Αλλά εμένα εδώ μου αρέσει το αυτοσχεδιαστικό , το κόνσεπτ , οι ηθοποιοί οι οποίοι κάνουν πράγματα πάνω στην σκηνή με μεγάλη φαντασία και η παρουσία τους με λίγα λόγια είναι η οποία είναι έντονη.

Νομίζω ότι νέοι, μεσαίοι ,μεγάλοι πρέπει να παίρνουμε τα ρίσκα μας. Θεωρώ ότι έτσι πρέπει να γίνεται και ειδικά οι πιο νέοι και αυτοί οι οποίοι ξεκινούν τώρα, να παίρνουν πρωτοβουλίες για να γίνονται καινούργια πράγματα και διαφορετικά. Ο καλλιτέχνης χρειάζεται να παίρνει ρίσκο.

Θοδωρής Αντωνιάδης:  Είναι καταπληκτική. Μεγάλο μπράβο στα παιδιά. Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος πρέπει να έρθει να το δει γιατί είναι όλοι νέοι άνθρωποι με πολύ κέφι και ζωντάνια για αυτό που κάνουν και πιστεύω ότι θα αρέσει .

Εγώ έχω και την εμπειρία, ακριβώς γιατί δουλέψαμε μαζί με τον Στράτο, είχα την χαρά να σκηνοθετήσει την παράσταση “Καλιφόρνια Ντρίμινγκ” και είδε ο κόσμος τα προσόντα του στο χώρο του θεάτρου, τα οποία είναι αδιαμφισβήτητα. 

Εδώ μου αρέσει πολύ γιατί τον βλέπω σε κάτι διαφορετικό, μια διαφορετική γραφή και σκηνοθετική και υποκριτική . Υπάρχει λοιπόν μία ωρολογιακή βόμβα, ο ρυθμός της παράστασης είναι πραγματικά αυτό που κατά την γνώμη μου χρειάζεται η κωμωδία. Είναι μία ωραία προσπάθεια , κάτι καινούργιο που θα τραβήξει τον κόσμο.

Νικολέτα Ράλλη: Μου άρεσε πάρα πολύ η παράσταση. Δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται πριν έρθω να την δω. Είμαι από τους ανθρώπους τους οποίους δεν μου αρέσει να διαβάζω την υπόθεση του έργου ούτε να βλέπω κάποιο τρέιλερ πριν δω κάτι. Γενικά ότι αφορά σουρεάλ καταστάσεις είμαι μέσα. Πέρασα υπέροχα. Την προτείνω ανεπιφύλακτα. Μπορεί να την δει ο οποιοσδήποτε από ένα παιδί μέχρι έναν παππού.Έχει τα πάντα.

Όλοι οι ηθοποιοί ήταν επαγγελματίες και μου άρεσε πολύ στο στόρι που  οι ηθοποιοί έπαιζαν ενώ ταυτόχρονα επικοινωνούσαν με τον κόσμο, σταματούσαν  την παράσταση και την ξεκινούσαν πάλι. Του στυλ, είναι δεν είναι ηθοποιοί, είναι δεν είναι παράσταση. Επομένως από μόνο του ήταν
πάρα πολύ έξυπνο και πολύ μαγικό.

Τον Στράτο τον Γνωρίζω κατά τύχη, επειδή έκανα πέρυσι ένα αφιέρωμα στο σάιτ MTV. Ήθελα να μου μιλήσουν για την δουλειά τους νέοι ηθοποιοί. Έτσι ήρθα σε επαφή με τον Στράτο μέσω ενός κοινού μας φίλου από το facebook. Παρακολουθούσα την δουλειά του έμεσμα, ποτέ άμεσα και έτσι τώρα μιλήσαμε. Ήθελα να κάνω ένα θέμα για το θέατρο που αφορά ομάδα και νέα παιδιά, μου είπε ο Στράτος να έρθω να δω την παράσταση και να τον γνωρίσω από κοντά.  

Πετρούλα Χρήστου: Πέρασα φανταστικά. Πάρα πολύ ωραία παράσταση. Τα παιδιά δούλεψα με πάρα πολύ μεράκι και αγάπη και μπράβο σε όλους. Μου άρεσε και η σκηνοθεσία πάρα πολύ. Αξίζει να το δει όλος ο κόσμος . Πραγματικά υπέροχο. Είναι αυτό το είδος που εμείς στην Ελλάδα δεν το πολύ βλέπουμε , τουλάχιστον όχι όλος ο κόσμος.

Είναι κάτι διαφορετικό, το οποίο φεύγει από τα συνηθισμένα , ειδικά για το ελληνικό κοινό. Αν μη τι άλλο για αυτό αξίζει να το δεις αλλά και επειδή έχουν κάνει εξαίσια δουλειά τα παιδιά.Το υποστηρίζουν άψογα και οι ηθοποιοί και σκηνοθετικά και όλο γενικά. Μου άρεσε πάρα πολύ. Έχει εξαιρετικά αβαντάζ η παράσταση και άνετα θα το ξανά έβλεπα. 

Δημήτρης Μακαλιάς: Ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ομολογώ ότι 
δεν περίμενα να δω μία τόσο καλή παράσταση. Δεν είχα ιδέα τι ερχόμουν να δω. Έπαθα πλάκα. Παρακολούθησα ένα υπέροχο έργο, του οποίου η σκηνοθεσία και τα παιδιά που έκαναν την παράσταση νιώθω ότι το έχουν 
πάει δέκα επίπεδα παραπάνω από ότι είναι από μόνο του. 

Ήταν πάρα πολύ φρέσκο, νεανικό, χιουμοριστικό, ανατρεπτικό και χαίρομαι που ήταν γενικά αποδεκτό από όλο το κοινό, γιατί δείχνει πόσο καλή παράσταση ήταν. Αυτή η παράσταση έχει κάτι τόσο νεανικό, μία τέτοια ματιά, που νιώθω ότι έχουμε ανάγκη μέσα σε μία περίοδο κρίσης να δούμε ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στο θέατρο, τον παραλογισμό και τον ρεαλισμό της αλήθειας.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΛΥΚΟΣ: Εγώ ήθελα να κάνω μία ολοκληρωμένη πρόταση και αυτό είναι μία πρόταση.Έχω ένα θίασο με μέσο όρο ηλικίας 27 ετών δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό όπως και όλοι οι συντελεστές τις παράστασης. Είμαστε όλοι νέοι άνθρωποι που μαζί κάνουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση. Νομίζω κάτι πετύχαμε.

Με τα υπόλοιπα παιδιά γνωριζόμαστε από παλιά. είμαστε φίλοι. Τους γνωρίζω από την σχολή  και από προηγούμενες δουλειές, Έχω ξανά συνεργαστεί με όλους. Τους ξέρω  επαγγελματικά αλλά και προσωπικά και έχει ιδιαίτερη σημασία. Ήμασταν από την αρχή σε όλο αυτό.

Τα έργα τα οποία ανεβάζω και συγκεκριμένα το ¨πρεμιέρα εξ αμελείας” το βλέπω μέσα από μία δική μου οπτική και θέλω και οι άλλοι να το δουν μέσα από αυτό.Είναι για το νεανικό κοινό θεωρώ που είναι και το πιο δύσκολο στις μέρες μας. Γιατί δεν έχουν ούτε την οικονομική δυνατότητα ούτε επιλέγουν εύκολα το θέατρο. Συνεπώς είναι στόχος μου να τους τραβήξω στο θέατρο.

Είναι ένα έργο το οποίο έχει και βιωματικά στοιχεία μέσα. Είναι κάτι στην υπερβολή του από την πρώτη απόπειρα που έκανα να σκηνοθετήσω που ως άπειρος και άσημος σε ένα βαθμό τίποτα δεν μου πήγαινε καλά. Οπότε όλο αυτό το μεγέθυνα και το μετέφερα εδώ.. Τα βιωματικά είναι πολλά , από τα τεχνικά και υποκριτικά  λάθη μέχρι το κάθε τι που μπορεί να συμβεί σε μία παράσταση , στην υπερβολή τους .Συνεπώς το βιωματικό δεν είναι η υπόθεση αλλά οι συνθήκες.

θα ήθελα στο μέλλον να συνεργαστώ με μεγάλα ονόματα του θεάτρου, άλλα κατά την γνώμη μου πρέπει πρώτα να αρχίσω να αρχίσω από άτομα με τα οποία ξέρω να συνεννοηθώ και να διαχειριστώ πιο εύκολα και να μπαίνω σιγά σιγά στα βαθιά.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *