ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2018-2019

“ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ”

Η αγαπημένη ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την επιτυχημένη θεατρική παράσταση “Το Χελιδόνι” στην οποία πρωταγωνιστεί για δεύετρη συνεχόμενη χρονιά, την βία , την εγκληματικότητα, τη διαφορετικότητα, το θέατρο, την τέχνη και τα επόμενα της σχέδια

Δεύτερη επιτυχημένη χρονιά για το «Χελιδόνι» Μια παράσταση με πολύ συγκίνηση . Απεικονίζει ένα κομμάτι της εποχής μας;
Φυσικά. Καταπιάνεται με το θέμα “Τρομοκρατική Επίθεση” την μάστιγα της εποχής μας . Μας μιλάει για τα θύματατα και την άδικη απώλεια απο μια τέτοια επίθεση ,για το πόσο δύσκολο είναι να  διαχειρισθείς μια τέτοια απώλεια. Επίσης καταπιάνεται με  την διαφορετικότητα και το πόσο δύσκολο είναι να την αποδεχθεί κανείς.

Η βία και η εγκληματικότητα τα τελευταία χρόνια είναι ολο και πιο εντονη. Που νομίζεται οτι οφείλεται αυτή η έξαρση;
Στα οικονομικά και πολιτικά παχνίδια των λαών  οφείλεται αυτη η έξαρση.
Η μετακίνηση των λαών, εννοώ τα κύμματα των μεταναστών – που δεν εχουν στο ηλιο μοίρα, οι πόλεμοι που ξεκληρίζουν σπίτια και οικογένειες και τους αναγκάζουν να αναζητούν καινούργια πατρίδα. Σε μια Ευρώπη που παραπαίει! που καταργείται η μεσαία τάξη, που οι φτωχοί εγιναν φτωχότεροι, και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Που μόνο το χρήμα είναι το ζητούμενο.

Τρόποι αντιμεώπισης της υπάρχουν;
Ζούμε τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων χρόνων  και λύση δεν βλέπω. Αλλά η Ιστορία ανακυκλώνεται. Κάποτε……Φως βέβαια δεν φαίνεται…..η γενιά μου, φοβάμαι και η επόμενη δεν θα το δουν.

Στο εργο βασικό θέμα είναι η διαφορετικότητα και οι προσωπικές επιλογές του κάθε ανθρώπου.Πως πιστεύετε οτι πρέπει να το διαχειρίζεται ο καθένας;
Τις περισσότερες φορές βλέπουμε τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους δικούς μας ανθρώπους και δη τα παιδιά μας οπως εμείς θέλουμε. Συχνά καταστρέφονται ζωές ετσι. Πρέπει να αποδεχόμαστε τον άλλον οπως είναι, να προσπαθούμε να καταλάβουμε κι οχι να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε.  Κι αυτό υπάρχει τόσο ωραία στο Χελιδόνι.

Είναι ενα τρόπος ευαισθητοποίησης αυτή η παράσταση;
Είναι ενα εργο, μια παράσταση που αγγίζει και προβληματίζει. Ερχονται συγκινημένοι στο καμαρίνι ανδρες και γυναίκες, νέοι και νέες, κάποιοι περσινοί θεατές ξαναηρθαν. 

Picture

Ποιός ο ρόλος του θεάτρου και της τέχνης στα καθημερινά προβλήματα;
Ο ρόλος του θεάτρου και της τέχνης, της μουσικής, της ζωγραφικής, της λογοτεχνίας είναι ψυχαγωγικός με ολη την σημασία της λέξης, εκπαιδεύει την ψυχή μας, βάζει ερωτήματα, ανιχνεύει το μυαλό και τα συναισθήματα μας.

“Το Χελιδόνι” είναι ο τίτλος του εργου. Τι συμβολίζει;
Είναι το τραγούδι, το νανούρισμα που η Αμέλια τραγουδούσε μαζι με τον γιο της οταν ηταν μικρός. Και που ο μικρός τραγουδούσε στον φίλο του οταν μεγάλωσε. Στο εργο πυροδοτεί αυτούς τους δυο διαφορετικούς κόσμους για να τους συμφιλιώσει στο τέλος. Συμβολίζει την αποδοχή και την αγάπη.

Πιστεύετε σε ενα καλύτερο αυριο;
Θέλω να πιστεύω.

Το Θέατρο είναι πρωταρχικός στόχος στην δουλειά σας;
Πάντα. Εχω παίξει στην τηλεόραση και στο κινηματογράφο, που αγαπώ ιδιαίτερα, αλλά το θέατρο προηγείται πάντα, είναι η μεγάλη μου αγάπη

Υπάρχουν σχέδια για το αμεσο μέλλον;

Ηδη κάνω πρόβες για μια παράσταση πάνω στο μυθηστόρημα του Εμιλ Ζολά  Την Τερέζ Ρακέν.  Με την Μαρία Κίτσου, Κώστα Βασαρδάνη και Θανάση Πατριαρχέα. Σκηνοθεσία Λιλλύ Μελεμέ. Και την άνοιξη θα παίξω στην καινούργια ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *