ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2017-2018

“ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

Η αγαπημένη, σπουδαία και καταξιωμένη ηθοποιός αλλά και μοναδική προσωπικότητα του κινηματογράφου και του θεάτρου Νόρα Βαλσάμη μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για το ξεκίνημα της καριέρας της , τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και το σήμερα. 

Όταν ήρθατε στην Ελλάδα από την Αίγυπτο είχατε ως στόχο την υποκριτική;
Όχι, ήθελα να ασχοληθώ με το χορό. Ήμουν στη σχολή της σπουδαίας χορογράφου Αγάπης Ευαγγελίδου, η οποία χορογράφησε πολλές παραστάσεις του εθνικού θεάτρου. Όταν μια μέρα μας πήγε με τη κόρη της, τη Μυρτώ στο Λυκαβηττό στη παράσταση  «Εκκλησιάζουσες»  την οποία σκηνοθετούσε ο Νίκος Βολονάκης και μας έβαλε  στον χορό,  όπου κάναμε ένα ντουέτο οι δυο μας. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Στη συνέχεια πήγα στη σχολή του Θεοδοσιάδη και έπειτα με ζήτησαν από του Φίνου για να  κάνω  ένα δοκιμαστικό σε ένα τραγούδι στην ταινία «Τζένη – Τζένη» το οποίο μπήκε και στην ταινία. Έτσι ήρθε και ο κινηματογράφος.
 
Υπήρξε στιγμή που να μετανιώσατε για την επιλογή σας να ασχοληθείτε με το θέατρο και τον κινηματογράφο;
Προς θεού, όχι. Ίσα ίσα μεγάλωσε η ψυχή μου. Έκανα το ωραιότερο επάγγελμα του κόσμου.
 
Έπειτα από πολλές και επιτυχημένες ταινίες , αποφασίσατε να αποσυρθείτε από τον κινηματογράφο και στραφήκατε αποκλειστικά στο θέατρο. Τι σας ώθησε σε αυτή σας την επιλογή;
Η τελευταία ταινία στην οποία έπαιξα ήταν « Οι βάσεις και η Βασούλα». Μετά το θάνατο του Φίνου έκλεισε η εταιρεία και δεν θέλησα να ασχοληθώ ξανά με τον κινηματογράφο. Ο κινηματογράφος άλλαξε,  δεν ήταν πια αυτός που ήξερα. Είναι πλέον άλλου είδους, κουλτουριάρικος.
 
Τι είχαν οι ελληνικές ταινίες εκείνης της εποχής κατά τη γνώμη σας που τις κάνει μέχρι σήμερα τόσο διαχρονικές ;
Αυτό ο θεός το ξέρει. Εγώ να πω την αλήθεια  δεν τις βλέπω γιατί δεν θέλω να βλέπω τον εαυτό μου. ( γέλια )

Τις νέες σειρές στην τηλεόραση τις παρακολουθείτε;
Όχι δεν παρακολουθώ, αλλά από τα ζάπινγκ που κάνω όταν ξαπλώνω το βράδυ βλέπω κάποια τρέιλερ αλλά δεν γνωρίζω τους ηθοποιούς.
 
Τελευταία εμφάνιση σας στο θέατρο ήταν το 2006 στην παράσταση « Ο βιολιστής στη στέγη». Η απουσία σας από το θέατρο τα τελευταία χρόνια είναι επιλογή σας;
Υπήρξαν προτάσεις, αλλά τα έργα τα οποία μου έδιναν δε μου ταίριαζαν. Διάβαζα το σενάριο και δεν το καταλάβαινα. Έπαιξα πολλούς και σπουδαίους ρόλους. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με υπέροχους και μεγάλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.
 
Είστε από τις ηθοποιούς τις οποίους ερμηνεύσατε σημαντικούς ρόλους του αρχαίου ελληνικού θεάτρου. Πως βλέπετε τα νέα ανεβάσματα και τις νέες εκδοχές αυτών; 
Δεν έχω δει τίποτα, απλώς ακούω. Αλλά μπορεί να έχουν κάποια ποιότητα αλλιώτικη, κάποια γνώμη διαφορετική. Δεν έχω δει κάποια ανασκευή, οπότε δεν έχω άποψη.
 
Στο θέατρο πηγαίνετε να παρακολουθήσετε παραστάσεις;
Θα πάω σε παράσταση όπου θα μου αρέσει πολύ το έργο. Θα επιλέξω την παράσταση που  με καλούν. Γενικότερα όμως δεν πάω στο θέατρο.
 
Θα επιστρέφατε στο θεατρικό σανίδι;
Παίζοντας οποιονδήποτε ρόλο όχι. Θα έπαιζα έναν ρόλο πολύ καλό ενός μεγάλου συγγραφέα που θα μπορούσα να τον αντιμετωπίσω. 

Πηγή 1ης φωτογραφίας : ​https://m.owntitle.com/actor/nora-valsami-1260008.html

Πηγή 2ης φωτογραφίας:http://tempo24.news/eidisi/145750/deite-pos-einai-simera-i-nora-valsami-foto

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *