ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2014-2015

“Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ ΧΙΟΥΜΟΡ”

Ο επιτυχημένος κωμικός ηθοποιός Γιώργος Μακρής μίλησε αποκλειστικά στην Άννα Χατζή και το Athens Art Theater για τη νεαρή του ηλικία, το θέατρο, την συγγραφή, την τηλεόραση , την παράσταση του “Νοικοκυρές FB” και τα επόμενα σχέδια του.

Πότε άρχισε να σε ενδιαφέρει η υποκριτική;
Από μικρό παιδί ήξερα ότι θα γίνω ηθοποιός ,το ήθελα το ονειρευόμουν και το πραγματοποίησα.

Ήσουν παιδί με έντονη φαντασία;
Ναι, ήμουν παιδί με φαντασία , τρέλα ,άτακτο ,με ομαδικότητα και πολύ κοινωνικός. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Γερμανία . Η αλήθεια είναι ότι εκεί τα πράγματα ήταν αλλιώς. Υπήρχε ο σεβασμός απέναντι στους γονείς μου καθώς και ένας παραπάνω φόβος κυρίως στον πατέρα μου.

Παρακολουθούσες θεατρικές παραστάσεις στη νεαρή σου ηλικία;
Παρακολουθούσα από παιδί παραστάσεις και μάλιστα πολλές . Πάντα έβλεπα πάνω από τρείς φορές κάθε παράσταση που μου άρεσε πολύ.

Το χιούμορ είναι στοιχείο του χαρακτήρα σου;
Γεννήθηκα με χαμόγελο , χιούμορ και μεγάλωσα με αυτό. Πιστεύω ότι ο Χαρακτήρας μου είναι η λέξη χιούμορ και στην σκηνή διογκώνετε.

Έχεις παίξει σε πολλές δημοφιλής τηλεοπτικές σειρές. Σε έχει βοηθήσει η τηλεόραση;
Έχω παίξει σε αρκετές αλλά δεν έχω ζήσει από την τηλεόραση . Έχω κάνει χιλιάδες δουλειές στην ζωή μου. Με την τηλεόραση ασχολήθηκα χρόνια αλλά στην πορεία οι σχέσεις μας αποκοβόντουσαν. Τα τηλέφωνα σταμάτησαν να χτυπάνε για τηλεοπτικές συνεργασίες.

Η τηλεόραση σου λείπει;
Αρκετά. Την αγαπούσα και θα την αγαπώ. Δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μου πλέον εξαρτάσαι από τις επιλογές άλλων. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να προκύψει μία καλή και εποικοδομητική συνεργασία . Σε καλές δουλειές και συνεργασίες δεν λέω όχι.

Είσαι από τους ηθοποιούς που γράφουν, σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν. Αυτές οι δεξιότητες είναι έμφυτες;
Πιστεύω πως ναι. Μου αρέσει να Δουλεύω , να αγωνίζομαι ακόμα και χωρίς βοήθεια. Κάνω παραγωγές , έχω δανειστεί πολλές φορές για να τα φέρω εις πέρας και παλεύω, δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό για να χαμογελάει ο κόσμος. Ειδικά αυτές τις μέρες που το γέλιο σπανίζει.

Σε βλέπουμε συνήθως σε κωμικούς ρόλους. Προτιμάς την κωμωδία ή απλά προκύπτει από τις καθημερινές συγκυρίες;
Αγαπώ την κωμωδία. Για μένα η κωμωδία είναι πολύ πιο δύσκολη από όλα τα άλλα. Πιστεύω ότι το δράμα και η τραγωδία είναι πλέον πιο εύκολη υπόθεση για έναν ηθοποιό, διότι κατά την γνώμη μου δεν διδάσκονται με τον σεβασμό που τους αρμόζει στην Ελλάδα. Προσωπικά ήθελα πάντα να κάνω τον κόσμο να γελάει και πλέον καλώς ή κακώς ένας κωμικός ηθοποιός έχει μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα σήμερα.

Ποια είναι η προϋπόθεση για να συνεργαστείς με κάποιον;
Στις αρχές ξεκινούσα την συνεργασία με συναίσθημα και ανθρωπιά. Δυστυχώς επειδή έχω πληγεί από συνεργασίες του παρελθόντος , την δουλειά μου την κάνω πια ψυχρά. Προσπαθώ να δουλεύω με ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και σέβονται τους συναδέλφους και τον κόσμο που έρχεται να μας παρακολουθήσει. Όσο δύσκολο και να είναι αυτό , το προσπαθώ στο μέγιστο.

Η οικονομική κρίση κατά πόσο σε έχει επηρεάσει;
Όπως όλο τον κόσμο. Τα πράγματα είναι δύσκολα , Παρόλα αυτά κάνω ό,τι μπορώ για να ζήσω με αξιοπρέπεια εγώ και η οικογένεια μου.

Η φετινή παράσταση σου «Νοικοκυρές FB» σε τι εστιάζει περισσότερο;
Ένα γαϊτανάκι ανθρώπων των οποίων μπλέκουν οι πραγματικές και ηλεκτρονικές ζωές, με τραγελαφικά αποτελέσματα. Εκπλήξεις, παρεξηγήσεις, ανατροπές, έρωτες, ζήλιες και μπερδέματα, με συνδετικό κρίκο το facebook.

Πώς επηρεάζει η κοινωνική δικτύωση την συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων; Ένα πρωτότυπο κείμενο, με σπιρτόζικους διαλόγους, γρήγορες ατάκες, εύρυθμη σκηνοθεσία, ερμηνείες γεμάτες μπρίο και πλούσια μουσική, φωτιστική και χρωματική επένδυση. Μία κωμωδία με πηγαίο και αβίαστο χιούμορ, που από κάτω όμως κρύβει και ένα συγκινητικό μήνυμα ανθρωπιάς που μας αφορά όλους σήμερα, την εποχή που η διαδικτυακή επικοινωνία έχει αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή.

Με την παράσταση «Νοικοκυρές FB» περιοδεύεις σε όλη την Ελλάδα. Τι σε ώθησε να ταξιδέψεις για πρώτη φορά στην επαρχία;
Πάντα ήταν στο μυαλό μου η περιοδεία. Φέτος άπλα το αποφάσισα και το υλοποίησα. Χρειάζεται να δίνουμε χαρά και χαμόγελα στους ανθρώπους της επαρχίας που ζουν μακριά από το θέατρο.

Υπάρχουν αλλαγές στο καστ της παράστασης από τον χειμώνα . Οι νέοι ηθοποιοί που επέλεξες ανταποκρίνονται το ίδιο καλά στις απαιτήσεις σου;
Ανταποκρίνονται πολύ καλά και κάποιοι πολύ καλύτερα.

Τι θα έλεγες στον κόσμο για να έρθει να δει την παράσταση;
Είναι μία επίκαιρη κωμωδία η οποία αναφέρεται στη καθημερινότητα του έλληνα πολίτη. Δουλέψαμε σκληρά με μεράκι και πολλή αγάπη και αξίζει να την δει ο κόσμος. Είναι 2,5 ώρες γεμάτες γέλιο και πιστεύω ότι ο κόσμο θα περάσει καλά και θα το ευχαριστηθεί. Στην Ρόδο θα παίξουμε δύο μέρες 6 και 7 Σεπτεμβρίου στο Κινηματοθέατρο Ρόδου. Να τονίσουμε επίσης ότι μέρος των εσόδων θα δοθεί στον Σύλλογο Ατόμων Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δωδεκανήσου. Αξίζει λοιπόν να το δει ο κόσμος να έρθει για να γελάσει και παράλληλα να συμβάλει σε αυτό τον ιδιαίτερο σκοπό, προσφέροντας λίγο χαμόγελο.

Για τον χειμώνα τι ετοιμάζεις;
Αν όλα πάνε καλά σκέφτομαι να ανεβάσω μία εξίσου σουρεαλιστική κωμωδία με το όνομα ‘’ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΪ – ΜΠΛΕ’’

Ημερομηνία 1ης δημοσίευσης άρθρου: 03.09.2015

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *