ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2017-2018

“ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΧΩ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ”

Ο ηθοποιός Νίκος Γιάννακας μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την παράσταση “Απόψε αυτοσχεδιάζουμε” στην οποία πρωταγωνιστεί στο θέατρο ” Studio Κυψέλης“, τη συνεργασία του με τον Γιώργο Λιβανό, την μέχρι τώρα πορεία του στο χώρο της υποκριτικής, τις συνεργασίες του και τις εμπειρίες του με σπουδαία ονόματα στο χώρο του θεάτρου, την τηλεόραση και τα επόμενα του σχέδια.

«Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» η παράσταση στην οποία πρωταγωνιστείτε. Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο;
Ένας θίασος ετοιμάζει μια παράσταση στηριγμένη σε ένα διήγημα του Λουίτζι Πιραντέλο και δίνει την δυνατότητα στο θεατή να παρακολουθήσει τις ζωές των ηρώων του ηθοποιού- ανθρώπου και του ρόλου που υποδύεται σε ένα παιχνίδι γλυκό, πικρό -και άγριο κάποιες φορές- όπως είναι και η ίδια η ζωή.

Πως ξεκίνησε η συνεργασία σας με τον κ. Λιβανό;
Με τον Γιώργο γνωριζόμαστε χρόνια. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που δουλεύουμε μαζί και πρέπει να πω ότι είναι ένα γενναιόδωρο παιδί που δουλεύει πολύ σκληρά για αυτό που αγαπά, με πάθος και όραμα, ταλέντο, γνώση και αισθητική… Ξέρει από την αρχή τι θέλει να δώσει σε μια παράσταση, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας !!! 

Ποιος κατά τη γνώμη σας ο στόχος μιας τέτοιας παράστασης όπως της δικής σας;
Νομίζω ότι ο στόχος της παράστασής μας είναι ότι το θέατρο είναι ζωντανός οργανισμός που δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται. Δεν πρόκειται να αντικατασταθεί από τίποτα άλλο και λυτρώνει με την ύπαρξη του τους ανθρώπους- ηθοποιούς και θεατές.

Ο αυτοσχεδιασμός θεωρείται ταλέντο ή μία τεχνική για έναν ηθοποιό;
Πιστεύω ότι είναι ένας συνδυασμός ταλέντου και τεχνικής που το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο.

Από πολύ νέος βρίσκεστε στο θεατρικό σανίδι και μάλιστα δίπλα σε σπουδαία πρόσωπα του θεάτρου. Τι αποκομίσατε από αυτές τις εμπειρίες;
Γνώρισα και δούλεψα με πολύ σημαντικούς ανθρώπους με πίστη και τεράστια αγάπη στο θέατρο. Η αφοσίωσή τους και η συνέπειά τους στο στόχο τους αποτελεί μεγάλο δίδαγμα για μένα.

Υπάρχουν συνεργασίες που να έχετε ξεχωρίσει μέχρι τώρα;
Η Αλίκη με τον Παπαμιχαήλ που ήταν και η πρώτη εμφάνισή μου στο θέατρο σε τρυφερή ηλικία και βέβαια ο Μυράτ και η Ζουμπουλάκη που κάθισα 4 χρόνια στο θίασό τους. Τον Μυράτ είχα την τύχη να τον ηχώ και δάσκαλο στη δραματική σχολή, πρέπει όμως να πω ότι από κάθε συνεργασία, έχω κρατήσει καλά πράγματα.

Η τηλεόραση σας λείπει;
Ναι, μου λείπει.  Είναι η επικοινωνία με το πλατύ κοινό που έχει ανάγκη κάθε καλλιτέχνης.

Είστε επιλεκτικός στη δουλειά και στους ρόλους τους οποίους θα ερμηνεύσετε;
Προσπαθώ να κάνω τις επιλογές μου, βέβαια είναι και ένα επάγγελμα βιοποριστικό αλλά πάντα θυμάμαι την συμβουλή του Άγγελου Τερζάκη, καθηγητή μου στην δραματική σχολή: « Μην εκπορνευτείτε ποτέ σ’ αυτή τη  δουλειά με γνώμονα τα χρήματα». 

Υπάρχει κάτι που δεν έχετε κάνει μέχρι σήμερα και θα θέλατε να το κάνετε;
Τα όνειρά  μου ήταν και είναι πολύ μεγάλα και η ζωή πολύ μικρή για να προλάβεις να τα πραγματώσεις όλα… Είμαι σίγουρος ότι, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτό μου, θα ονειρεύομαι και θα κάνω σχέδια. Δεν μπορώ αλλιώς…

Επόμενα σχέδια υπάρχουν;
​Υπάρχουν αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι ανακοινώσιμα !!! Άλλωστε βιώνουμε μια εποχή ρευστή… 

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *