ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2019-2020

“Η φαντασία παίζει καθοριστικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων”

Ο ηθοποιός Χάρης Γρηγορόπουλος μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για τη θεατρική παράσταση “Αλίκη” της Δήμητρας Στάϊκου στην οποία πρωταγωνιστεί στο θέατρο “Άλμα“, την περίοδο της εφηβείας και την διαχείριση της από τους γονείς, την τηλεοπτική σειρά “Έλα στη θέση μου” η οποία προβάλλεται για 4η συνεχόμενη σεζόν με μεγάλη επιτυχία , το remake του “Καφέ της χαράς” μετά από 16 χρόνια, τον αγαπημένο σε όλους ρόλο του “Τρελαντώνη” και τις νέες τηλεοπτικές παραγωγές.

Ετοιμάζετε μία θεατρική παράσταση «την Αλίκη» η οποία θα ανέβει στις αρχές του ερχόμενου μήνα στο θέατρο Άλμα. Πείτε μας αρχικά τι πραγματεύεται η παράσταση;

Η Αλίκη της Δήμητρας Στάϊκου, πραγματεύεται την δύσκολη ηλικία της εφηβείας. Η ηλικία της συγγραφέως δεν απέχει και πολλά χρόνια απ αυτή. Οπότε μιλάμε για ένα πραγματικά φρέσκο έργο.

Ποιος ο δικός σας ρόλος;

Ο δικός μου ρόλος στην παράσταση είναι ο ρόλος του ψυχολόγου. Ένας κομβικός ρόλος στην εξέλιξη του έργου και στην πορεία εξέλιξης της Αλίκης.

Πως συνδέεται η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων με την Αλίκη της παράσταση σας;

Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων του Λούις Κάρολ, είναι η αφετηρία της έμπνευσης της δικής μας Αλίκης . Υπάρχουν αντιστοιχίες, αλλά πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό έργο.

Ποια η επιρροή της φαντασίας στα σχέδια της πραγματικότητας ;

Πιστεύω πως η φαντασία παίζει καθοριστικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων. Μπολιάζει την πραγματικότητα, σε όλες τις εκφάνσεις της. Στους καλλιτέχνες είναι πρώτη ύλη. Αλλά και σε όλους τους ανθρώπους, θεωρώ ότι είναι βασικό συστατικό της ύπαρξης.

Η περίοδος της εφηβείας είναι μία δύσκολη περίοδος για τη διάπλαση του χαρακτήρα ενός εφήβου. Πως πρέπει να διαχειρίζεται αυτή κατάσταση από τους γονείς;

Η εφηβεία είναι όντως μια πολύ δύσκολη περίοδος, διότι στην πραγματικότητα είναι μια μετάβαση από την παιδική ηλικία προς την ωριμότητα. Το σώμα αλλάζει, αφυπνίζεται σεξουαλικά, οι ορμόνες τρελαίνονται, ο έφηβος συνήθως νιώθει αθάνατος, ανίκητος επαναστάτης. Ο γονέας έχει την υποχρέωση να αφουγκράζεται το παιδί του, να βρίσκεται διαρκώς κοντά του και να προσφέρει αγάπη, φροντίδα κατανόηση και συγχώρεση . Εγώ αυτό έκανα στα δικά μου παιδιά, στα οποία η εφηβεία εκφράστηκε με διαφορετικό τρόπο, στο καθένα.

Τηλεοπτικά σας βλέπουμε για 4η συνεχόμενη χρονιά στην τηλεοπτική σειρά «Έλα στη θέση μου». Περιμένατε τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο;

Το έλα στη θέση μου συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η σειρά έχει αποκτήσει θεατές που την αγαπούν πολύ και την παρακολουθούν φανατικά καθημερινά. Περίμενα ότι θα υπήρχε ανταπόκριση, ίσως όχι τόσο μεγάλη.

Τι πιστεύετε ότι έχει η σειρά και κέρδισε την αγάπη του κόσμου;

Πιστεύω πολύ στην χημεία των ηθοποιών. Ζωντάνεψαν κάποιοι χαρακτήρες που έκαναν το κοινό να ταυτιστεί μαζί τους. Είναι μια ευχάριστη, κωμική, καθημερινή σειρά, διαφορετική απ αυτές που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Υπάρχουν βλέψεις και για 5η σεζόν;

Βέβαια υπάρχουν βλέψεις και για 5η σεζόν, αφού η σειρά είναι πρώτη στο κανάλι που προβάλλεται .

Σας είδαμε και στο remake  του «Καφέ της χαράς» Μία σειρά που ο κόσμος αγκάλιασε και αγκαλιάζει μέχρι σήμερα και μέσα από τις επαναλήψεις. Φοβηθήκατε πως η επιστροφή αυτή μπορεί να μην είχε την αναμενόμενη επιτυχία;

Το καφέ της χαράς είναι μια τεράστια επιτυχία και τότε (πριν 16 χρόνια ) και τώρα. Όποιους φόβους και να είχα σχετικά με την επιτυχία του remake, διαλύθηκαν την στιγμή που διάβασα τα σενάρια. Εν αρχή ην ο λόγος, και το καφέ διαθέτει γερά μολύβια.

Θα σας δούμε ως Τρελαντώνη στα επόμενα επεισόδιά;

Ο Τρελαντώνης έχει φύγει από το Κωλοκοτρονίτσι. Τον πήρε η Χαρά μαζί της στην Αθήνα. Το μέλλον του είναι άμεσα συνδεδεμένο με την Χαρά.

Βλέποντας όλες αυτές τις νέες τηλεοπτικές παραγωγές  και την ανταπόκριση του κόσμου πιστεύετε στην άνθιση νέων καλών τηλεοπτικών προγραμμάτων από δω κι έπειτα;

Πάντα είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Πάντα πιστεύω ότι τα πράγματα θα γίνονται καλύτερα σε όλους τους τομείς. Όπως λένε και οι Beatles: its getting better all the time….

Σχέδια για το άμεσο μέλλον υπάρχουν;

Δεν κάνω σχέδια για το μέλλον.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *