ΝΕΑ

Κι εγώ κάνω YOGA

Το βιβλίο που θα μυήσει στην φιλοσοφία του ζεν μικρούς και μεγάλους μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πρώτη Ύλη

Δεν πρόκειται για ένα ακόμη εγχειρίδιο ασκήσεων, ούτε για ένα κλασικό παραμύθι. Το βιβλίο «Κι εγώ κάνω YOGA: 10 “Στιγμές” για Όλη την Οικογένεια» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πρώτη Ύλη είναι πολλά παραπάνω, μα πάνω απ’ όλα πηγή έμπνευσης για μικρούς και μεγάλους. Όλοι μπορούν να βρουν κάτι συναρπαστικό και χρήσιμο, ανατρέχοντας στις σελίδες του.

Μέσα από τα εξαιρετικά σκίτσα της Sara Mateos και την ιστορία της μικρής Βέρας τα παιδιά θα μάθουν τα πάντα για τη γιόγκα: Πώς αυτή η πανάρχαια πρακτική μας χαλαρώνει, με ποιο τρόπο γίνεται το εργαλείο για να φιλιώσουν με τα αδερφάκια τους, πώς μας προετοιμάζει για τις προκλήσεις της καθημερινότητας, μας διασκεδάζει και ταυτόχρονα γίνεται η αφορμή να περνούν ποιοτικό χρόνο με τους γονείς τους.

Την ίδια στιγμή, μέσα από τα λόγια της μαμάς Μπλάνκα, οι γονείς θα βρουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, όπως γιατί η αναπνοή είναι τόσο σημαντική για τα παιδιά, τι περιλαμβάνει η σωστή προετοιμασία και γιατί η οικογενειακή εξάσκηση μπορεί ν’ αποδειχθεί ιδιαίτερα ευεργετική για όλους, μια ακόμη εποικοδομητική εμπειρία χαράς με οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία μικρών και μεγάλων.

Το καλύτερο: Στο τέλος του βιβλίου ο αναγνώστης θα βρει βήμα-βήμα πώς να εκτελέσει τις πιο γνωστές ασάνες (ασκήσεις) της γιόγκα, όπως η κόμπρα, το βουνό, ο πολεμιστής αλλά και τις πιο λυτρωτικές αναπνοές, όπως αυτή του αστεριού.

Κι εγώ κάνω YOGA
10 Στιγμές Γιόγκα για Όλη την Οικογένεια

Συγγραφέας: Delia Hernández
Εικονογράφηση: Sara Mateos
Μετάφραση: Χριστίνα-Κατερίνα Μανωλάκου,yoga instructor
Εκδόσεις: Πρώτη Ύλη
Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2019
Σελίδες: 40
Λιανική τιμή: 9 ευρώ
ISBN: 9 786 188 420212
Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις «Πρώτη Ύλη», τηλ.: 210 6252159, e mail: info@pibooks.gr

Λίγα λόγια…
… για τη συγγραφέα
Η DELIA HERNÁNDEZ είναι επαγγελματίας στον χώρο του μάρκετινγκ και παθιασμένη με τη γιόγκα. Η διαδρομή της για την κατάρτισή της και την εκμάθηση της πανάρχαιας αυτής πρακτικής, μαζί με τη δουλειά της πάνω στη γιόγκα για όλη την οικογένεια, ήταν τόσο ευεργετική που αποφάσισε να ιδρύσει το Hippy Kids Yoga, και αργότερα να δημιουργήσει το la Caja Mágica de la Calma. Και τα δυο στοχεύουν στη διδασκαλία και προσέγγιση της γιόγκα, στην απόκτηση συνειδητότητας από τα παιδιά, ενώ απευθύνονται σε όλη την οικογένεια. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ίδια στο www.hippykidsyoga.com

… για την εικονογράφο
Η SARA MATEOS είναι ελεύθερη επαγγελματίας από τότε που τελείωσε τις σπουδές της στην τέχνη και το design στην ESDIP Art School. Με έδρα της την Μαδρίτη, εικονογραφεί και σχεδιάζει βιβλία για παιδιά και νέους, εκπαιδευτικά σημειωματάρια και διαφημιστικά. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ίδια στην ιστοσελίδα της: www.saramateos.com

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *