ΔΙΑΦΟΡΑΝΕΑ

Η 38η απονομή των Κορφιάτικων Βραβείων έρχεται στο ALHAMBRA στις 29 Οκτωβρίου

Η οργανωτική επιτροπή της 38ης απονομής των Κορφιάτικων θεατρικών βραβείων 2018-2019 και μετά από την έγκριση του Προέδρου και ιδρυτού της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, κύριου Δημήτρη Μουζακίτη, δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα των τιμητικών και ειδικών επάθλων για το 2018-2019.Από φέτος θα πραγματοποιείται ξεχωριστή βραδιά  με το Τιμητικό και τα ειδικά έπαθλα. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Οκτωβρίου  2019 και ώρα 20.00, στο Alhambra Art Theatre  στην Αθήνα.   

ΤΙΜΗΤΙΚΟ.ΒΡΑΒΕΙΟ                                                                                                    

«Ελένη Παπαδάκη» – Στον ηθοποιό Γιάννη Βογιατζή για την του προσφορά του στο θέατρο και στον πολιτισμό.

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

«Νίκος Κούρκουλος» – Στον ηθοποιό Δάνη Κατρανίδη, για την ερμηνεία του στο έργο  «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» για το ρολό του ως Ηρακλή Πουαρό.                          

«Αλέξης Μινωτής» – Στον σκηνοθέτη, Σταμάτη Φασουλή για την σκηνοθεσία του έργου «Οι Μάγισσες της Σμύρνης».

«Κατίνα Παξινού» – Στην ηθοποιό, Τζούλι Τσόλκα για την ερμηνεία της στο έργο «Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ».

«Μαρία Αλκαίου» – Στην ηθοποιό, Πέγκυ Σταθακοπούλου για την ερμηνεία της στο έργο «Ο Ήχος του όπλου».         

 – «Άννα Καλουτά» – Στην ηθοποιό, Ελένη Ουζουνίδου για την ερμηνεία της στο έργο  «Η Ψιλικατζού».

– «Κέρκυρα- San Giacomo» – Στην σκηνοθέτη, Ελένη  Σκότη δημιουργό του θεάτρου «Επί Κολωνώ» για την προσφορά της στο θέατρο και στον Πολιτισμό.

– «Μάνος Κατράκης» – Στον ηθοποιό, Άγγελο Αντωνόπουλο για την ερμηνεία του στο έργο «Ο Μαρξ στο Σόχο».       

«Κέρκυρα»  –  Στην σκηνοθέτη Ελένη Σκότη δημιουργό του θεάτρου  «Επί Κολωνώ» για  την προσφορά της στο θέατρο και στον Πολιτισμό.

«Ζωή Λάσκαρη» – Στην ηθοποιό Μαριάννα Τουμασάτου

«Καλλιτέχνης της Χρονιάς» Στον ηθοποιό Παύλο Χαϊκάλη.

«Νικόλαος Μάντζαρος» Στον χορογράφο Πέτρο Γάλλια  για την σκηνοθεσία  τον έργων που ανέβηκαν στο Δημοτικό θέατρα Κέρκυρας, οι οπερέτες «Ο Βαπτιστικός»  και “Οι Απάχηδες των Αθηνών”.

Τέλος, τα ειδικά έπαθλα «Μίμης Πλέσσας», «Σοφία Βέμπο», θα ανακοινωθούν την ημέρα της Απονομή. 

Η τελετή τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Αττικής, Της ένωσης συνταχτών ευρωπαϊκού τύπου (ESE), την Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά και του Σύλλογου  Ελλήνων Ολυμπιονικών.                                                       

Την φετινή απονομή θα σκηνοθετήσει η βραβευμένη ηθοποιός Λίζυ Ξανθοπούλoυ τα κείμενα η συγγραφέας  Τζωρτζίνα Τζήλιου,τα σκηνικά και την οργάνωση η Άνθη Πετρουλάκη, τα μουσικά σήματα ο Νίκος Λαβράνος και ο Γιάννης Δήμητρας σε στίχους Σώτια Τσώτου, χορογραφίες η Wendy Gibbins.                                                           

Τελετάρχης μετά από 26 χρόνια ξανά στην απονομή η ηθοποιός Γωγώ Αντζωλετάκη και παρουσίαση τον Διαγωνιζόμενων Βραβείων η Χάλκινη Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Ειρήνη Αϊδινή.  

Συμμετέχουν γνωστοί Τραγουδιστές στο 3ωρο show! 

Διοργάνωση! ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ Σε ιδέα του Δημήτρη Μουζακίτη  

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *