ΔΙΑΦΟΡΑΝΕΑ

Fun Palaces in Athens!

Κυριακή 6 Οκτωβρίου, 11 πμ – 11 μμ
Ελπίδος 13, Βικτώρια, Αθήνα

Το Victoria Square Project σε συνεργασία με το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν το πρώτο Fun Palace στην καρδιά της Αθήνας.

Ανταλλακτικά παζάρια, προβολές, γεύμα, παιχνίδια, χορός και μια έκθεση με φωτογραφίες και αφηγήσεις προσφύγων από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων Curing the Limbo, απαρτίζουν το πρώτο Fun Palace που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, 11 πμ – 11 μμ, στον χώρο του Victoria Square Project, στην Πλατεία Βικτωρίας. Πρόκειται για μια γιορτή για όλη τη γειτονιά, με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή, με στόχο την προώθηση της δημιουργικότητας, της συνεργασίας και της διασκέδασης.

Το πρόγραμμα της ημέρας θα περιλαμβάνει:

 •  Ανταλλαγή βιβλίων (11 πμ – 6 μμ)
  Πώς θα σας φαινόταν να δίνατε το παλιό σας αναγνωστικό βιβλίο ή το ταξιδιωτικό βιβλίο των διακοπών σας σε έναν νέο φίλο;
  Ελάτε με βιβλία, κόμικς, dvd και cd σε καλή κατάσταση.
 • Ανταλλαγή ρούχων (2 μμ – 6 μμ )
  Ελάτε με παλιά ρούχα σε καλή κατάσταση και βρείτε νέους θησαυρούς για να ανανεώσετε το στυλ σας, ανταλλάσσοντάς τα με φίλους και γείτονες.
 • Κοινωνικό τραπέζι (1:30 μμ – 3:30 μμ)
  Ελάτε να μοιραστούμε γεύσεις και συνταγές!
  Θα φέρουμε όλοι από ένα πιάτο φαγητό από το σπίτι και θα γεμίσουμε το τραπέζι με αλμυρούς και γλυκούς πειρασμούς.
 • Διαδραστικό εργαστήριο (3:30 μμ – 5 μμ)
  Διαδραστικό εργαστήριο «διαλογισμού χορού» με την ομάδα χορού “J’irai danser sur vos murs-I will go dancing on your walls
 • Προβολή ταινίας «Μαύρη Γάτα, Άσπρος Γάτος» (7 μμ – 9 μμ)
  Κινηματογραφική προβολή της χιουμοριστικής ταινίας του Emir Kusturica. 
  * Η ταινία είναι κατάλληλη για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
 • Αφρικανικοί χοροί (9 μμ – 11 μμ)
  Θα χορέψουμε στους ρυθμούς αφρικανικής μουσικής με την ομάδα των Ubuntu!
 • Έκθεση Curing the Limbo  «Αθήνα, η νέα μου γειτονιά» (11 πμ – 10:30 μμ)
  Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το υπόγειο του VSP φιλοξενεί την έκθεση του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος ένταξης του δήμου Αθηναίων Curing the Limbo, που συστήνει τους συμμετέχοντες πρόσφυγες στις γειτονιές της Αθήνας, μέσα από δικές τους φωτογραφίες και αφηγήσεις γύρω από καίρια θέματα που τους απασχολούν.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Ώρες προσέλευσης: Τρίτη – Σάββατο 11:15 πμ – 7:00 μμ

Η δράση “Fun Palaces in Athens!” είναι μέρος του Fun Palaces 2019. Μια πανευρωπαϊκή δωρεάν εκστρατεία που φέρνει τον πολιτισμό στην καρδιά της κοινότητας, και την κοινότητα στην καρδιά του πολιτισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διεθνώς το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου 2019, ενώ στην Αθήνα θα λάβει χώρα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019.

Κάθε Fun Palace γιορτάζει τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κάθε γειτονιάς και  οργανώνεται από, για, και σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα. Από το 2014, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 1.367 Fun Palaces στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο από 32.800 κατοίκους, με συμμετοχή 450.000 ατόμων. Η φετινή διοργάνωση είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά δράσεων στο πλαίσιο των Fun Palaces.

Τα Fun Palaces περιλαμβάνουν δράσεις που συνδέουν τις τέχνες, την επιστήμη, την χειροτεχνία, την τεχνολογία, την πολιτιστική κληρονομιά και τις αθλητικές εκδηλώσεις. Σκοπός τους είναι να προωθήσουν τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και τη διασκέδαση, μέσω των οποίων δημιουργούνται γέφυρες επικοινωνίας και δεσμοί εντός της κοινότητας.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *