ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2019-2020

Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα στις περισσότερες περιπτώσεις της ζωής μας

Ο Νίκος Μέλλος μιλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την παράσταση «Ο Φτωχούλης του θεού» η οποία θα παιχτεί στις 6/10 στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, τον ρόλο του, την θεατρική προσέγγιση του έργου, την συμβολή του στην καθημερινότητα και τα επόμενα του σχέδια

Μετά την παράσταση «F*ckingMen» στο θέατρο «Vault» σε βλέπουμε στον «Φτωχούλη του θεού». Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Ο σκηνοθέτης μας ( Ηλίας Μαλανδρης ) έτυχε να έρθει να δει και το F*cking Men αλλά και «το Αμάρτημα της Μητρός μου» όπου ήμουν , και έτσι μου έκανε την πρόταση για τον «Φτωχουλη του Θεού».

Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση.

Η παράσταση είναι μια θεατρική διασκευή που στηρίζεται πάρα πολύ και στα τραγουδια και την μουσική που έχει γράψει ο Δημήτρης Παπαδημητριου. Στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη ακολουθούμε το ταξίδι του Φραγκίσκου στην αναζήτησή του για το Θεό . Ο οποίος παρατάει ανέσεις , φίλους , οικογένεια κ.α. Για να μπορέσει να έρθει κοντά στο Θεό.

Ποιος είναι ο ρόλος σου σε αυτή την παράσταση;

Έχω τον ρόλο του λεπρού που έρχεται σε επαφή με τον Φραγκίσκο και τον Φράτε Λεονε όταν χάνονται μέσα στην διάρκεια του ταξιδιού τους και καταλάθος βρίσκονται στην σπηλιά του . Ο ρόλος μου βοηθάει τον Φραγκίσκο να «αγκαλιάσει» ακόμα και την αρρώστια των ανθρώπων και να ανακαλύψει το μεγαλείο της ψυχής τους .

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Νίκου Καζαντζάκη. Έχεις διαβάσει έργα του στο παρελθόν;

Είχα την τύχη στην σχολή να ασχοληθούμε αρκετά με τον ίδιο και τα έργα του . Παρόλα αυτά δεν έχω ασχοληθεί όσο θα έπρεπε και σκοπεύω να το κάνω . Όμως η φράση του « μια αστραπή είναι η ζωή μας και όμως προλαβαίνουμε» είχε γράψει τόσο πολύ μέσα μου που σκεφτόμουν κάποτε να την γράψω και πρακτικά στο σώμα μου (τατουάζ)

Είναι εύκολη κατά τη γνώμη σου η προσέγγιση τους θεατρικά;

Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει εύκολη προσέγγιση ποσό μάλλον όταν έργο δεν είναι θεατρικό και καλείται ο σκηνοθέτης να το μετατρέψει .

Πως συνδέεται η παράσταση με την καθημερινότητα μας;

Η πίστη, η αγάπη και η ελπίδα  είναι κινητήριος δύναμη από τα αρχαία χρόνια , ότι μορφή και αν έχει και όπως και αν την μεταφράζει ο κάθε λαός .

Πόσο σημαντικό είναι να βλέπουμε τέτοιου είδους έργα στο θέατρο ;

Μέσα από το έργο ο Φραγκίσκος πολεμάει για την αγάπη , προσπαθεί να δείξει ότι μόνο μέσα από την αγάπη μπορεί να ανθίσει η ψυχή . Ζούμε σε μια εποχή που πιστεύω χάνεται η αγάπη ως προς τον άνθρωπο ως οντότητα , επικρατεί η έχθρα όποτε είναι αναγκαίο  έργα σαν αυτό να  ανεβαίνουν στο θέατρο .

Έχουν τον τρόπο να περάσουν μηνύματα στους θεατές για ένα καλύτερο αύριο;

Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα στις περισσότερες περιπτώσεις της ζωής μας, το θέμα είναι πιστεύω το ποσό επιτρέπουμε στο εαυτό μας να δεχθεί αυτά τα μηνύματα .

Θα σε δούμε σε κάποια άλλη παράσταση αυτή τη σεζόν;

Βρίσκομαι σε συζητήσεις για κάποιο έργο αλλά δεν είναι τίποτα σίγουρο ακόμα .

Η τηλεόραση βρίσκεται στα θέλω σου;

Θα ήθελα σίγουρα να ασχοληθώ και με την τηλεόραση,  πάντα ήθελα . Απλά πλέον το βλέπω κυρίως ως μέσο να βρίσκω σχετικά πιο εύκολα δουλειά στο θέατρο .

Άλλα σχέδια για το μέλλον;

Ο στόχος μου είναι καταφέρω να δουλέψω-ζήσω στο εξωτερικό για κάποια χρόνια .

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *