ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2018-2019

«Ο ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΣΠΑΣΕΙ ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ»​

Η αγαπημένη , καταξιωμένη και ταλαντούχα ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την ολοκλήρωση των παραστάσεων της  «Γρανάδας» , το νέο θεατρικό της Ρόλο στον «Αρίστο» τον οποίο θα σκηνοθετήσει ο γιος της Γιώργος Παπαγεωργίου, την τηλεόραση ,τους ρόλους που έχει ερμηνεύσει μέχρι σήμερα, τα ελληνικά σήριαλ, τα παιδιά και τους μαθητές της στη δραματική σχολή και τα επόμενα της σχέδια.

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις για τη θεατρική παράσταση «Γρανάδα» στο θέατρο του Νέου Κόσμου;
Οι παραστάσεις ολοκληρώθηκαν και το φινάλε ήταν την προηγούμενη Κυριακή.

Σας πετυχαίνουμε σε άλλες θεατρικές προετοιμασίες;
Ναι ξεκινάει κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα..  Θα παίξω στον «Αρίστο» τους  ρόλους  της μάννας του Αρίστου και της Σίλβας  που μέχρι τώρα επαιζε η Ελένη Ουζουνίδου και θα με σκηνοθετήσει ο γιος μου .Είναι μια καινούργια εμπειρία καθώς δεν είναι ένας ακόμα ρόλος για μένα  ούτε μια καινούργια συνεργασία .Θα  συναντηθούμε θεατρικά με τον  γιο μου.

Πως σας φαίνεται που ο γιος σας πλέον έχει χαράξει την δική του πορεία στο χώρο της υποκριτικής και πλέον θα είναι και ο σκηνοθέτης σας;
Περιμένω και αδημονώ να το ζήσουμε αυτό. Έχει ένα πρόσθετο ενδιαφέρον γιατί αλλάζουν και οι ρόλοι μας. Εγώ παλιά ήμουν η δασκάλα του Γιώργου στη δραματική σχολή του Εθνικού και τώρα θα ακούσω τις οδηγίες του και ως πειθαρχημένη ηθοποιός θα τις εφαρμόσω .Βέβαια  η παράσταση είναι δεδομένη, ο ρόλος έχει τα πλαίσια του. Οπότε θα κινηθούμε σε έναν συγκεκριμένο καμβά. Μετά ,τον Απρίλη ξεκινάω πρόβες για την  «Ορέστεια» που θα κάνουμε με το εθνικό θέατρο και θα παιχτεί στην Επίδαυρο στα πλαίσια του φεστιβάλ.

Είστε μία ηθοποιός που σας βλέπουμε σε δυναμικούς και να δραματικούς ρόλους. Είναι επιλογή σας αυτού του είδους ρόλοι;
Αυτό είναι αλήθεια. Όταν κάνω μία αναδρομή στο βιογραφικό των ρόλων μου , οι περισσότεροι έχουν αυτό το κοινό στοιχείο . Προφανώς κάτι συμβαίνει και δέχομαι ανάλογες προτάσεις από τους σκηνοθέτες. Κατά καιρούς όμως έχω παίξει και πιο ευάλωτους ρόλους, πιο ραγισμένους. Εμένα πάντως ,αυτό που πάντα με γοήτευε στο θέατρο είναι  οι άνθρωποι που προτάσσουν μία δυναμικότητα, κάτι συμπαγές , για να κρύψουν τις ρωγμές τους. Ενας  δυνατός άνθρωπος, αυτός ο οποίος φαίνεται συγκροτημένος, η αλήθεια είναι ότι  όταν σπάει θρυμματίζεται.  Αυτά τα πρόσωπα φαίνεται για κάποιον λόγο με ενδιαφέραν θεατρικά. Ειδικά η στιγμή της ρωγμής τους ήταν ιδιαίτερα προκλητική, ερμηνευτικά . Βέβαια με γοητεύουν και οι κωμικοί  ρόλοι  αλλά φαίνεται ότι δεν περνάει αυτό και  από την σκέψη των σκηνοθετών. Θα ηθελα πολύ να δοκιμάσω να παίξω σε κωμωδία τύπου  Αλμοδοβάρ για να μπορέσω να κάνω πράγματα  πιο σουρεαλιστικά πάνω στην σκηνή.

Οι ρόλοι που ερμηνεύετε είναι της επιλογής σας ή προκύπτουν από διάφορες συγκυρίες;
Οι ρόλοι είναι πάντα της επιλογής μου. Δέχομαι μία σειρά προτάσεων και επιλέγω τι θα κάνω. Συνήθως όμως οι ρόλοι αυτοί επικεντρώνονται σε αυτό το χαρακτηριστικό που αναφέραμε προηγουμένως.  Δεν προτείνω συνήθως εγώ ρόλους .  Αυτό είναι κάτι που το καταλογίζω στον εαυτό μου. Φαίνεται είναι μία νοοτροπία χρόνων που προφανώς δεν θα αλλάξει τώρα.

Picture

Έχετε πολλές και επιτυχημένες εμφανίσεις στην τηλεόραση. Πλέον πως βλέπετε τα σημερινά σήριαλ, τις νέες τηλεοπτικές σειρές; Νοσταλγείτε το παρελθόν και τις συνεργασίες σας;
Το νοσταλγώ αλλά σε μικρές δόσεις γιατί δε μου αρέσει να κάνω αναδρομές στο παρελθόν και να μιλάω για ιστορίες που έχουν συμβεί. Καμιά φορά όταν ακούω συζητήσεις για το πώς ήταν τα πράγματα παλαιότερα και τώρα δεν είναι , θα έλεγα ότι μάλλον πλήττω. Δεν μου αρέσει αυτή η αναπόληση τόσο πολύ. Πιάνω όμως κάποιες στιγμές τον εαυτό μου να σκέφτομαι τις εποχές της τηλεόρασης που κάναμε αυτά τα σπουδαία σήριαλ, με τα εξωτερικά γυρίσματα ,με ακριβές παραγωγές  όπως  ήταν κάποιες μεταφορές μυθιστορημάτων. Μου λείπει προσωπικά ο Κώστας Κουτσομύτης αλλά λείπει και στην ελληνική τηλεόραση η ποιότητα της δουλειάς του.   Χάρη στον επαγγελματισμό και το πάθος που υπήρχε τότε οι τηλεοπτικές  σειρές   φλερτάρανε με τον κινηματογράφο. Αλλά όπως είπαμε  και πρίν δεν   μου αρέσει ο εαυτός μου να γκρινιάζει και να αναπολεί. Πλέον νομίζω ότι στην τηλεόραση επικρατούν περισσότερο τα παιχνίδια, τα ριάλιτι, η μαγειρική, η μόδα. Άλλες τάσεις πιά. Κάθομαι και γω και τα χαζεύω. Αλλά έχει αλλάξει το τοπίο. Αυτό είναι ένα γεγονός.

Υπήρξατε καθηγήτρια σε δραματική σχολή;
Ναι ήμουν για 9 χρόνια στη δραματική σχολή του εθνικού  θεάτρου και συνεχίζω από το 2008 να είμαι στο πανεπιστήμιο στο τμήμα θεάτρου ως επίκουρος καθηγήτρια.

Πως σας φαίνονται τα νέα παιδιά;
Τα αγαπάω. Περνάω πάρα πολύ ωραία και δημιουργικά. Χάρη σε αυτά τα παιδιά ανανεώνεται το ενδιαφέρον μου για την υποκριτική και για το θέατρο. Είναι από τις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου . Σου ξανά θυμίζουν τους λόγους που αγάπησες και ξεκίνησες να υπάρχεις ως ηθοποιός.

Οπότε αναμένουμε να σας δούμε στη θεατρική παράσταση «Ο Αρίστος» σε σκηνοθεσία του γιου σας σε λίγες μέρες;
Θα πάμε στη Θεσσαλονίκη για ένα μήνα περίπου. Θα επιστρέψουμε στην πόλη όπου έγινε η εκτέλεση του Αρίστου. Η φόρτιση είναι ιδιαίτερη γιατί ο γιος μου ο Γιώργος μεγάλωσε στην περιοχή Τούμπα, εκεί όπου  έζησε και έδρασε ο Αρίστος και έτσι έχει μία πρόσθετη φόρτιση. Η παράσταση θα παιχτεί στην πόλη που συνέβη  αυτό το γεγονός  και που μάλλον άδικα εκτελέστηκε ένα αγόρι 27 χρονών.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *