ΝΕΑ

Harvey Weinstein | Ζητάει νέα δίκη εξαιτίας των μαρτύρων

Ο Harvey Weinstein καταδικάστηκε τον περασμένο Μάρτιο σε 23 χρόνια φυλάκισης για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις και τους βιασμούς που έκανε κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως παραγωγός ταινιών. Οι δικηγόροι του τώρα ζητούν νέα δίκη καθώς πιστεύουν ότι υπήρξαν μάρτυρες που χρησιμοποιήθηκαν μόνο και μόνο για να τον κάνουν να μοιάζει απεχθής.

Η νομική ομάδα του πρώην παραγωγού κατέθεσε μια έφεση 166 σελίδων, όπως αναφέρει η Wall Street Journal και η Independent, όπου αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της δίκης οι ένορκοι ήταν προκατειλημμένοι, ενώ και κάποιες μαρτυρίες που ακούστηκαν στη δίκη χρησιμοποιήθηκαν για να δείξουν πόσο απεχθής είναι ο κατηγορούμενος.

Οι δικηγόροι του Weinstein που αμέσως μετά την καταδίκη του είχαν δηλώσει ότι θα κάνουν έφεση, πιστεύουν ότι τα 23 χρόνια φυλάκισης είναι μια υπερβολική και σκληρή ποινή ενώ “δεν είναι ισόβια φυλάκιση αλλά θανατική καταδίκη”.

Ο Weinstein περιμένει και μια νέα δίκη στη Καλιφόρνια για επιπλέον καταγγελίες, η οποία αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, ενώ ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται κάθε κατηγορία και παραμένει στο Wende Correctional Facility της Νέας Υόρκης.

Φωτο: Abaca/www.visualhellas.gr

Πηγή: Madamefigaro.gr

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *