ΝΕΑ

Ακυρώνονται τα 11α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης – χωρίς παραστάσεις τελετές δεν γίνονται.

Ανακοίνωση ΘΒΘ:.
Μετά από ένα μουδιασμένο θεατρικό καλοκαίρι η χειμερινή θεατρική περίοδος 2020/21 μπορεί να ξεκίνησε δειλά την παρουσία της και μ’ ένα 25% χωρητικότητας, ωστόσο γρήγορα η Θεσσαλονίκη «βάφτηκε» στο βαθύ κόκκινο και σήμερα, μέσα Μαρτίου, τα θέατρα όλης της πόλης και επικράτειας παραμένουν ερμητικά κλειστά… Στο διάστημα αυτό, 4 μόλις παραστάσεις είχαν την «τύχη» να κάνουν πρεμιέρα και να γευτούν το χειροκρότημα με την φυσική παρουσία του κοινού, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2020) παρουσιάστηκαν 10 νέες παραστάσεις.

Έτσι, (καλοκαίρι και χειμώνα), και δεδομένου πως η ντόπια θεατρική αγορά, και ελάχιστες από Αθήνα, δεν «τόλμησαν» να τις παρουσιάσουν διαδικτυακά, μετράμε όλη τη χρονιά συνολικά …14 θεατρικές παραγωγές (όταν προ πανδημίας, μέσο όρο νέων παραστάσεων έφταναν και ξεπερνούσαν τις 150!!!) στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ως εκ τούτου, τα «κουκιά» μετρημένα και χωρίς παραστάσεις, δεν βγαίνουν υποψηφιότητες και δεν πραγματοποιούνται τελετές, αναγκάζοντας μετά λύπης, τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης να ακυρώσουν τη φετινή 11η Τελετή Απονομής 2021. Ευχόμαστε να συναντηθούμε σύντομα. Οργανωτική Επιτροπή Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης.

πηγη

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *