Εκπαίδευση και Σεμινάρια

Πενθήμερο Διαδικτυακό Σεμινάριο, με θέμα «Τα μυστικά της φυσικής και Ψηφιακής Επικοινωνίας».

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας διοργανώνει Πενθήμερο Διαδικτυακό Σεμινάριο, με θέμα «Τα μυστικά της φυσικής και Ψηφιακής Επικοινωνίας».
Στόχος του σεμιναρίου είναι να δοθούν οι συντεταγμένες για μια αποτελεσματική και επιτυχή επικοινωνία.
Αρχικώς θα δοθούν εξειδικευμένες γνώσεις και πληροφορίες σχετικά με την φυσική, λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία και εν συνεχεία θα δοθεί έμφαση στον καλύτερο τρόπο χειρισμού της συνεχώς εξελισσόμενης ψηφιακής επικοινωνίας, εντοπίζοντας λάθη, ενδεχόμενους κινδύνους και δυνατότητες.
Το σεμινάριο θα πλαισιώσουν ομιλίες ειδικών, που έχουν διαπρέψει στο χώρο εργασίας τους και με τις διαλέξεις τους, θα μας μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους.
Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης του σεμιναρίου είναι οι 9η, 10η , 11η, 17η, και 18η Απριλίου 2021, από τις 19:00 έως τις 21:30.
Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας.

Η τιμή εγγραφής ανέρχεται στα 50 ευρώ για τους φοιτητές, ενώ για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στα 60 ευρώ.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται με την αποστολή:

α) της φωτογραφίας της ταυτότητας και
β) ενός σύντομου βιογραφικού σημειώματος
στο info@helleniculturaldiplomacy.com

Υπεύθυνη Προγράμματος: Μαρία Παπαμιχαήλ, επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας του Ε.Ι.Π.Δ


Οι επίσημοι προσκεκλημένοι, που μετά το πέρας του θεωρητικού μαθηματος, θα λαμβανουν το λογο, κατά ημερομηνία παρουσίασης, είναι οι εξής:

09/04/2021
Παύλος Γερουλάνος, πρώην Υπουργός Πολιτισμού και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αθήνα Εσύ”.
Γιάννης Πολίτης, αρθρογράφος στην εφημερίδα Real News και πολιτικός αναλυτής στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και παρουσιαστής ενημερωτικής εκπομπής στον Νίκος τηλεοπτικό σταθμό Action24. Καθηγητής στο τμήμα ΜΜΕ του ΕΚΠΑ. Είναι Πρέσβης Καλής Θελήσεως των Special Olympics της Αθήνας και του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.). Έχει βραβευτεί από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασιλείου Μπότση, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού EPLO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου).
Μαρία Νικόλτσιου, Δημοσιογράφος, επί σειρά ετών ρεπόρτερ, κεντρική παρουσιάστρια πολλών ειδησεογραφικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων. Είναι πολιτική συντάκτρια στον Alpha TV και παρουσιάστρια ειδήσεων , ενώ έχει τη δική της ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «Πορτραίτα» στον Alpha 989 Radio.
Αννίτα Πρίντεζη, Προϊσταμένη Τμήματος Εξυπηρέτησης Πολιτών Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

10/04/2021
Τάσος Μπιρσίμ. Σκηνοθέτης προεκλογικών εκδηλώσεων, διεθνών αθλητικών γεγονότων, πλήθους τηλεοπτικών εκπομπών και κινηματογραφικών ταινιών, διδάσκαλος σκηνοθεσίας και σεμιναρίων ορθοφωνίας.
Ευγενία Σιγαλού, Χορεύτρια και δασκάλα χορού ,συμμετέχουσα στην Τελετή αφής ολυμπιακής φλόγας (από το 2009 μέχρι σήμερα), σε παραστάσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 και παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει σπουδάσει παιδαγωγικά στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών και τα τελευταία χρόνια διδάσκει χορό στο Μοντεσσοριανό σπίτι Γλυφάδας.
Μαρία Γκόσμα, Μαία φυσικού τοκετού, Διδάσκει μαθήματα περί γονιμότητας, Εγκυμοσύνης και Τοκετού, εκπαιδεύει ζευγάρια για φυσικό τοκετό, θεραπεύτρια παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής: βελονισμός-Βότανα

11/04/2021
Μαρούσα Στρογγυόγλου, Ηθοποιός, Υπεύθυνη σεμιναρίων νευρογλωσσικού προγραμματισμού, NLP trainer.
Θεόδωρος Μαντάς, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων Μαχομένων Δικηγόρων, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου, μέλος του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Συνταγματικών και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του ΔΣΑ
Κωνσταντίνος Τζαννετάκος, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στην ΣΜΥΑ και Σύμβουλος στην Επιτροπή της Μόνιμης Αντιπροσωπίας στις Βρυξέλλες

17/04/2021
Παναγιώτης Παπαχατζής, σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικής, Managing Partner του The Agency και adjunct lecture του Πανεπιστημίου Δ.Μακεδονίας, σύμβουλος ψηφιακής επικοινωνίας Πρωθυπουργών και Κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Εξωτερικό και έχει επικεφαλης σε διαφημιστικά agencies της χώρας και εταιρειών σε Ευρώπη και Ασία.
Γιάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας στο Υπουργείο Εξωτερικών και Πρόεδρος του Enterprise Greece.
Tάσος Γαϊτάνης, Εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Διδάκτωρ Ιατρικής Φυσικής, Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμονας ΙΙΒΕΑΑ.
Έφη Κονταξή, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, υπεύθυνη προγραμμάτων θεραπευτικής συμβουλευτικής και προσωπικής ανάπτυξης.

18/04/2021
Πάνος Αλεξανδρής, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Δήμητρα Λυγούρα, Διευθύντρια Γραφείου Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Γιώργος Αγγελετόπουλος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας Υπουργείου Εξωτερικών.
Γιώργος Μαραγκός, τ. Δήμαρχος Σύρου, διαχειριστής στην εταιρεία Exelixis, Σύμβουλοι Διοίκησης και Ανάπτυξης, πρ. Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων και Αντιπρόεδρος στην εταιρεία Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.
Βαγγέλης Καπούσκατζης, Υπολοχαγός του Κοινού Νομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων, Επιτελής ΓΕΕΘΑ/Β4- Διεύθυνσης Νομικού Σώματος, τ. Νομικός Σύμβουλος ΥΠΕΘΑ.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *