ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Πινακίδες με ονόματα ηρώων της Επανάστασης του 1821 στον Δ. Κορδελιού – Ευόσμου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

Στην τοποθέτηση 21 νέων οδωνυμικών πινακίδων με τα ονόματα ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης προχωρά ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Η αρχή έγινε με την οδωνυμική πινακίδα της 25ης Μαρτίου 1821, που τοποθετήθηκε σε Εύοσμο και Ελευθέριο – Κορδελιό και ακολούθησε το Γυμναστήριο επί της οδού Κολοκοτρώνη, παρουσία του δημάρχου, Κλεάνθη Μανδαλιανού και του χορηγού των οδωνυμικών πινακίδων.

«Η ονοματοδοσία των οδών και των πλατειών σε όλη τη χώρα, δεν είναι μόνον μια απλή χρηστική πολεοδομική διαδικασία, αλλά συμβάλλει τα μέγιστα στην εμπέδωση, στην ανάδειξη και στη διατήρηση της συλλογικής ιστορικής μας μνήμης» δήλωσε ο κ. Μανδαλιανός τονίζοντας ότι μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, αποτίεται φόρος μνήμης και τιμής στους ήρωες και τις ηρωίδες της Επανάστασης του 1821.

Θα πάρουν σειρά για νέες οδωνυμικές πινακίδες και άλλοι οδοί που φέρουν ονόματα ηρώων όπως: Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, Μαντούς Μαυρογένους, Παπαφλέσσα, Μάρκου Μπότσαρη, Ανδρέα Μιαούλη, Αθανασίου Διάκου, Κωνταντίνου Κανάρη, Ρήγα Φεραίου, Φιλικής Εταιρείας, Αλέξανδρου Υψηλάντη κ.ά.

Στις νέες πινακίδες αναγράφονται, πέρα από το όνομα του ήρωα ή της ηρωίδας, η ημερομηνία γέννησης και θανάτου, ενώ υπάρχει και μια γαλανόλευκη σημαία δίπλα στις χρονολογίες 1821-2021.

πηγη

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *