ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2019-2020

“Με ελκύουν περισσότερο οι δραματικοί ρόλοι”

Ο ηθοποιός Πέτρος Τσιμπούρης μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για τις δύο θεατρικές παραστάσεις “Μάντεψε” και “Σπείρα” στις οποίες πρωταγωνιστεί, την αγάπη του για τη μουσική, την προτίμηση του στους δραματικούς ρόλους, την φετινή θεατρική σεζόν και τους επόμενους του στόχους.

Μάντεψε στο θέατρο «Άλμα» μία μαύρη κωμωδία. Τι ακριβώς καλούνται να μαντέψουν οι θεατές;

Στην παράσταση «Μάντεψε», σε κείμενο του Στρατή Μπέη και σκηνοθεσία της Μαριάννας Κοντούλη, συναντάμε 6 ενοίκους μιας πολυκατοικίας και ένα πτώμα!! Η δυσάρεστη αυτή έκπληξη έρχεται να ταράξει ακόμα περισσότερο τις ήδη ταραγμένες ζωές  των ενοίκων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις. Μέσα από αυτές, ο θεατής καλείται να στοχαστεί για τα κίνητρα, τις βαθύτερες αιτίες και εν τέλει τη λεπτή γραμμή που χωρίζει τον κάθε άνθρωπο από έναν εγκληματία.

Τι ρόλο υποδύεσαι;

Ο ρόλος που κλήθηκα να υποδυθώ είναι αυτός του Νίκου, ενός τραπεζικού υπαλλήλου ο οποίος διακατέχεται από μια αμηχανία στην αντιμετώπιση των καταστάσεων. Έχοντας τη λιποθυμία στο τσεπάκι του, εμφανίζεται άλλοτε νευρικός και επιθετικός, άλλοτε ήρεμος και λογικός παλεύοντας να βρει την ισορροπία του.

Υπάρχει το στοιχείο του μυστηρίου στην παράσταση;

Σαφώς και υπάρχει το στοιχείο του μυστηρίου -στα πλαίσια μιας κωμωδίας πάντα- πράγμα που οφείλεται και στο κείμενο αλλά και στη σκηνοθετική προσέγγιση, το οποίο σε συνδυασμό με τον ταχύ ρυθμό κρατά το θεατή σε εγρήγορση προσφέροντας ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η παράσταση ολοκληρώνει τον κύκλο της υπάρχουν βλέψεις για κάποια συνέχεια της;

Η τελευταία μας προγραμματισμένη παράσταση είναι για τις 27 Φεβρουαρίου. Υφίστανται κάποιες σκέψεις της παραγωγής ώστε να υπάρξει συνέχεια, ίσως κάποια περιοδεία, αλλά προς το παρόν σε φιλολογικό επίπεδο.

Σε βλέπουμε και στην κωμωδία του Μάκη Αρβανιτάκη «Σπείρα». Πες μας λίγα λόγια για την υπόθεση της;

Στη «Σπείρα», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τοπαλίδη, όλα περιστρέφονται γύρω από τη ληστεία μιας τράπεζας! Στην υπόθεση μπλέκουν άθελά τους ή όχι μια γιαγιά με άνοια, ένα ζευγάρι, ο κουμπάρος τους, ένας αστυνομικός και φυσικά οι ληστές! Έξυπνες ατάκες και μπόλικες ανατροπές συνθέτουν αρμονικά την κωμωδία του Μάκη Αρβανιτάκη.

Παίζοντας δύο διαφορετικούς ρόλους .Σε δυσκόλεψε η εναλλαγή από τον ένα ρόλο στον άλλον;

Ερμηνεύοντας δύο ρόλους σε μία παράσταση ο βαθμός δυσκολίας σίγουρα ανεβαίνει. Με την κατάλληλη όμως σκηνοθετική καθοδήγηση, την προσωπική ενασχόληση, τη φαντασία και τα διάφορα εκφραστικά μέσα που πρέπει να μπορεί να επιστρατεύει ένας ηθοποιός θεωρώ πως μπορεί να επιτευχθεί τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δύο κωμωδίες λοιπόν. Είναι ζητούμενο για σένα οι κωμικοί ρόλοι;

Ζητούμενο για μένα είναι πάνω απ’ όλα η ενασχόληση με το θέατρο και την υποκριτική. Θεωρώ ευλογία το ότι μου δίνεται η ευκαιρία να ασχοληθώ με αυτό που τόσο αγαπάω, άσχετα αν πρόκειται για κωμικό ή δραματικό ρόλο. Πρέπει να ομολογήσω όμως ότι με ελκύουν περισσότερο οι δραματικοί ρόλοι ίσως γιατί τους βρίσκω πιο οικείους.

Με τη μουσική ποια η σχέση σου; Ασχολείσαι επαγγελματικά ;

Η μουσική είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη! Ξεκίνησα να διδάσκομαι μουσική από πολύ μικρή ηλικία και έχω καταπιαστεί με διάφορα όργανα και είδη μουσικής κατά καιρούς. Ασχολούμαι επαγγελματικά παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας σε νυχτερινά μαγαζιά καθώς και με την εκπαίδευση.

Πως θα χαρακτήριζες την φετινή σεζόν. Είσαι ικανοποιημένος μέχρι στιγμής;

Η φετινή σεζόν κατά γενική ομολογία ήταν δύσκολη για το θεατρικό χώρο λόγω της οικονομικής στενότητας του κοινού. Βέβαια οι καλές δουλειές πιστεύω πως πάντα ανταμείβονται. Προσωπικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος αφού είχα την τύχη να συνεργαστώ με υπέροχους ανθρώπους και συναδέλφους και να εργαστούμε σκληρά με προσήλωση και αγάπη για τον κοινό μας στόχο.

Ποιοι οι επόμενοι στόχοι σου για τη συνέχεια;

Βασικός μου στόχος είναι να βελτιώνομαι καθημερινά στην τέχνη μου επιστρατεύοντας την όρεξη και το πάθος που νιώθω γι’ αυτήν. Το μόνο που ελπίζω είναι να συνεχίσω να συναντώ στο δρόμο μου ανθρώπους που με εμπνέουν και που μπορούμε να συνεργαστούμε αρμονικά.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *