ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2019-2020

«Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση όσο αναφορά τους ρόλους , αλλά στους ανθρώπους»

Η Έμιλυ Κολιανδρή μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Έρωτας Μετά» στην οποία πρωταγωνιστεί, τον ρόλο της Ηλέκτρας, τα επόμενα επεισόδια, το θέατρο, την αγάπη της για την κωμωδία και τα επόμενα της σχέδια.

Αρχικά θερμά συγχαρητήρια για την τηλεοπτική σειρά «Έρωτας Μετά» στην οποία πρωταγωνιστείς. Είναι μία από τις δουλειές που ξεχωρίζουν τη φετινή σεζόν. Πως προέκυψε αυτή η τηλεοπτική συνεργασία;

Μου έκαναν την πρόταση τον Μάιο. Είχα δει κάποια αποσπάσματα διότι ήταν βασισμένο σε μια αργεντίνικη ιδέα , μου άρεσε αυτή η ιδιομορφία του με τις εναλλαγές του παρόντος και του παρελθόντος όπως και η ιστορία η οποία έχει και κάποια στοιχεία θρίλερ κάνοντας την πολύ πιο δυνατή. Το σενάριο είναι καινούργιο , με ιντρίγκαρε αρκετά και σε συνδυασμό με το όνομα του σκηνοθέτη Στέφανου Γκλάτσου είπα το ναι.

Βλέποντας κάποιος την σειρά εισπράττει την ωραία χημεία μεταξύ των συμπρωταγωνιστών. Πως είναι η σχέση μεταξύ σας;

Είμαι πολύ ευτυχής και για αυτό το κομμάτι . Όντως έχουμε μια πολύ ωραία σχέση. Γενικά αυτό που με χαροποιεί είναι ότι σε αυτό το σήριαλ όλο το καστ, από τους πιο μικρούς έως τους πιο μεγάλους ρόλους απαρτίζεται από πάρα πολύ καλούς ηθοποιούς. Επειδή είχαν προηγηθεί κάποια χρόνια που στην τηλεόραση τα πράγματα γινόντουσαν κάπως πιο πρόχειρα και με μη επαγγελματίες ( ανθρώπους από άλλους χώρους) οι οποίοι το έκαναν σαν χόμπι, νιώθω πως το γεγονός ότι παίζουν καλοί ηθοποιοί ωθεί τον κόσμο να το παρακολουθεί και να παραβλέπει ίσως κάποια πράγματά τα οποία να μην είναι απολύτως σωστά ή θα θέλαμε να είναι αν η σειρά ήταν εβδομαδιαία.

Τον ρόλο της Ηλέκτρας πως τον προσέγγισες;

Το άσχημο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι έχεις λίγα στοιχεία πάντα στο ξεκίνημα μίας νέας τηλεοπτικής σειράς με τόσα πολλά επεισόδια. Δεν γνωρίζεις την κατάληξη του ήρωα και στη συγκεκριμένη σειρά επειδή έχει και αυτή την ιδιομορφία που το παρόν εμφανίζεται παράλληλα με το παρελθόν, δεν ξέρεις και πολλά στοιχεία του παρελθόντος της ηρωίδας. Αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι, γιατί το ανακαλύπτεις με την πάροδο του χρόνου και πρέπει κάπως μετά όλα να χωρέσουν σε αυτό το οποίο έχεις ήδη φτιάξει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχω βρει πολλά κοινά σημεία μεταξύ μας . Δεν ξέρω βέβαια αν υπερτερούν αυτά τα οποία της έδωσα ή  εκείνα τα οποία πήρα εγώ από αυτήν ώστε να με κάνουν να την συμπαθήσω, να την κατανοήσω και να την ερμηνεύσω. Την έχω φέρει πολύ κοντά σε εμένα για να μπορέσω να το κάνω αυτό.

Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια;

Τώρα βρισκόμαστε σε μία φάση της σειράς στην οποία έχουμε πολλές αποκαλύψεις και ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες έχουν να κάνουν με το παρελθόν το οποίο δεν γνωρίζαμε και τώρα είναι η στιγμή που τα φαντάσματα του παρελθόντος εμφανίζονται και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και στην κατανόηση του γιατί συμβαίνουν αυτά τα οποία συμβαίνουν.

Στο θέατρο θα σε δούμε σύντομα;

Αρχές Γενάρη θα ξεκινήσω πρόβες για την παράσταση «Η κυρία του Μαξίμ». Μία φάρσα του Ζωρζ Φεντώ  η οποία θα ανέβει στο Εθνικό τέλη Μαρτίου σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου παρέα με τους  Θανάση Αλευρά, Γαλήνη Χατζηπασχάλη και πολλούς ακόμα ηθοποιούς

Έχεις ανάγκη την κωμωδία μετά την από αυτόν τον έντονο τηλεοπτικό ρόλο της Ηλέκτρας;

Η αλήθεια είναι ότι γενικά έχω μία αγάπη στην κωμωδία. Μου αρέσει, με ξεκουράζει, διοχετεύομαι , νιώθω καλύτερα στην κωμωδία. Αλλά ναι μετά από τόσο κλάμα , είναι κάτι που θα με αναζωογονήσει πιστεύω. Από την άλλη πλευρά , επειδή είναι ήδη βεβαρυμένο το πρόγραμμα με τα γυρίσματα , το μόνο το οποίο σκέφτομαι είναι να τα καταφέρω.

Έχεις κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε ρόλους ή ζυγίζεις τις προτάσεις τις οποίες σου γίνονται κάθε φορά και επιλέγεις ανάλογα ;

Και στο θέατρο όπως και στην τηλεόραση αυτό που με δελεάζει είναι οι συνεργασίες. Μπορεί να μου έχουν προτείνει θεατρικά στο παρελθόν μεγάλους ρόλους αλλά επειδή το πλαίσιο στο οποίο θα ανέβαιναν οι παραστάσεις δεν με ικανοποιούσε ή κάτι δεν μου ταίριαζε έλεγα όχι. Οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται πίσω από μία δουλειά διαδραματίζουν για μένα τον πρωταρχικό ρόλο για να πω το ναι σε μία συνεργασία. Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση όσο αναφορά τους ρόλους , αλλά στους ανθρώπους.

Είσαι επιλεκτική γενικότερα;

Τώρα πια είμαι και θέλω να είμαι. Επειδή έχω και δύο παιδιά τα οποία με βλέπουν πολύ αραιά, θέλω να υπάρχει λόγος για να λείπω από το σπίτι. Δεν θέλω να δουλεύω για να δουλεύω. Αλλά να κάνω κάτι το οποίο να δικαιολογεί την απουσία μου.

Υπάρχουν βλέψεις η σειρά να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά;

Δεν ξέρω καθόλου. Αυτό ίσως είναι σχέδιο του θεού.

Επόμενα σχέδια υπάρχουν;

Μεγάλες διακοπές το καλοκαίρι αν τα καταφέρω.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *