ΜΟΥΣΙΚΗ

Medıterranean Mınıature Sketches

25 ΣΥΝΘΕΤΕΣ – 25 ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΤΩ ΑΛΑΚΙΟΖΙΔΟΥ

ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής»
Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 20:30

H καταξιωμένη πιανίστα Ερατώ Αλακιοζίδου παρουσιάζει την καινούργια αποκλειστική συλλογή της με επιλεγμένες πιανιστικές μινιατούρες απαράμιλλης ομορφιάς, που συνθέτουν και αφηγούνται – όπως, εξάλλου, όλες οι συλλογές – μια δική τους, μοναδική ιστορία.

Medıterranean Mınıature Sketches είναι ο τίτλος της θεματικής ενότητας του κύκλου ρεσιτάλ που θα παρουσιάσει η Θεσσαλονικιά πιανίστα με 25 πιανιστικές μικρογραφίες ή μουσικά σκίτσα από ισάριθμους συνθέτες, που δεν παύουν να είναι υπέροχες, εν σμικρώ απομιμήσεις ενός μεγάλου μουσικού έργου.

Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στις 7 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» στο Ωδείο Αθηνών στις 20:30.

Η σειρά ερμηνείας των έργων θα επιλεγεί από την ίδια και πιθανότατα να ποικίλει. Ο ακροατής καλείται να βρει τα μυστικά νήματα που ενώνουν τις επιμέρους πιανιστικές διηγήσεις για να ολοκληρωθεί μια ιστορία αισθαντικότητας και ευαισθησίας «μεσογειακού τύπου», όπως η ίδια λέει.
Η μουσική που επέλεξε η Ερατώ Αλακιοζίδου – κάποια αφιερωμένα στη ίδια από τους συνθέτες και άλλα κατά παραγγελία – για το συγκεκριμένο ρεσιτάλ, είναι ένα πνευματικό ταξίδι αυτοανακάλυψης, μέσα από ήχους, που δημιουργούν μια μυστικιστική ατμόσφαιρα αφαίρεσης και ευαισθησίας, ισχυρής, ωστόσο, όπως οι εικόνες και οι μυρωδιές της Μεσογείου. Η δύναμη της Μεσογείου είναι αποτελεσματική για όλους εκείνους που ζουν εκεί. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν αισθανθεί αυτή τη δύναμη, αν όχι εξουσία της Μεσογείου πάνω μας, κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Στη συγκεκριμένη συναυλία θα παρουσιαστούν οι πρώτες εκτελέσεις έργων των: Sara Carvalho, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, Στογιαννίδη Κωσταντίνο, Έλλη Ζαχαροπούλου, , Ευαγγελία Κατέλη, Αναστάση Φιλιππακόπουλου, Στάθη Γυφτάκη, Μαρία-Χριστίνα Κριθαρά, Constantine Caravassilis, N. Giannopoulos και δύο νέων ταλαντούχων Θεσσαλονικέων συνθετών του Μενέλαου Πειστικού και του Χρήστου Ντόβα.

Οι υπόλοιποι συνθέτες που συμμετέχουν με έργα τους σε αυτή την συναυλία είναι οι Καλλιόπη Τσουπάκη, Φίλιππος Τσαλαχούρης Caterina Venturelli, Γιώργου Παπουτσή, Rıccardo Vaglını Ασπασία Νασοπούλου, Benet Casablancas, Παναγιώτης Θεοδοσίου, Γιώργος Χατζημιχελάκης, Βασίλης Κίτσος, Γιώργος Κουρουπός, Μηνάς Μπορμπουδάκης, Κώστας Παρισιάδης,

Η Ερατώ Αλακιοζίδου τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ανάδειξη του έργου Ελλήνων συνθετών στο εξωτερικό και παρουσιάζει έργα σε πρώτες εκτελέσεις αποσπώντας λαμπρές κριτικές.

Πρόσφατες εμφανίσεις της συμπεριλαμβάνουν το Φεστιβάλ HOP στην Πορτογαλία( Οκτώβριος 2119) και στην Θεσσαλονίκη (29 Νοεμβρίου 2019) όπου παρουσιάστηκαν έργα των συνθετών σε παγκόσμιες πρεμιέρες, ενώ από την νέα σαιζόν θα παρουσιάσει το πρόγραμμα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στη Λατινική Αμερική, ενώ παράλληλα ετοιμάζει την επόμενη δισκογραφική της παραγωγή με την Odradek Records.

INFO
ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής»
Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19

Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό :10 €
Εκπτωτικό :5€

Εκπτωτικές κατηγορίες ( Άνεργοι, Φοιτητές, Μαθητές, Πολύτεκνοι, Κάτοχοι κάρτας αλληλεγγύης, Κάτοχοι ευρωπαϊκής κάρτας νέων, ΑΜΕΑ, σπουδαστές ΙΕΚ, σπουδαστές Ωδείων, Άνω των 65 ετών, Μέλη της ένωσης Ελλήνων μουσουργών.

Τα φοιτητικά και των ανέργων ή άλλα μειωμένα εισιτήρια είναι έγκυρα μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ.
Επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά άνω των 8 ετών.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES

  • Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
  • Τηλεφωνικά: 2107234567
  • Online: www.ticketservices.gr
  • PUBLIC

Link Προπώλησης εισιτηρίων:
https://www.ticketservices.gr/event/mms-resital-pianou-erato-alakiozidou-odeio-athinon/?lang=el

https://tickets.public.gr/event/mms-resital-pianou-erato-alakiozidou-odeio-athinon/?lang=el

Πρόγραμμα Συναυλίας
Ασπασία Νασοπούλου(b. 1972) Olinda (Hidden City- 2012) +
Έλλη Ζαχαροπούλου (b.1959) Aurora (2019) /!/++ Φίλιππος Τσαλαχούρης (b.1969) Topia op.66 nr 1/Ι Γιώργος Χατζημιχελάκης (b.1959)Μινιατούρες Βαλς ν.2 Ευαγγελία Κατέλη(b.1967) Αround a so(u)l (2019)/!/++
Στογιαννίδης Κωσταντίνος(b.1976) Γαλάζιο (2019)*/!/++ Sara Carvahlo (b.1970) Haiku from the sea (2019) */!/++
Γιώργος Κουρουπός ( b. 1942) From Three Times the Love: 13/8 με αγάπη * +
Μαρία Χριστίνα Κριθαρά (b.1954) Mediterranean (2019) /! Caterina Venturelli (b.1977) Scia ++ Rıccardo Vaglını (b. 1965) Capriccio sopra L’homme arme( 2010) ++ Γιώργος Παπουτσής (b.1974) From Three Thracian Dances nr. I (2013)! Αναστάσης Φιλλιπακόπουλος (b. 1969) Piano Piece (2018)! Benet Casablancas(b.1956) 3 Haikus (secunda collection 2013)++ George N. Giannopoulos (b. 1984) Chorale-Prelude No. 1 in C Major from Twenty-Four Chorale Preludes, Op. 6 ++ Constantine Caravassilis (b. 1979) Between the silence(2019)//!/++
Λάζαρος Τσαβδαρίδης (b.1977) Της σκιάς (2018) //++ Κώστας Παρισιάδης (b.1982) Five Steps to Godspeed/4. Rebirth (Prelude to Godspeed) Παναγιώτης Θεοδοσίου (b.1964) Aegean Sea -Prelude for piano solo-(2002) Στάθης Γυφτάκης (b.1967) The little boy and the cook named Josephin…(2003) Μηνάς Μπορμπουδάκης (b.1974) Allegorie (2003) Μενέλαος Πειστικός (b.1995) People in the Sun (2019)/!/++
Χρήστος Ντόβας (b.1989) Sea Breeze (2019) */!/++ Βασίλης Κίτσος (b.1972) Of Every Breath (2017) */+!
Καλλιόπη Τσουπάκη (b. 1963) Lasting Sounds of a Deep Sea +
*Dedicated to Erato Alakiozidou
**Commissioned by Erato Alakiozidou

  • World Premiere Recording “In blue and White” ! World Premiere ++ First performance in Greece

Ερατώ Αλακιοζίδου -Βιογραφικό Σημείωμα
Σε πρόσφατη κριτική του στο περιοδικό Gramophone, ο μουσικοκριτικός Ivan Moody κατέταξε την δισκογραφική της παραγωγής Light Over Darknes σε έργα A. Schnittke & G. Kancheli στα editor’s choice( Ιανουάριος 2018) εγκωμιάζοντας το σύνολο του έργου και την ερμηνεία ως εκρηκτική.

Διακεκριμένοι Έλληνες συνθέτες έχουν αφιερώσει έργα τους προς τιμή της, τα οποία ή ίδια παρουσίασε σε πρώτες εκτελέσεις, ενώ παράλληλα το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα έργων κλασικής και σύγχρονης μουσικής.

Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τόσο με ατομικά ρεσιτάλ όσο και με σύνολα μουσικής δωματίου, αποσπώντας πάντα εξαιρετικές κριτικές. Προσκαλείται τακτικά σε σημαντικά φεστιβάλ, Ακαδημίες και Πανεπιστήμια για συναυλίες, διαλέξεις ή master courses ενώ συχνά συμμετέχει και σε επιτροπές διαγωνισμών

Διατηρεί μια πολυπεπίδεδη δραστηριότητα σε διάφορους τομείς της σύγχρονης δημιουργίας. Ασχολείται ενεργά με ερμηνείες σύγχρονων έργων, με την διερεύνηση θεματικών ενοτήτων ως προς το ρεπερτόριο, εκπαιδευτικά προγράμματα, έρευνα, παιδαγωγικά πρότζεκτ, εκδόσεις, αρθρογραφία, καλλιτεχνικές διοργανώσεις και παραγωγές ενώ το ενδιαφέρον της τα τελευταία χρόνια εστιάζεται στο ρεπερτόριο μουσικής δωματίου συνθετών της Ρώσικης Πρωτοπορίας αλλά και άλλων σημαντικών Ευρωπαϊκών σχολών και νέων συνθετών, ενώ παράλληλα ασχολείται ενεργά (από το 2000) με την ανάδειξη έργων Ελλήνων συνθετών του 20ου & 21ου αιώνα.

Διδάσκει στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Ωδείο Αθηνών.Έχει ηχογραφήσει για τις εταιρίες Protasis Productions, ankh productions, Subways music και από το 2017 ηχογραφεί για την αμερικάνικη εταιρία Odradek records.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.eratoalakiozidou.com/

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *