ΝΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Στη μνήμη ενός μικρού παιδιού» στο Λονδίνο.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στο Jubille Theatre στο Λονδίνο η παράσταση «Στη μνήμη ενός μικρού παιδιού» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. Στην κατάμεστη αυτή Blackbox αίθουσα του University of Roehampton, το βρετανικό κοινό χειροκρότησε θερμά τους ηθοποιούς της παράστασης Ρούλα Πατεράκη, Δέσποινα Σαραφείδου και Κώστα Νικούλι. Ακολούθησε συζήτηση με τον παγκοσμίου φήμης καθηγητή της περφόρμανς Joe Kelleher, με πρωτοβουλία του οποίου το ελληνικό έργο βρέθηκε εκεί, τους ηθοποιούς της παράστασης, τους συγγραφείς του έργου Ιόλη Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη και την Ίριδα Κρητικού, επιμελήτρια της έκθεσης «Αισθάνομαι να έχω μέσα μου κατιτί του πολύ ξανθό», η οποία συνόδευε την παράσταση. Ο καθηγητής Joe Kelleher ενθουσιασμένος από την παράσταση δήλωσε στο κοινό ότι αυτό που παρακολούθησε “είχε κάτι πραγματικά θυελλώδες και ασυγκράτητο” και αναρωτήθηκε για τα καλλιτεχνικά, επιστημονικά και συναισθηματικά κίνητρα που κρύβονται πίσω από αυτή τη δημιουργία. Ταυτόχρονα έκανε ειδική μνεία στη σκηνοθετική χρήση του βίντεο την οποία θεώρησε απολύτως πρωτότυπη, λέγοντας ότι δεν έχει ξαναδεί “βίντεο σε παράσταση να χρησιμοποιείται ως ‘φάντασμα’ της ίδιας παράστασης που έχει ήδη συντελεστεί στο παρελθόν”.  Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα εισαγωγή του,  η συζήτηση με το κοινό κινήθηκε στα δίπολα φαντασία και ιστορία, μαγικό και αληθινό, συναίσθημα και λογική. Αυτή είναι η δεύτερη παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη που μέσα στο 2019 παρουσιάζεται εκτός των ελληνικών συνόρων, μετά τον «Ίωνα» του Ευριπίδη που ανέβηκε τον Απρίλιο στο THE TANK της Νέας Υόρκης.

Πληροφορίες για την παράσταση

Στη μνήμη ενός μικρού παιδιού

Πρωτότυπο θεατρικό έργο, γραμμένο το 2019 από τη σκηνοθέτη Ιόλη Ανδρεάδη και τον κοινωνιολόγο Άρη Ασπρούλη. Πρόκειται για αστυνομικό θρίλερ φαντασίας βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, ύστερα από δεκαετή έρευνα πάνω στην μυστηριώδη οικογένεια Ροδοκανάκη. Μια σειρά από φόνους ανθρώπων με το επώνυμο ‘Ροδοκανάκης’ που συμβαίνουν στο σήμερα, οδηγούν τον αστυνόμο που έχει αναλάβει την υπόθεση να στραφεί για την εξιχνίασή τους στο παρελθόν, δηλαδή σε ιστορικά αρχεία, φωτογραφίες και δημοσιεύματα των αρχών του 20ου αιώνα.  Η παράσταση πραγματοποιείται 100 χρόνια από τον θάνατο του Έλληνα ποιητή Πλάτωνα Ροδοκανάκη, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος.  Έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα την άνοιξη του 2019, στην ατμοσφαιρική αυλή του ιστορικού κτηρίου του Άσυλου Ανιάτων, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού. Το έργο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Κάπα Εκδοτική.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη

Κείμενο: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης

Έρευνα: Άρης Ασπρούλης

Σκηνογραφία – Κοστούμια: Πηνελόπη Ασλάνογλου

Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση

Μουσική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Γκόνης

Επιμέλεια Έκθεσης: Ίρις Κρητικού

Video Trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Βοηθός Σκηνοθέτη:  Νατάσα Πετροπούλου

Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου 1+1 = 1

Παίζουν: Ρούλα Πατεράκη, Δέσποινα Σαραφείδου, Κώστας Νικούλι.

Με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *