ΝΕΑ

Lockdown: Οι ημερομηνίες για την επιστροφή στην κανονικότητα – Πως θα γιορτάσουμε το Πάσχα φέτος;

Αναλυτικά οι ημερομηνίες – κλειδιά για την άρση των μέτρων

YgeiaSimera.gr | 29/03/21

Με ορίζοντα τα ο Πάσχα, αλλά και το καλοκαίρι, κινούνται κυβέρνηση και ειδικοί, σε ότι αφορά την επιστροφή στην κανονικότητα και το άνοιγμα της οικονομίας, με προτεραιότητα να αποτελεί το λιανεμπόριο και τα σχολεία.

Κοινή συνισταμένη αποτελεί ο στόχος, ώστε όποια δραστηριότητα ανοίξει, να μην κλείσει ξανά, επομένως τα βήματα που απαιτούνται πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά.

Εντός της εβδομάδας η απόφαση για λιανεμπόριο και σχολεία

Κρίσιμα είναι τα 24ωρα που διανύουμε καθώς οι ειδικοί θα λάβουν την τελική τους απόφαση αναφορικά με το πότε και το πώς θα λειτουργήσουν ξανά οι επιχειρήσεις, αλλά και σε σχέση με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Αμφότερες οι δύο δραστηριότητες πιθανότατα να επιστρέψουν σε συνθήκες κανονικότητας από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εφόσον φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Για το λιανεμπόριο και τα ψώνια των πολιτών θα δημιουργηθεί ένα νέο SMS το οποίο και θα αφορά κατ’ αποκλειστικότητα τις αγορές μας, ενώ σύμμαχος για το άνοιγμα των σχολείων θα αποτελέσουν τα self tests τα οποία και πιθανότατα θα φτάσουν στην χώρα μας αρχές Απριλίου.

Μετά το πρώτο 15νθημερο του Απριλίου η εστίαση

Αποτελεί τον μεγάλο «πονοκέφαλο» του Μαξίμου, καθώς η εστίαση είναι ένας κλάδος που μένει σε συνθήκες απραξίας σχεδόν πέντε μήνες τώρα. Όπως κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν, εφόσον η πανδημία και η δυναμική της ακολουθήσουν πορεία καθοδική, τότε μετά τις 15 Απριλίου θα δοθεί πράσινο φως για την επιστροφή στην κανονικότητα, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους εξωτερικούς χώρους.

Πως θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα;

Το γεγονός πως η μεγάλη θρησκευτική εορτή φέτος «πέφτει» ημερολογιακά αρκετά αργά, δίνει την δυνατότητα στους ειδικούς να ελπίζουν πως θα εορταστεί σε συνθήκες τρόπον τινά κανονικότητας. Με βάση τα παρόντα δεδομένα, την περίοδο του Πάσχα θα είναι ανοιχτό και το λιανεμπόριο και ο κλάδος της εστίασης. Ερωτηματικά παραμένουν αναφορικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Επ’ αυτού οι ειδικοί έχουν αρκετές επιφυλάξεις, καθώς όσο καλή και να είναι έως τότε η επιδημιολογική εικόνα, δεν θα παύει να κινείται σε επίπεδα κινδύνου.

πηγη

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *