ΝΕΑ

Πέθανε ο θεατρικός παραγωγός Μιχάλης Αδάμ

Πέθανε ο Μιχάλης Αδάμ, γνωστός θεατρικός παραγωγός, αλλά και ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες στο χώρο του θεάματος στην Ελλάδα.

Ο Μιχάλης Αδάμ έφερε στην Ελλάδα, πάρα πολλές παραστάσεις και υπερπαραγωγές, όπως το MasterClass, που άφησαν άφωνο το θεατρικό κοινό. Επίσης, ήταν υπεύθυνος για την σπουδαία μουσική παράσταση “Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου” που ζωντάνεψε Θάνο Μικρούτσικο και Νίκο Καββαδία.

Ο Μιχάλης Αδάμ, πέρα από θεατρικός παραγωγός, ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός στο Θέατρο Badminton. Είχε ανεβάσει τα μιούζικαλ Sweet Charity, με τη Σμαράγδα Καρύδη, Βιολιστή στη Στέγη με τον Γρηγόρη Βαλτινό, Priscilla the Musical με τον Γιώργο Καπουτζίδη και πολλές παιδικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Είχε έτοιμη την παράσταση “μηχανή Touring”, με τον Ορφέα Αυγουστίδη σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Αυτό θα ήταν και το τελευταίο του στοίχημα.

Την δυσάρεστη είδηση έγραψε στο facebook ο Στράτος Φαναράς, και έπειτα έφτασαν μηνύματα από όλο το θεατρικό χώρο.

Πριν από δέκα χρόνια σε συνέντευξη που είχε δώσει, είχε μιλήσει για το πως ασχολήθηκε με το χώρο του θεάματος. «Απλώς ήμουν “φανˮ των θεαμάτων. Από μικρός είχα πολλούς φίλους που ήταν ηθοποιοί, που ήταν μέσα στα θέατρα. Αυτή η διαδικασία μου άρεσε πάντα. Πιτσιρικάς ακόμη ήμουν συνέχεια στο Ανοικτό Θέατρο του Μιχαηλίδη στην Κυψέλη. Μου άρεσε όλη η διαδικασία της προετοιμασίας της παράστασης. Ήθελα να βοηθήσω, να δω τι γίνεται και τι δε γίνεται, πως γίνεται και τα λοιπά. Πάντα λοιπόν είχα σχέση με αυτά τα πράγματα, δεν είχα ασχοληθεί επαγγελματικά. Μετά βρέθηκα στη Νέα Υόρκη καταπιάστηκα με τη δημοσιογραφία, κάνοντας αρκετό ραδιόφωνο και δουλεύοντας σε εφημερίδες. Εκεί στην ουσία άρχισαν τα καλλιτεχνικά δρώμενα να γίνονται επαγγελματικό μου αντικείμενο.»

πηγη

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *