ΝΕΑ

Υπόθεση Λιγνάδη: Εισήγηση για άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος Κούγια – Βλάχου

Οι γνωστοί δικηγόροι κλήθηκαν σε εξηγήσεις στο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Απόφαση να εισηγηθεί την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των δικηγόρων Αλέξη Κούγια και Ιωάννη Βλάχου, έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος εισηγητής της υπόθεσης. Ωστόσο την τελική απόφαση θα την λάβει το αρμόδιο πειθαρχικο όργανο του ΔΣΑ.

Να σημειωθεί πως οι δυο δικηγόροι εμπλέκονται στην υπόθεση του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή. Ειδκότερα ο κ. Κούγιας υπερασπίζεται τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη, ενώ ο κ. Βλάχος εκπροσωπεί καταγγέλοντες.

Τόσο ο κ. Κούγιας όσο και ο κ. Βλάχος είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών(ΔΣΑ).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν οι δυο δικηγόροι, ο εισηγητής της υπόθεσης αποφάσισε να ζητήσει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος τους.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κούγιας κλήθηκε για εξηγήσεις μετά από δηλώσεις που έχει κάνει σχετικά με την υπόθεση του σκηνοθέτη ενώ ο κ. Βλάχος για δημοσιοποίηση του περιεχομένου δικογραφίας.

Η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου για τους δυο δικηγόρους ξεκίνησε μετά απο τρεις αναφορές που κατέθεσαν στο ΔΣΑ, συνάδελφοί τους δικηγόρους οι οποίοι δεν εμπλέκονται στην υπόθεση Λιγνάδη.

ΠΗΓΗ

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *