ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ

Γιαγιά 92 ετών ζωγράφισε ένα ολόκληρο χωριό και το μεταμόρφωσε σε έργο τέχνης

Μία γιαγιά καλλιτέχνης 90 ετών παρακαλώ. Κάτοικος της Λούκα, ενός χωριού της Τσεχίας, έχει βάλει στόχο να κάνει τη γενέτειρά της τόσο γοητευτική και ξεχωριστή με την τέχνη της που περνάει κάθε άνοιξη και καλοκαίρι τον χρόνο της διακοσμώντας παράθυρα και κουφώματα με μαγευτικά σχέδια.

Μία καλλιτέχνης που ακούει στο όνομα Άνεζκα Κασπάρκοβα, είναι πρώην αγρότισσα. Πήρε αυτό το χόμπι από μια άλλη γυναίκα της περιοχής η οποία και της είπε όλα τα μυστικά της. Χρησιμοποιώντας έντονο μπλε χρώμα και ένα μικρό πινέλο, δημιουργεί ζωγραφίζοντας περίπλοκα μοτίβα λουλουδιών. Τα έργα της είναι εμπνευσμένα από την παραδοσιακή τέχνη του Μοράβιαν (νότια Τσεχία).

Παρά την επίτευξη τόσο της τοπικής όσο και της μεγάλης ανά τον κόσμο αναγνώρισής της, η γιαγιά επιμένει ότι αυτό που κάνει πρόκειται αποκλειστικά για ευχαρίστηση. «Είμαι καλλιτέχνης», δήλωσε στα τσεχικά ΜΜΕ. «Απλά το απολαμβάνω και θέλω να βοηθήσω».

Αυτήν η γιαγιά καλλιτέχνης μας αποδεικνύει περίτρανα ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμό και πως αν αγαπάς πραγματικά κάτι μπορείς να το κάνεις όποτε θέλεις. Ένα μεγάλο μπράβο!

Πηγη -https://www.enimerotiko.gr/plus/viral/giagia-92-eton-zografise-ena-olokliro-chorio-kai-to-metamorfose-se-ergo-technis/?fbclid=IwAR3XIRoX8KAlR9nm19uvomWMwh3IdAUEZU4Exf6SpGJW5YCC8hJrXAlMark

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *