ΝΕΑ

Ηράκλειο: “Έσβησε” ο μικρός Ζαχαρίας στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ

Το δεύτερο θαύμα που όλοι περίμεναν και για το οποίο όλοι προσεύχονταν δεν ήρθε για το δίχρονο αγοράκι από τη Λιγόρτυνο. Ο μικρός Ζαχαρίας, που έδινε άνιση μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ, όπου διακομίσθηκε λίγες ώρες αφότου βρέθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του, μέσα σε βαρέλι με ασβεστόνερο, “έσβησε” τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 19 Μαρτίου, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και σκορπώντας θλίψη στο πανελλήνιο.

Το παιδί είχε μεταφερθεί το απόγευμα της Τετάρτης, χωρίς ζωτικές λειτουργίες, στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου οι γιατροί κατέβαλαν αγωνιώδεις προσπάθειες για περισσότερες από δυόμιση ώρες να το επαναφέρουν στη ζωή. Τελικά, ενώ ήταν σε εξέλιξη η τυπική διαδικασία πιστοποίησης του θανάτου του, το καρδιογράφημα έδειξε ότι ο μικρός είχε παλμό και άρχισαν εκ νέου οι απέλπιδες προσπάθειες από τους γιατρούς να τον κρατήσουν στη ζωή.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν το ΕΚΑΒ και το ΠΑΓΝΗ ενώ ξεκίνησε η διακομιδή του με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, συνοδεία παιδιάτρου, στο Ηράκλειο.

Παράλληλα ξεκίνησε η κινητή μονάδα και γιατρός του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο,. Στα μισά της διαδρομής ο μικρός μεταφέρθηκε στην κινητή μονάδα, διασωληνώθηκε και λίγη ώρα αργότερα εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, σε υποθερμία και μυδρίαση.

Παρά την μηχανική υποστήριξη που του παρασχέθηκε με όλα τα μέσα, η ανταπόκρισή του ήταν φτωχή και η πρόγνωση κακή. Οι γονείς του που απαρηγόρητοι ήταν στο νοσοκομείο ήταν ενήμεροι για την βαριά κατάσταση του δίχρονου, που ενώ έδινε την απέλπιδα μάχη να κρατηθεί στη ζωή αεροβαπτίσθηκε, παίρνοντας το όνομα με το οποίο τον φώναζαν, Ζαχαρίας.

πηγη

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *