ΝΕΑ

ΚΘΒΕ: Θα ερευνηθούν πιθανές καταγγελίες εις βάρος του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή, Νίκου Νικολάου

Από ώρα σε ώρα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σχετικά με τις πιθανές καταγγελίες που υπάρχουν σε βάρος του Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του, Νίκου Νικολάου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΚΘΒΕ τονίζει ότι έχει εκφράσει με πολλούς τρόπους τις αρχές και αξίες του σχετικά με τα γεγονότα και τις συμπεριφορές των ανθρώπων του πολιτισμού και του πνεύματος, ιδιαίτερα μάλιστα μάλιστα εκείνων που υπό οποιανδήποτε ιδιότητα υπηρετούν στις τάξεις του.

Με αυτές τις αρχές και αξίες θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση, σε ό,τι το αφορά και στην τρέχουσα επικαιρότητα λαμβάνοντας υπ’ όψη καταγγελίες, γεγονότα, τεκμηριωμένα συμπεράσματα, υπολήψεις και θορύβους, υπογραμμίζει επίσης το ΚΘΒΕ.

Η παρέμβαση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, έρχεται μετά από αναφορές ότι «υπάρχουν στα χέρια της εισαγγελίας σημαντικά στοιχεία για πρόσωπο που κατέχει, με απευθείας ανάθεση υψηλή θέση σε έναν άλλο πολύ σημαντικό πολιτιστικό οργανισμό» και μετά την τοποθέτηση του κ. Νικολάου, ο οποίος δήλωσε τι αγνοεί παντελώς την ύπαρξη οποιασδήποτε καταγγελίας«καθώς κανείς δεν με έχει ενημερώσει για κάτι τέτοιο».

Νικολάου στο protothema.gr: «Θα ακολουθήσω ό,τι αποφασίσει η διοίκηση»

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον Νίκο Νικολάου, ο οποίος στο ερώτημα αν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του σε περίπτωση που του το ζητήσει η διεύθυνση του Κρατικού Θεάτρου, ο ίδιος απάντησε: «Θα ακολουθήσω ό,τι αποφασίσει η διοίκηση, καθώς αυτό που προέχει είναι η προστασία του Θεάτρου και μετά θα δούμε τι θα κάνω σε προσωπικό επίπεδο. Μέχρι στιγμής δεν έχω ενημερωθεί για καμία απολύτως καταγγελία εις βάρος μου», τόνισε και ανέφερε το ίδιο και στην επιστολή του προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε χθες από τον αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή και ηθοποιό να τοποθετηθεί. Εκείνος απάντησε: «Είμαι στην διάθεση κάθε αρμοδίου για να δώσω οποιεσδήποτε εξηγήσεις μου ζητηθούν. Αγνοώ παντελώς την ύπαρξη οποιασδήποτε καταγγελίας, καθώς κανείς δεν με έχει ενημερώσει για κάτι τέτοιο.Δηλώνω κατηγορηματικά ότι σε όλη μου την πορεία ως ηθοποιός, η οποία ξεπερνάει πλέον τα σαράντα χρόνια, αλλά και στο σύνολο της διαδρομής μου, ποτέ δεν έδωσα δικαίωμα να συνδεθεί το όνομά μου με οποιαδήποτε αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ούτε θα επιτρέψω να συμβεί τώρα. Ποτέ δεν έχω προσβάλλει, ούτε με λόγια, ούτε με πράξεις, οποιονδήποτε από όσους βρέθηκαν δίπλα μου ως συνεργάτες σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή. Αυτοί που επέλεξαν εμένα για να παίξουν παιχνίδια, πολιτικά ή άλλα, καθώς και τα άθλια μέσα που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με την ζωή και τη τιμή ανθρώπων για να εισπράξουν πενταροδεκάρες από κλικ στα χυδαία τους δημοσιεύματα, έκαναν μεγάλο λάθος. Η καθαρότητα της διαδρομής μου και η εντιμότητά μου δε θα επιτρέψω να αμφισβητηθούν. Πέραν της όποιας καλλιτεχνικής αξίας των πεπραγμένων μου, το προσωπικό μου ήθος συνιστά την παρακαταθήκη που θέλω να αφήσω στο χώρο του θεάτρου και στην οικογένειά μου».

πηγη

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *