ΝΕΑ

O πρώτος σκύλος με τέσσερα τεχνητά πόδια

Ο Νάκι ήταν κουτάβι όταν βρέθηκε στο παγωμένο ανήλιαγο υπόγειο ενός εγκαταλειμμένου σπιτιού.

Η μητέρα του ήταν νεκρή μέσα στο σπίτι. Από τα κρυοπαγήματα έχασε τα άκρα του και ένα μέρος από την ουρά του. Κατάφερε όμως να ξανασταθεί στα πόδια του χάρη στα τεχνητά μέλη που τοποθέτησαν ειδικοί επιστήμονες, δύο χρόνια αργότερα.

Οταν τον ανακάλυψαν, τον μετέφεραν στο κέντρο διάσωσης ζώων της Νεμπράσκα. Μία γυναίκα όχι μόνο το υιοθέτησε, αλλά οργάνωσε έρανο προκειμένου να τον βοηθήσει να περπατήσει ξανά! Ο έρανος είχε επιτυχία, ενώ εταιρεία δραστηριοποιείται στα τεχνητά μέλη για ζώα τοποθέτησε τα δύο μπροστινά πόδια εντελώς δωρεάν! Στη συνέχεια, προστέθηκαν και τα δύο πίσω μέλη, καθιστώντας τον Νάκι Ο τον πρώτο σκύλο που έχει και τα τέσσερα πόδια του τεχνητά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που τοποθέτησαν τα πόδια, στην αρχή του ήταν πολύ δύσκολο να περπατήσει, καθώς τα σκυλιά θέλουν να αισθάνονται το πάτωμα με τις πατούσες τους. Γι’ αυτό άλλωστε τους είναι και πολύ δύσκολο να περπατήσουν με κάλτσες ή παπουτσάκια. Εκπαιδεύτηκε όμως και τώρα μπορεί να έχει μία φυσιολογική ζωή.

πηγή

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *